Translate

Mesti Baca

Sabtu, 7 Mei 2016

Permintaan Husam PAS Kotakan, Bagaimana Pula Dengan Janji Wan Rahim...

Husam Di Pecat

Akhirnyanya PAS menunaikan permintaan Husam agar di pecat walau pun perkara itu tidak di minta secara terang-terangan tetapi ialah kemahuannya jika mengikut apa yang beliau lakukan terhadap PAS. Serangan secara sembunyi-bunyi terhadap PAS di lakukan sejak namanya tidak di angkat untuk menggantikan al-Marhum TGNA sebagai pengantinya sebagai MB Kelantan memandangkan beliau adalah Exco paling kanan. Perlu di ingat bahawa nama Husam untuk jawatan MB Kelantan tidak langsung tidak di bantah oleh al-Marhum walau pun beliau anak didik dan anak emas kepada al-Marhum.

Kenapa Al-Marhum tidak membantah dan membela langsung Husam si Harum Manis (HM) dalam isu ini kerana HM tidak di beri satu jawatan pun baik MB, TMB atau Exco kanan. Adakah sebagai seorang hamba Allah S.W.T yang zuhud, al-Marhum sudah mengetahuinya lebih dahulu dari pimpinan PAS sebagaimana doa al-Marhum di akhir hayatnya agar di buka hati Najib dan Zahid kearah kebaikan yang ketika itu belum menjadi Timbalan Perdana Menteri. Tidakkah hebat keilmuannya yang kita sendiri tidak menjangka doanya menjadi kenyataan selepas tersingkirnya TSMY sebagai TPM.

PAS di serang siang malam, pagi petang oleh pemimpin yang di anggap hebat oleh PAS, sebagai pemuda pelapis yang akan mengambil alih kepimpinan dan legasi PAS akan datang. Apa kan daya ingatkan panas sehingga petang, rupa-rupanya hujan di tengah hari. PAS tetap bersabar dengan kerenah si HM yang mungkin boleh lagi di corak dan berubah tetapi Allah S.W.T yang merancang,

Sejak tiada lagi jawatan di dalam kerajaan Kelantan dan di tolak oleh perwakilan pada Muktamar Pemilihan PAS, serangan si HM terhadap kerajaan Kelantan semakin menggila. Tiada satu pun kebaikan yang kerajaan lakukan dan semua rahsia projek-projek di bawah kerajaan negeri Kelantan di dedahkan satu demi satu melalui proksi dan penulis upahan (MSO) yang dulu cukup memusuhi HM.

Hakikatnya projek-projek yang HM dedahkan semuanya mempunyai hubung kait dengan beliau kerana semua projek-projek itu semuanya hasil cetusan ideanya ketika berkuasa. Walau pun ada yang membantah kerana melihat ada kepincangan, pasti akan di bangku sampahkan kerana hitam katanya maka hitam lah jawabnya walau pun warnanya adalah oren.

Gua cukup tertarik dengan kenyataan seorang yang pernah menjadi pakar strategi PAS Kelantan bahaya PAS tidak akan berani memecat HM kerana jika hari ini HM di pecat, besok saya akan buat sidang media 10 lagi wakil rakyat saya bawa masuk Amanah termasuk HM. Oleh kerana hari sudah heboh HM telah di pecat maka kita pakat-pakat tunggu esok (8 Mei) sidang media dari si Pandir Wan Rahim.

Bagi gua pemecatan HM ada pro dan kontranya kerana beliau di katakan mempunyai pengikut akar yang cukup kuat sebagai mana sudah ada protes sokongan yang tidak berbelah bagi buat HM, kehadiran penyokongnya di kata mencecah ribuan seperti gambar di bawah ini..

Dikerumuni para pemberita
Di sambut oleh para penyokongnya
Para penyokong bersama postcard dan jangan tertipu dengan gambar di hadapan sahaja kerana kat belakang masing berasak-asak.
Laaa..... mana perginya ribuan penyokong kat belakang, mungkin mereka mengambil kesempatan untuk membeli belah.

Apa yang gua lihat sejak beliau tidak mempunyai apa-apa jawatan dalam PAS Pusat dan Kelantan, keceluparnya semakin menggila bagai anjing menyalak bukit. Bacalah serangan beliau terhadap Mursyidur Am, TGHD, TGHH, SU Agong PAS, MB/TMB Kelantan bagaikan macam orang gilakan kuasa. Bagi beliau semua pemimpin tertinggi yang menerajui PAS Pusat semua tidak betul kerana hanya beliau sahaja yang betul. Serangan terhadap kerajaan Kelantan untuk menunjukkan betapa banyak penyelewengan telah berlaku melalui proksi dan penulis upahan yang mana semua penyelewengan yang berlaku adalah ketika beliau individu paling berkuasa.

Beliau kena ingat pendedahan yang beliau tuduh semuanya mempunyai nama beliau baik secara terang mahu pun secara tersembunyi. Jika beliau seorang Islam yang benar lagi amanah berkatalah dengan benar dan usah berselindung di sebalik Pandir dengan beberapa keping dokumen yang telah di hantar kepada SPRM tetapi SPRM pun naik muntah tengok dokumen itu. Apa mereka ingat SPRM akan berlembut bila melibatkan pemimpin pembangkang, tetapi sampah yang Pandir bawa maka di dalam tong sampahlah di campaknya.

Jika SPRM nak siasat, HM lah orang pertama yang patut disiasat jika mengikut kesenangan yang beliau perolehi ketika menjadi setiausaha al-Marhum sampailah sekarang kerana kekayaan beliau masih gua pertikaikan memandang 16 tahun aktif di dalam PAS mengalah pemimpin PAS yang sudah 40 tahun aktif. 

Adakah ahli PAS akan menangis dengan pemecatan HM, gua rasa mungkin ada tetapi hanya yang rapat dan selalu mendapat habuan sahaja akan menangisinya. Lu boleh bayangkan bagaimana beliau boleh mempunyai blogger yang bekerja sepenuh masa demi menaikkan namanya. Sedangkan adun PAS pun tidak mampu mengaji seorang blogger secara bulanan. Bagi gua PAS beruntung kerana masih sempat dan menjawab segala persoalan yang PAS terlalu takut untuk memecat HM. 

Apa yang gua nak tanya HM ialah apa sumbangan beliau terhadap PAS kerana apa yang yang di lihat beliau hidup pun kerana PAS yang dapat memberi segala keperluan dunia yang ramai ahli PAS sendiri tidak memperolehinya. Pandir-pandir boleh ler bersorak kampung tergadai dengan pemecatan HM. Adakah Amanah (fakir) merasakan HM akan bersama parti yang hampir berkubur sebelum sempat berjuang atau parti yang boleh memperkayakan dirinya. Para Pandir sudah mula hilang arah sejak dana semakin kering di balun oleh beberapa pandir yang mengawalnya.GANR

11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

tulisan sang macai. hidup melayu slogan baru sicelaka

Ramboo III berkata...

Pecat husam wajar, tunggu mahfuz pula..mereka boleh join pan yg dipayungi dap..tolak sang taghut

Tanpa Nama berkata...

La .hidup lagi kau .lama tak tulis .fikirkan dah berhenti

Hadi Kepala Bana berkata...

tak ada beza pas dengan umno. kritik presiden je kena pecat. korang ingat haji hadi ulamak kepala taik tu maksum sangat ke?

Malaysiabaru berkata...

Pkmak punya agen pakai seluar dlm mak dia sambil tulis blog

مؤسسه الحرمين berkata...


شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
كشف تسربات المياه بالاحساء
شركة كشف تسربات المياه بالجبيل
كشف تسربات المياه بالجبيل
شركة كشف تسربات المياه بالخفجى
شركة عزل اسطح بالخفجى
شركة كشف تسربات المياه بالرياض
كشف تسربات المياه بالرياض
شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
كشف تسربات المياه بالقطيف
شركة كشف تسربات المياه بالخبر
كشف تسربات المياه بالخبر
شركة كشف تسربات المياه بالدمام
كشف تسربات المياه بالدمام
شركة كشف تسربات المياه

شركة كشف تسربات المياه براس تنورة
كشف تسربات المياه براس تنورة
شركة كشف تسربات المياه ببقيق

benci umno meluat pakatan harapan berkata...

Apa2 pn syukur alhamdulillah husam kena pecat dan layak kena pecat...utk pengetahun husam dan penyokongnya yg bodoh masih byk lg borang pan dan dap so boleh la mntak kt lge dan mat sabu..bykkan lah bersabar ye sedara sedari smua

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Tanpa Nama berkata...

nii lebih kpd serangan peribadi husam

bagaimana dgn dakwaan husam mengenai romapakn balak dan lain2 isu rakyat yg dikenakan kpd pas.

takat nk tunjuk gambar penyokong tk ramai bukan hujah mengatakan husam salah.

go back to the main issue laaa ... segala dakwaan husam terhadap kerajaan pas Kelantan perlu di bicarakan

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN berkata...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111
(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

Master Sgp berkata...

KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor togel.nya yang AKI
berikan 4D/ angka [] alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI.
dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu AKI insya
allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
sekali lagi makasih banyak ya AKI… bagi saudara yang suka main togel
yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi AKI ALIH,,di no (((_082 313 669 888_)))insya allah anda bisa seperti saya…menang togel 275 JUTA , wassalam.


dijamin 100% jebol saya sudah buktikan...sendiri....


Apakah anda termasuk dalam kategori di bawah ini !!!!


1"Dikejar-kejar hutang

2"Selaluh kalah dalam bermain togel

3"Barang berharga anda udah habis terjual Buat judi togel


4"Anda udah kemana-mana tapi tidak menghasilkan solusi yg tepat


5"Udah banyak Dukun togel yang kamu tempati minta angka jitunya

tapi tidak ada satupun yang berhasil..KLIK DISINI 4d 5d 6d
Solusi yang tepat jangan anda putus asah... AKI ALIH akan membantu

anda semua dengan Angka ritual/GHOIB:

butuh angka togel 2D/ ,3D/, 4D/ 5D/ 6D/ SGP / HKG / MALAYSIA / TOTO

MAGNUM / dijamin

100% jebol

Apabila ada waktu

silahkan Hub: AKI ALIH DI NO: (((_082 313 669 888_)))


ANGKA RITUAL: TOTO/MAGNUM 4D/5D/6D/


ANGKA RITUAL: HONGKONG 2D/3D/4D/6D/ANGKA RITUAL; KUDA LARI 2D/3D/4D/6D/ANGKA RITUAL; SINGAPUR 2D/3D/4D/ 6D/ANGKA RITUAL; TAIWAN,THAILANDANGKA RITUAL: SIDNEY 2D/3D/4D 6D/


..(`’•.¸(` ‘•. ¸* ¸.•’´)¸.•’´)..
«´
_ ¨`»082 313 669 888
..(¸. •’´(¸.•’´ * `’•.¸)`’•.¸ )..


الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل
Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...