Translate

Mesti Baca

Ahad, 30 Oktober 2016

RUU 355 : Bila MP Bangang Memperbodohkan Pengikut Mereka

GANR

Sejak isu RUU 355 di bentangkan di parlimen, gua lihat bagaimana mentaliti MP-MP semakin terserlah kecelakaan mereka bersama berita karut-marut untuk pengikut setia mereka yang sudah bodoh pun. Mereka bagaikan anjing menyalak bukit demi menyedapkan hati tuan-tuan (Abang Besar) yang membela mereka dengan sokongan wang ringgit. Mereka sendiri yang melabelkan diri mereka sebagai pemimpin terulung dunia bersama ulama luar biasa tetapi mereka tetap di cap sebagai barua kepada Abang Besar mereka yang dari dulu lagi amat memusuhi Islam. 

Mereka yang mengaku bahawa parti merekalah yang paling Islam, suci lagi memberi rahmat ke seluruh alam demi untuk sedikit imbuhan dunia dari Abang Besar. Dengan imbuhan inilah mereka menjadi lembu dicucuk hidung kerana mengurangkan sikit propaganda terhadap PAS. Bila PAS membawa RUU 355 ke parlimen, mereka paling ke depan menentangnya sedangkan mereka sendiri memberi sokongan 100 peratus ketika mereka menduduki kerusi-kerusi penting di dalam PAS. 

Bila keluar PAS kerana dijatuhkan oleh perwakilan/pemimpin, pegangan Islam mereka berubah 360 darjah hasil dari tarbiah dari Abang Besar dan PKR yang masih memiliki sisa-sisa Umno mereka. Berbagai-bagai kebodohan di tonjolkan demi menghalang RUU 355 terlaksana dengan menjelajah ke seluruh negara menipu pengikut-pengikut setia mereka yang sememang bodoh dan memutar belitkan fakta.

Kalau dah jenis pengkhianat, sudahlah kerusi PAS di curi mereka tetap bercakap besar dengan memutar belit fakta dan pengikut yang dah bodoh tetap mengangguk-angguk walau pun mereka sendiri tidak tahu apa sebenarnya RUU 355. Perkara yang paling bodoh ialah menyerang Presiden PAS yang membawa usul ini. Adakah cerdik menyerang badan tubuh Haji Hadi yang membawa usul ini kerana pindaan ini adalah dari DUN Kelantan yang di wartakan pada 1993/2015 dan sebagai Presiden PAS paling layak mengusulkan di parlimen.

Adakah memang betul para pengkhianat ini jenis bodoh sombong sehingga memanggil RUU 355 adalah RUU 355 Haji Hadi. Macam cerita dongeng dari pengkhianat/ penyamun mereka cerita keluar PAS bermakna keluar Islam. Lihatlah bagaimana jahatnya mereka menuduh  PAS itu agama sedangkan PAS hanyalah parti politik yang berteraskan Islam dengan al-Quran dan Hadis sebagai dasar yang tidak boleh dijual beli macam parti para pengkhianat.

Lebih malang ialah lebai malang yang memiliki Phd mengatakan RUU 355 merugikan umat Islam kerana hanya yang beragama Islam sahaja di hukum dan bukan Islam akan terlepas bila melibatkan zina. Tanpa mereka sedari yang mereka telah memuja Sekular dari Islam yang mereka anuti. Apabila Haji Hadi menyatakan yang mereka boleh memilih hukum Islam atau hukum sivil, mereka cuba menunjukkan simpati betapa tidak adilnya RUU 355 kepada penganut Islam.

Maka melolong-lolonglah para Islam baka dan keturunan menyokong Abang Besar yang sudah lama bersembunyi sebagai parti paling anti Islam. Pendokong Abang Besar bukannya calang-calang manusia sehingga diangkat sebagai pemimpin terulung dunia dan ulama luar biasa. Macam sekor minah yang melaungkan aku ni Melayu lagi Islam menentang RUU 355 walau pun yang asas (memakai tudung) tak terdaya melakukannya. Apakah mereka tidak sedar bagaimana keadaan umat Islam di Singapura yang di perintah oleh Bapak Abang Besar.

Sepatutnya mereka tanya Abang Besar yang majoritinya Kristian, adakah mereka benar-benar mengikut hukum yang terkandung di dalam kitab Perjanjian Lama (Taurat) dan Perjanjian Baru (Injil) yang mana hukum zina lebih keras daripada hukum Islam. Bacalah sejarah bagaimana kaum Yahudi yang cuba mempermainkan Rasulullah S.A.W berkaitan hukum bunuh yang dikenakan di mana Rasulullah S.A.W memberi mereka pilihan memilih hukum Islam atau hukum mengikut hukum kitab mereka sendiri di mana tembelang mereka terbongkar oleh pendita mereka yang memeluk Islam bahawa didalam adanya hukum bunuh di dalam kitab mereka.

Tentang zina pula lebih keras hukumnya berbanding dengan hukum Islam di mana hukum Islam memerlukan 4 saksi yang bukan fasik yang pasti sukar untuk di cari kerana ramai sangat yang mengaku Islam tetapi belum tentu cukup syarat-syaratnya apatah lagi dari golongan barua-barua Abang Besar yang terulung lagi luar biasa.

Nabi Isa AS bersabda jangan berzina yang di kutip dari Sepuluh (10) Perintah Tuhan dalam kitab Taurat tepatnya 20:14, "kemudian Yesus juga memberi peringatan agar umatnya tidak berbuat zina: Tetapi aku berkata kepada kamu: Setiap orang yang memandang perempuan serta menginginkannya, sudah berzina dengan dia di dalam hati. Maka jika matamu yang kanan menyesatkan engkau, cungkil lah dan buanglah itu, kerana lebih baik bagimu jika satu dari anggota tubuhmu binasa, dari pada tubuhmu dengan utuh di campak ke dalam neraka". Matius 5:28-29.

Itu hanya sedikit sahaja yang mereka sembunyikan untuk menunjukkan yang agama Abang Besar (Kristian) adalah agama kasih sayang di mana perlembagaan sekular Lord Reid yang di wasiatkan kepada anak emas mereka agar di pertahankan sampai mampus selepas tampak pemerintahan di tinggalkan kepada Melayu/Sekular. Sebelum yang mengaku merekalah Islam tulen lagi terulung menentang RUU 355 yang memiliki Phd (Dr Sampah) menentang, mereka patut rujuk kepada kitab-kitab berbagai agama berkaitan moral.

Bagi gua yang tak ada Phd atau terulung lagi luar biasa, biarlah gua berhukum dengan hukum agama gua dan gua langsung tak dengki dengan bukan Islam yang memilih hukum penjajah. Biar gua rebah dengan agama gua dari gua gadai akidah gua dengan perlembagaan celaka peninggalan penjajah. Gua tak rugi apa-apa pun sebagaimana PAS tidak rugi bila ada yang menentang kerana sekurang-kurangnya mereka sudah menunaikan amanah mereka kepada masyarakat di mana mereka tidak di soal di Padang Mahsyar. Buat umat Melayu/Islam yang menentang dan berbagai alasan diberikan demi mengagalkan RUU 355, persetankan./GANR

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...