Translate

Mesti Baca

Ahad, 6 Mac 2016

Deklarasi Anti Najib, Cerdik Atau Bodoh.


Gua sudah lama Gerakan Anti Najib/Rosmah (GANR) yang mana ia bukan untuk Najib/Rosmah sahaja malah ia untuk menjatuhkan BN yang di tunjang oleh Umno. Bila Che Det yang dah kubur dah lama melambai-lambai memanggil-manggil memulakan Deklarasi Anti Najib, sungguh ramai menyahutnya. Bila Che Det berkokok semua ayam, anjing, babi  menyahut-yahut tanpa henti termasuk juga dengan cangkul, sabil, tukul semua berbunyi.

Gua tidak kira lu dari ideologi mana atau parti mana baik PKR, DAP, PSM, PAS dengan besungguh-sungguh ke depan. Malah yang dok kat penjara Sungai Buloh pun lebih mengeluarkan arahan agar menyokong 1001 peratus menyokong saranan Che Det dan yang amat mengharukan ialah bila Che Det sanggup duduk di sebelah sel Nuar. Terharu sungguh Nurul dengan jaminan Che Det.

Bagi Che Det, inilah antara kebodohan pandir-pandir bertaraf profesional terulung dunia di tambah dengan para ulama-ulama luar biasa yang pasti akan berfatwa bahawa wajib mengikut apa sahaja kata-kata Che Det. Apakah mereka mengira kerajaan Najib akan menangkap Che Det yang semakin hari semakin nyanyuk. Bab kata barua nombor wahid yang pernah dimiliki Umno, 

Nazri Aziz yang sudah lama menjadi pencacai kepada Umno/BN. Biarlah orang itu tu nak melalak dan bagilah peluang kat dia kerana dia sudah tua, nyanyuk dan akal sudah terbalik menjadi kanak-kanak yang merengget-rengget bila tidak dapat gula-gula. Inilah menteri yang paling di benci oleh Che Det kerana bila Che Det jadi PM, beliau paling ke depan mempertahankan Che Det. Bila Pak Lah naik, beliaulah panglima yang mempertahankan Pak Lah dari serangan Che Det dan sekarang beliaulah anjing yang menyalak dengan garang sampai meleleh air liur demi mempertahankan Najib.

Adakah mereka mengaku hebat sedangkan mereka hanyalah menjadi alat kepada Che Det yang sudah dipermainkan oleh Najib, PM yang sudah di namakan untuk pengganti beliau. Bila beliau tidak berpuas hati dengan sikap mendengar kata Pak Lah, bukan main lagi gerak kerjanya sehingga sanggup keluar parti demi Pak Lah menyerah jawatan PM kepada budak kepercayaannya.

Nampaknya Najib yang beliau harapkan akan meneruskan legasi kuku besinya sudah melawan balik arahannya, kemarahannya sudah tidak terkawal apatah lagi anaknya Mukriz sendiri di arah melepaskan jawatan MB Kedah. Adakah Che Det ingat umurnya di panjangkan dengan doa seorang alim adalah untuk menjadi pemimpin pintu belakang macam LKY, mantan PM Singapura. Hakikatnya beliau hanyalah ditakdirkan untuk menjadi penonton kepada rejim yang beliau asaskan pada 1982 dan apa yang beliau lakukan selama 22 tahun menjadi pemimpin kuku besi yang tiada siapa boleh menegur segala kejahatannya terhadap rakyat. 


Memang beliau banyak berjasa membangunkan negara tetapi adalah cukup untuk menutup bangkai gajah. Inilah sikap seorang yang mengaku apa yang beliau buat semuanya betul dan tiada sedikit pun tiada yang tidak betul. Beliau melihat era pemerintah Pak Lah dan Najib/Rosmah yang pada pandangannya semuanya tidak betul tetapi adalah beliau merenung balik era rejimnya. 

Sesuai sungguh ler dengan sajak 'Melayu Mudah Lupa' yang beliau dendang pada akhir khidmatnya di PTWC. Lu cakap apa pun salah laku semasa era rejimnya, beliau dengan megah akan menafikan dan tetap mengatakan apa yang beliau lakukan adalah betul. Jika ada yang salah, itu bukan beliau lakukan kerana ia pasti kesalahan itu dilakukan oleh bekas 3 mantan TPM, Musa, Ghaffar dan Nuar.

Bila beliau menjemput parti pembangkang bersama beliau untuk Deklarasi Anti Najib, semua pemimpin pembangkang yang mengaku hebat sudah menjadi lembu di cucuk hidung. Cerdikkah pemimpin pembangkang menyahut saranan Che Det yang secara terang-terangan memperbodoh-bodohkan pembangkang yang mengaku profesional terulung dan ulama luar biasa. 

Bila layar website majoriti dok sokong jadi barua Che Det, saper dok sokong macam-macam ayat dok hentam parti yang tolak untuk bersama Che Det. Sedar ler bro, jadi ler cerdik sikit wahai pandir-pandir jangan terlebih cerdik sangat pasal Tampoi dan Tanjung Rambutan masih banyak blok kosong. Cerdikkah lu bila sokong #Anti Najib, lu ingat saper akan ganti beliau adakah Nuar atau Zizah atau LGE atau TGHH. Lu ikut kegilaan seorang tua yang dah nak mampus yang masih rasa ada kuasa dan penyokong juta-juta, jawabnya lu sama gila dengan Che Det.

Adakah inilah orang tua yang lu sokong bagai naik gila sedangkan tak sampai seminggu yang lepas beliau telah menghina Al-Quran. Dulu beliaulah semunafik yang menghina hukum Allah S.W.T tanpa ada bantahan dari mufti/alim ulama makan gaji. Sekarang beliau cuba menghidupkan kembali ideologi sekular Antatturk laknatullah dengan kembali kepada Islam dengan menggunakan mengikut bahasa negara bukan Arab.

Dengan sokongan timbalan menteri iaitu anak Dasuki telah menjemput bangsa Cina, India, Melayu, Thailand, Filipina dan beberapa buah negara asing agar mengalunkan bacaan al-Quran di dalam bahasa masing-masing. Bagaimana lu boleh bayangkan al-Quran yang di tafsirkan ke dalam bahasa masing-masing di alunkan sebagaimana lu membaca al-Quran mengikut yang sebenar iaitu Arab Quraisy. 

Sebagaimana Bapa sekular Antatturk laknatullah memerintahkan laungan azan di dalam bahasa Turki. Apa yang beliau lakukan terhadap firman-firman Allah S.W.T telah di bayar tunai semasa dan selepas beliau mampus. Tanah tidak menerima bangkai musuh Allah S.W.T sehinggakan keluarnya merayu agar para ulama membantu tetapi ulama kata jangan kata tanah di Turki, malah tanah di seluruh dunia pun tidak akan menerimanya.

Inilah bapa sekular yang masih tidak sedar diri tentang dirinya demi menunjukkan kepada dunia betapa hebatnya beliau dalam bab beragama. Dengan alasan bahawa banyak tafsir dan ajaran telah di salah gunakan demi kepentingan politik.

سُوۡرَةُ الکافِرون
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
قُلۡ يَـٰٓأَيُّہَا ٱلۡڪَـٰفِ رُونَ (١) لَآ أَعۡبُدُ مَا تَعۡبُدُونَ (٢) وَلَآ أَنتُمۡ عَـٰبِدُونَ مَآ أَعۡبُدُ (٣) وَلَآ أَنَا۟ عَابِدٌ۬ مَّا عَبَدتُّمۡ (٤) وَلَآ أَنتُمۡ عَـٰبِدُونَ مَآ أَعۡبُدُ (٥) لَكُمۡ دِينُكُمۡ وَلِىَ دِينِ (٦)

Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
"Katakanlah (wahai Muhammad): Wahai orang-orang Kafir! (1) Aku tidak akan menyembah apa yang kamu sembah. 21) Dan kamu tidak mahu menyembah (Allah) yang aku sembah. (3) Dan aku tidak akan beribadat secara kamu beribadat. (4) Dan Kamu pula tidak mahu beribadat secara aku beribadat. (5) Bagi kamu agama kamu dan bagiku agamaku. (6)
(Surah Al-Kafiroon ayat 1-6)

Inilah orang yang kamu rasa boleh ikut demi kepentingan politik murahan pemimpin lu yang dari muda sampai ketua bangka pun masih lagi ingin menyesatkan lu. Mengikut Ibnu Hajar bersumberkan hadis sahih riwayat Iman Bukhari Dan Iman Muslim bahawa umur umat Islam tidak lebih dan tidak kurang 1477 hijrah. Sekarang ini pun kita sudah berada pada tahun hijrah 1437 dan jika di tolak, hanya tinggal 40 tahun sahaja walau pun ada kekhilafan tentang tahun.

Sedarkah ketika itu para alim-alim akan di wafatkan dengan kedatangan angin yang sejuk, bagi yang menghafal pula Allah S.W.T akan hilangkan ingatan mereka walau pun baru semalam mereka membacanya. Allah S.W.T akan ambil kembali KalamNya dan manusia akan hidup dalam kesesatan dalam dua generasi. Janji Allah S.W.T itu benar dan adakah ini orang yang akan lu all ikut. Bagi gua, gua berlepas diri dari mereka yang masih mengejar dunia yang penuh penipuan. Semoga lu menjumpai jalan-jalan yang penuh kebenaran lagi keberkatan,,,, Wallahualam.GANR

11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

GSNR (gerakan sokong najis Rosmoh. tak payah tlis panjang lah .akal kamu pendek.otak dah biul .begnkah penyokong parti islam? kau dan presding Pas sama je .otak dah lemah.

Tanpa Nama berkata...

Sokong tegakkan islam lemah otak...sokong nk mampuskan islam cerdik...tapi habis2 cerdik jadi PANdir...bak kata pepatah Melayu moden...sePANdir2 tupai melompat...akhirnya jatuh ke DAP jua..

zamzami ramli berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
zamzami ramli berkata...

Tanpa nama 3.57 kasi la reason sikit ni main kutuk2 tuan rumah penuh budi bahasa cam tu, dia bg pandangan dia, ko bg la pandangan ko

zamzami ramli berkata...

Tanpa nama 3.57 kasi la reason sikit ni main kutuk2 tuan rumah penuh budi bahasa cam tu, dia bg pandangan dia, ko bg la pandangan ko

Tanpa Nama berkata...

APA YANG PENTING OALAH TANGKAP NAIB ROSMAH

Tanpa Nama berkata...

Pengajaran :
1) anwar memang sah peliwat atau dr m memang sah pemfitnah.
2) pencacai kena tipu hidup2 selama 18 tahun.
3) pencacai tanggung dosa selama 18 tahun kerana dok asyik kutuk dr m.
4) pencacai tanggung dosa selama 18 tahun kerana sokong seorang peliwat.
5) pencacai tanggung dosa setahun kerana sokong seorang pemfitnah.
6) ‘liwat & fitnah’ seperti ‘irama & lagu’ bagi puak pembangkang.
7) mereka2 yg sign deklarasi adalah manusia hipokrit tahap tegar dan tak bermaruah.
8) ahli neraka akan bertambah lagi.

Tanpa Nama berkata...

astaqfirullah .apa dah jadi dengan ahli penyokong Pas ni.adakah aku namapk anwar melakukan liwat? kalau kau tak nampak kau fitnah dia .dosa fitnah sama dfenagn bunuh orang .mungkin kau masuk neraka dulu dari orang kafir lain.ahli neraka bertambah kwerana kau lah jadi kepalanya .membawa semua ahli Pas yang bersetuju dengan cara kau ini .adakah kau ini setan atau iblis? aku tak percaya oarang seperti kau ini berdada adalam saf jemaah Pas ,bertaubatlah sebelum terlambat dan musibah akan menimpah kau dan keluarga kau sendiri .dosa fitnah akan menlajar seleruh keluarga kau sekiranya kau tak bertaubat.sebab islam memerlukan 4 orang saksi yang alim.kalau begini ahli Pas aku dengan ini akan mengistiharkan diri akau dan keluarga aku keluar dari menjadi ahli Pas.malu sunggu dengan sikap seperti ini.ttapi agaknya kau ni iblis berwajah manusia.

Tanpa Nama berkata...

AMAT MERUGIKAN MASA SAMA ADA DEKLARASI RAKYAT ATAU PUN REFORMASI.IA SUDAH BASI DAN TIDAK LAGI RELEVENT UNTUK MASA KINI.SEJARAH TELAH MENGAJAR TAPI PEJUANG DIMALAYSIA INI IBARAT KELUAR BERAMAI RAMAI SEUMPAMNYE PERGI BERSANTAI BUKAN NYE BERJUANG.ITU SEBABNYE GAGAL.KITA BOLEH LIHAT PADA TAHUN YANG SUDAH SUDAH APA KEMAMPUAN YANG DAPAT DALAM ERTI PERJUANGAN TERDAHULU ITU.TAK DINAFIKAN BRAPA BUAH NEGERI JATUH KETANGAN PEMBANGKANG TAPI ADA KAH IA BERJAYA.WAL HAL RAKYAT MAKIN BERASA KESUSAHAN NYE.JBARAT MENGEJAR NEGARA MAJU DAN RAKYAT KAIS PAGI MAKAN PAGI PETANG BELUM TENTU.DALAM HAL SEUMPAMA INI RAKYAT DIKOTAK KATIKAN.PEMINPIN PEMINPIN PENGKHIANAT KAYA RAYA MENGAGIHKAN ROMPAKAN ROMPAKAN HASIL DANA NEGARA SAMBIL MENGERJAKAN UMRAH DAN HAJI YANG KONONYE DAPAT MENGAMPUNKAN DOSA PENGKHINAT LAKHANATULLAH INI YANG DIKETUAI OLEH NAJIB DAN ROSMAH PEREMPUAN PUAKA.PELINDUNG PELINDUNG MEREKA YANG TERDIRI DARI KAKITANGAN KERAJAAN DIBERI KUASA UNTUK MENIDAKAN PENGKHIANAT INI DIDAKWA.JADI TIADA JALAN LAIN CITIZEN ARRESTED.RAKYAT HARUS MENANGKAP NAJIB ROSMAHZAID KPNDAN FANDI SERTA DIHUKUM SECEPAT MUNGKIN DKHALAYAK RAMAI DAN SETERUS NYE DISUSULI DGN PENGKHIANTA PENKHIANAT YANG LAIN.PASTI AKAN MENYELESAIKAN BANYAK MASALAH.CONTOH YANG KITAA BOLEH TSUNAMI DIACEH KEADAN NEGAR ITU AMAT TERUK SEKALI SEBELUM TSUNAMI PEMBUNUHAN,ARAK JUDI MAKSIAT DAN SEGALA NYE BERLKU SEWENANG WENANG NYE.TAPI APABILA IA DILANGGAR TSUNAMI IA MENJADI BAIK ORANG TAU MENGHORMATI.INI LIHAT SAJA NAJIB DGN ROSMAH BETINA PUAKA ITU MASIH MEMBAZIRKAN DANA NEGAR DGN JET PRI BADI.MARILAH BERRAMAI RAMAI KITA BERDOA AGAR KITA DIPERKUATKAN DIRI UNTUK MENENTANG PENGKHIANAT INI HINGGA AKHIR HAYAT SERTA KITA DOA KAN MAK BAPAK YANG MELAHIRKAN PENGKHIANAT PENGKHIANAT RAKYAT MALAYSIA INI DICAMPAK DALAM NERAKA JAHANAM YANG PALING DALAM DIATAS MELAHIRAKAN SERTA MENJADI PENGKHINAT INI LAHIR DIDUNIA INI.SEKIRANYE MASIH HIDUP TIDAK MAMPOS LAGI KITA DILAKHANAT DIDUNIA INI DAN AKHIRAT NANTI.BEGITU JUGA DGN ANAK DAN BINI MEREKA SERATA ZURIAT DAN KETURUNAN PENGKHIANAT INI KITA DOAKAN MOGA DILAKHANAT SERTA BALA DAN AZAP YANG DASHAT MEMNIMPA MEREKA.Aamiin,Aamiin Aamiin Aamiin Aamiin.taburkanlah,perkenankan lah doa kami ya Tllah

Tanpa Nama berkata...

Sapa percaya mahathir..jadi la kamu melayu mudah lupa selama-lamanya dan jangan menyesal kemudian.

malau berkata...

Najib PM terbaik Malaysia....pembangkang Semua, baik PASbabi, PKRbabi, DAPbabi dan lain lain semua memang perangai macam babi. Termasuk tuan rumah GANR terancat akal & berkaki pendek. :)

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...