Translate

Mesti Baca

Sabtu, 16 April 2016

Bila Ulama Luar Biasa Dan Bapak Syaitan Sama Hebat Menyerang Dr Zakir Naik.


Gua sebenarnya cukup terasa bila TKM II P.Pinang, Prof Dr Ramasamy (Bapak Syaitan) yang yang mengelar Dr Zakir Naik syaitan dan minta agar beliau di halang menjejak kaki ke Malaysia dan bapak syaitan nih mendapat sokongan beberapa pandir yang mengaku ulama luar biasa. Jika mengikut tulisannya gua pasti tiada satu universiti Islam baik dalam atau luar negara yang belum beliau jejaki. Mungkin bila masuk ke dalam rumahnya tiada satu ruang dinding yang kosong melainkan penuh dengan segala tok nenek sijil pra persekolahan sampai phd.

Sebagai umat Islam adalah menjadi satu kewajipan untuk membetulkan kembali kata-kata seorang bertaraf prof. yang telah memaparkan keilmuannya dengan menggunakan akal yang berada di kepala lutut. Tetapi gua tinggalkan dahulu tentang bapak syaitan di penang untuk gua belajar dengan ulama luar biasa yang masih hidup di zaman gua. Bukan senang bro nak jumpa ulama hebat nih, habis kain baju, katil, sofa, stor gua geledah, akhirnya jumpa juga dengan ulama luar biasa nih.

Termasuklah beberapa pandir yang mengaku cukup hebat di sebabkan bergulung-gulung ijazah dan phd yang di bawa pulang selepas menuntut di universiti-universiti timur tengah. Dengan gah menunjuk beberapa keping sijil phd yang diperolehi, demi menunjuk betapa pandirnya puak-puak nih maka keluarlah sanggahan-sanggahan terhadap Dr Zakir Naik. Siap tanya beliau lulusan mana pasal mereka dah berhari-hari bergoogle sebelum Dr Zakir Naik datang. 

Bukan main lagi dok kondem Dr Zakir Naik dan sama laju dengan tentangan dari bapak syaitan  kalu boleh nak ke depan dari bapak syaitan. Manalah tahu kut-kut dapat duduk dalam GLC milik kerajaan negeri P.Pinang kerana bapak syaitan orang kanan Khalipau LGE. Rezeki bro mana boleh tolak apatah lagi jemputan kuliah tak sampai-sampai, boleh miss soru. Jadi inilah masa untuk menyalak kuat-kuat supaya bapak syaitan boleh cam saper yang dok belanya. Maka jadilah rezeki atas usaha sendiri pasal kalu nak harap orang panggil buat kuliah, balik awal ler  pasal kariah kata ilmu dia terlalu hebat sangat, sekali panggil kena standby RM 3-4 ribu.

Bukan main hebat dok kondem Dr Zakir Naik, semua ucapannya cap ayam, baca al-Quran  tak betul, keluar dari makhraj dah tak sempurna. Macam mana boleh jadi ulama sedangkan beliau belajar kedoktoran perubatan jer pasal tiada satu pun bukti yang beliau adalah keluaran universiti Islam macam yang pandir bawa balik 5-6 keping. Pandir kata dia ada dengar yang gurunya Syeikh Ahmad Deedat yang tersohor di seluruh dunia tapi mana buktinya, ada sijil dari Syeikh Ahmad Deedat. Pandir kata jangan temberang ler yang dia tu anak murid tokoh tersohor itu. Pandir siap bawa hujah dari ulama-ulama dari Darulum Deoband yang kononnya telah lama menolak keilmuan Dr Zakir Naik.

Tak cukup dengan itu maka dituduh pula beliau mengambil pemikiran Ahmadiah (Qadiyani), penganut Salafi beraqidah Mujassimah. Di tuduh menyerupai Allah SWT dengan makhlukNya. Di tuduh Dr Zakir Naik dalam sedar menyatakan bahawa Allah SWT memiliki dua tangan, dua mata, wajah, kaki dengan melayakkan Allah SWT itu sama dengan makhluknya. Allah SWT duduk di atas langit, di atas kursi yang besar mengadap ke Arsy. Dengan nyata di tuduh Dr Zakir Naik adalah Salafi beraqidah Mujassimah maka dalam pemikiran beliau tuhannya Hindu, dewanya Wisnu. Ini bermakna Dr Zakir Naik sudah sesat lagi menyesatkan maka bercanggah sebagaimana pegangan gurunya, Syeikh Ahmad Deedat.

Maka Dr Zakir Naik secara tidak langsung sebagai syirik dan kafir kerana Dr Zakir Naik mengatakan memperingati Maulid Nabi adalah syirik sama seperti mana festival Hindu dan Kristian. Sedangkan menurut pandir banyak sijil nih, Syeikh Ahmad Deedat adalah pencinta Maulid Nabi SAW dan bagaimana Dr Zakir Naik boleh mengaku gurunya adalah Syeikh Ahmad Deedat yang mana dari awal lagi pandir bapak syaitan sedaya upaya menafikannya. Lu nak tahu lebih lanjut baca kat Blog Pandir

Gua nak tanya FIO sikit jer pasal gua nih belajar tahap pra sekolah, berapa peratus betulnya akan bacaan lu akan surah Al-Fatihah. Adakah sebutan BUDU mengikut bahasa Melayu dengan bahasa Arab, cukup mudah soalan sebagai mudahnya kamu mengenali individu yang kamu tuduh itu. Jika kamu kata kamu kenal kenapa kamu cuba kaburkan hubungan Syeikh Ahmad Deedat dengan Dr Zakir Naik.

Sebagai seorang alim, adakah benar kata-kata yang Allah SWT itu bersifat seperti makhlukNya kerana fitnah orang alim cukup hebat, sehebat azab yang akan diterimanya. Gua mengikuti syarahan Syeikh Ahmad Deedat Cukup lama dan beliau tiada kelulusan mana-mana universiti Islam sebagai mana lu memperlekehkan bagaimana Dr Zakir Naik boleh tahu tentang Islam hanya 3 tahun sahaja sedangkan lu berbelas tahun belajar pun belum berada di khalayak ramai. Lupakah lu, Allah yang Maha Mengetahui dan ia akan memberi akal yang cergas kepada hambanya. Masih lupakah lu ketika kecil semasa belajar fardhul ain di mana ustaz mencerita apa itu Ilmu Laduni.

Jangan sembunyi perkara yang benar walau pun hati lu teramat benci akan kehebatan saudara lu yang boleh menarik ribuan pendengar berbanding dengan lu yang buat kuliah selepas solat dengan 100 jemaah yang hadir, 30 tertidur, 40 bersembang, 20 buat-buat sibukdan yang tinggal tok iman, tok bilal dan beberapa warga tua yang mata pejam tubuh lentur. Gua masih ingat seorang pemuda India begitu tekun mendengar dan bertanya kepada Syeikh Ahmad Deedat di pejabatnya, di tangannya ada buku catatan. Hadir sama isteri pemuda itu yang melayan anaknya yang kecil. 

Kebetulan datang seorang berumur 40 an masuk menanyakan sesuatu kepada Syeikh Ahmad Deedat tetapi Syeikh Ahmad Deedat menyuruhnya keluar dengan kata-kata yang beliau sangat sibuk. Memang gua tidak mengenali dan mengetahui namanya, kenapa pemuda itu begitu istimewa hinggakan Syeikh Ahmad Deedat hanya mengajar beliau seorang sahaja. Tiada pelajar melainkan dua susuk tubuh yang tua mengajar yang muda buat catatan, yang muda bertanya yang tua menjawab dan terdengar sayu-sayu isteri pemuda itu melayan anaknya. 

Ketika itu satu dunia telah heboh cabaran Syeikh Ahmad Deedat untuk berhujah dengan Pope John Paul setelah semua paderi-paderi terhebat terkaku dengan hujah Syeikh Ahmad Deedat. Bertahun usaha itu cuba direalisasikan dan akhirnya kerana malu kepada pemimpin dunia beliau di jemput ke Vatican untuk berhujah dengan pemimpin agung Kristian tetapi bersyarat, hanya pertemuan 4 mata sahaja. 

Syeikh Ahmad Deedat menolaknya dengan alasan perjumpaan 4 mata diketogerikan perjumpaan sahaja sedangkan satu dunia baik dunia Islam mahu pun Kristian menanti untuk mendengar hujah dari Pope John Paul. Sheikh Ahmad Deedat dengan tegas kepada utusan Pope bahawa tiada putus saudara saya di seluruh dunia bertanya bila tarikhnya kerana mereka akan datang dengan berpuluh kapalterbang untuk ke Vatican. Malah para paderi dan kardinal yang pernah berhujah dengan Syeikh Ahmad Deedat pun ingat tahu jawapan yang mereka tidak mampu jawab. Gua nak tanya yang bijak agama, adakah kamu tahu bahawa Syeikh Ahmad Deedat tidak pernah menjejak kaki ke universiti tetapi bagaimana beliau cukup digeruni oleh dunia Kristian.

Adakah kamu masuk universiti kerana pada diri kamu rasa kamu memang pandai dari orang lain. Tidakkah Allah SWT yang memberi kamu ilmu atau sesiapa sahaja yang Allah SWT mahukan. Kamu belajar tentang ilmu Islam sampai Phd sehinggakan kamu layak menafsirkan al-Quran, sudah berapa ramai yang mengucap dua kalimah syahadah. Jika tidak maka kamu tidak layak mempersoalkan tentang ilmu orang lain kerana semua itu milik Allah SWT. Amat malang orang yang berilmu seperti kamu yang cuba menunjuk pandai hakikatnya siapalah kita untuk menuduh dia ni Ahmadiah, Salafi atau apa sahaja. Bagaimana kamu menghukum dia sesat dia nih sedangkan pada diri kamu tiada hujah yang membenarkan.

Baru 4 tahun lepas gua mengetahui nama pemuda yang berguru dengan Syeikh Ahmad Deedat yang menolak orang lain demi mencurahkan ilmunya kepada pemuda itu namanya ialah Dr Zakir Naik. kebetulan isteri gua tanya hebat sungguh beliau menjawab soalan-soalan tentang perbandingan agama lalu di amati penceramah itu lalu gua bagi tahu isteri gua lu tengok dia dah hebat lu belum tengok siapa gurunya. isteri gua tanya gua kata itulah anak murid Syeikh Ahmad Deedat yang amat digeruni oleh Kristian. 

Hebatnya beliau di akhir hayatnya beliau telah diserang strok yang teruk dan golongan cediakiawan Kristian berpesta kononnya strok itu kerana menghina agama mereka tetapi Allah SWT masih memberinya ilmu dimana beliau berjaya mencipta bahasa isyarat di mana anaknyalah yang menterjemahkan apa yang beliau katakan atau di tanya. 

Gua masih ingat bila seorang muslim menegur Syeikh Ahmad Deedat bagaimana penganut agama lain ingin memeluk Islam sedangkan dalam syarahan atau sesi pertanyaan jawapan beliau terlalu keras, beliau menjawab kerana aku adalah Ahmad Deedat apa yang kamu lihat itulah sifat aku. Tetapi mengikut rekod jutaan manusia memeluk Islam kerana jasa dakwah, kutukan, penghinaan yang beliau terima. 

Beliau berani berhujah dalam keadaan beliau seorang sahaja Islam. Adakah ulama-ulama luar biasa mampu mengikut jejak beliau atau hanya sekadar sembunyi belakang Khalipau. Melayu nih perangai dia pelek sikit pasal jenis tak boleh tengok orang lebih, mulalah syaitan dududk atas bahu. Dalam bab agama nak dengki buat apa semua lu punya saham. Ni bila ceramah lawak sikit suruh masuk maharaja lawak. Bro manusia nia ada berbagai dan cara penyampaian, ada serius, ada gurau-gurau sikit, ada buat lawak sikit pasal gua dah rasa. Kalu susah tidur gi surau dengan tok iman mengajar kitab, gerenti lu tidur lena punya pasal setan pun ramai bertenggek.

Bro kamu orang berilmu tetapi kamu mengambil sebahagian malah kamu tidak benar-benar memberi tumpuan dari awal. Mempersoalkan masa yang pendek untuk mendalami semua ilmu telah menjebak diri kamu dan iman kamu ke jalan kufur. Bagaikan ilmu laduni yang mana tidak ia belajar mahu pun di ajar dengan kekuasaan Allah S.W.T dia telah menjawab perkara yang menjadi perdebatan di antara ulama-ulama besar. 

Jika Dr Zakir Naik kamu persoalkan bagaimana dalam masa 3 tahun beliau sudah hebat bukan suatu yang mustahil kerana ketika gua dulu seorang buta al-Quran dan jawi. Zaman tiada lagi Iqra, jika kita tanya guru kita apa makna bila lam baris atas jumpa mim mati (Izhar Shafawi) sampai ke tua ler nak tahu makna tetapi bacaan mereka betul. mereka tahu mana boleh dengung dan berapa harakat. Nama hukum, balik awal ler tetapi gua yang buta huruf boleh khatan hukum bacaan dalam masa 3 bulan sahaja dan setiap bulan berkhatan, tidakkah itu semua kehendak Allah SWT.

Sesungguhnya gua memang jahil jika nak sama dengan kehebatan dan keilmuan lu, tetapi berapa lama lagi kita sebagai umat Muhammad SAW mendaulatkan al-Quran sebagai pegangan. Sebagaimana Khalipau LGE akan terima Hudud PAN, gua ingat Hudud yang diluluskan oleh kerajaan Kelantan dan Terengganu ambil dalam tong sampah. Hudud PAN memang hebat pasal duk dalam kotak emas padu, anak kuncinya saja 3 orang ahli angkat berat angkat baru boleh. Harap lu jangan jadi bodoh macam puak-puak profesional terulung sudahlah. Pasal  mereka nama jer hebat tapi bodoh nak mampus, khalipau LGE sudah jual ubat pasal kat Sarawak DAP boleh terlepas banyak kerusi, PKR pun boleh jalan dan PAS biasa ler tabur benih jer bagi kenal balik Islam.

Siapa yang paling bodoh dan paling susah hati pasal ada penganti Khir Toyo yang baru dapat parol. DAP lahanat kata hudud PAN lain Hudud PAS lain tapi tak mustahil pasal hudud PAN rujukan Liberal, Sosialis dan seperti biasa penambah rasanya ialah sekular.GANR

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...