Translate

Mesti Baca

Khamis, 26 Mac 2015

Lahanat DAP, Hentikan Penghinaan Lu Yang Semakin Celaka.

DAP Celaka

Nampaknya DAP semakin biadap dan celaka dengan penghinaan terhadap Islam, kecelakaan DAP menjadi-jadi apabila ada sokongan dari parasit yang bersarang di dalam PAS. Bagi gua serangan DAP terhadap PAS bukan kepada  tubuh badan TGHH sahaja tetapi ke atas agama Islam. Sebagai umat Islam tanpa mengira bangsa atau parti, kita patut bersatu mempertahankannya kerana Hukum Syariah/Hudud bukan ciptaan TGHH mahu pun PAS. DAP sedang bermain api keagamaan bukan api perkauman kerana Hukum Hudud sendiri melangkaui sempadan.

Demi cita-cita politik sosialisnya, DAP sanggup mengajak BN bersama mereka yang selama ini menuduh PAS nak berUG dengan Umno. DAP telah menipu dengan menuduh PAS membelakangi terma kerjasama yang mana mereka telah menyembunyikan kerjasama bertulis dengan yang berbunyi bahawa PAS dan DAP 'Setuju dengan tidak bersetuju' dasar masing-masing tetapi bila Kelantan membawa ke DUN untuk EKJS II, mereka dengan lantang menuduh PAS menipu.

Adakah PAS melakukan perkara yang sama bila DAP P.Pinang membawa usul 'Pilihanraya Perbandaran' tanpa merujuk kepada PAS. PAS membawa usul yang telah ada sebelum Tahalluf Siyasi dengan DAP dan PKR dalam PR tetapi DAP membawa usul yang baru. Kenapa DAP bising sampai menunjukkan sikap kebudak-budakan walau pun para pemimpin mereka adalah veteran politik. Siapa langgar siapa dalam isu ini kerana PAS tidak pernah mempertikaikan ideologi komunis mereka tetapi kenapa mereka begitu lantang mencampuri urusan dasar PAS yang tidak pernah berubah untuk melaksanakan Hukum Syariah.

Hakikat yang sebenar ialah mereka mempunyai agenda politik yang cukup tinggi agar sokongan kaum Cina masih berpihak kepada mereka. Mereka amat takut undi popular mereka akan berpindah kepada MCA, MIC dan Gerakan, kerana itulah menyerang dahulu sebelum parti-parti komponen BN. Mereka tahu pola undi kaum Cina berasaskan kepada kehendak persatuan-persatuan kaum Cina. Jika perkara ini berlaku, adalah mustahil DAP akan mempertahankan P.Pinang pada PRU14 akan datang.

Serangan-serangan peribadi terhadap badan tubuh Presiden PAS dengan bermacam gelaran diberikan tidak dibalas balik oleh TGHH lebih menyakitkan hati sehingga sanggup memutuskan hubungan dengan TGHH tetapi tidak kepada PAS. Di sini terserlah akan kebodohan parti komunis milik anak-beranak Lim itu dengan meletakkan hubungan peribadi tidak sama dengan hubungan parti sedangkan TGHH adalah Presiden PAS, bukannya tunggul kayu. Bagaimana jika PAS melakukan perkara yang sama dengan keluarga Lim, pasti ahli DAP akan melenting.

Tindakan DAP itu telah mencampuri urusan parti PAS kerana jika PAS masih berpresidenkan TGHH maka ia akan memudahkan kerja-kerja mereka untuk mengawal PAS sebagaimana si Ketum meletakkan barua-baruanya didalam PAS. Ramai yang tidak mengetahui bahawa sebelum isu EKJS II ini lagi, satu pertemuan sulit di peringkat tertinggi antara DAP dengan PKR telah diadakan untuk menyingkirkan TGHH dari jawatan Presiden PAS pada Muktamar Pemilihan PAS akan datang.

Mereka telah sepakat menaja pemimpin PAS yang boleh mereka kawal kerana selagi PAS berpresidenkan TGHH, cita-cita besar mereka ke Putrajaya akan terbantut. Mereka telah melihat bagaimana dalam kes MB Selangor di mana TGHH menolak WAWI sebagai calon MB setelah menyingkirkan TSKI. Tindakan TGHH itu kerana dasar PAS sendiri menolak WAWI ketua kerajaan negeri tanpa menolak jawatan itu tetap milik PKR.
Pengkhianat PAS
Dalam isu ini, gua lebih seronok untuk menulis perkembangan politik Perak kerana Perak pernah diperintah oleh PR yang hanya bertahan setahun sahaja disebabkan pengkhianatan adun dari PKR dan DAP. Walau pun MBnya adalah dari PAS yang memiliki kerusi paling sedikit, cita-cita DAP dan PKR untuk jawatan itu tetap berkobar-kobar. Walau pun begitu, kerajaan PR Perak tetap dikawal oleh DAP sebagai kuasa pemutus, Nizar hanyalah sekadar boneka dan kuda tunggangan DAP.

Apa yang di perkatakan itu memang menjadi kenyataan bila melihat sikap Nizar yang dibantu blogger hebat kesayangannya, cikgu pencen a.k.a. timbalan pengerusi Pasma Perak a.k.a. taukeh jeruk kronik alkusyen. Bila melibatkan DAP bisu seribu bahasa kerana terlalu kenyang dengan menjadi barua celaka DAP tetapi bila melibatkan TGHH, bukan main hebat tulisan cikgu pencen alkusyen demi menunjukkan betapa baruanya kepada DAP. Kesian gua tengok bekas ahli al-arqam yang terdidik hebat dengan Islamnya yang akhir tersungkur didalam tong taik DAP.

Begitu juga dengan bossnya yang termakan jasa dan janji-janji DAP yang akan mengembali jawatan MB Perak yang tak puas pegang jika DAP menang besar nanti. Politik PR cukup seronok ditulis kerana bila alkusyen amat marah terhadap TGHH yang tidak melantik Nizar menjadi Pesuruhjaya PAS Perak tetapi melantik Razman Zakaria sedangkan Nizar adalah pengerusi PR Perak. Melantik PJ-PJ adalah hak presiden PAS tetapi pandangan pemimpin-pemimpin PAS tetap diambil kira kerana ia adalah amanah yang berat untuk dipikul.

Dalam pada itu si alkusyen mencari segala kelemahan PJ Perak itu di mana-mana sebagai modal untuk menyerang tanpa mengira benar atau tidak yang mana dari pertanyaan menjadi fitnah. Tidak cukup dengan itu beliau menonjolkan dirinya pada satu sesi penerangan Pasma di Ipoh yang konon-kononnya pergi hanya sekadar meninjau ajer. Itu citer versi alkusyen dan mengikut versi yang lain, beliau menggunakan kehebatan wajahnya yang tertera di blognya yang memang terkenal seantero dunia untuk jawatan.

Bab kata orang jika lu nak keduniaan maka keduniaan, jika lu nak akhirat maka akhirat ler lu dapat, jika lu nak jawatan maka jual ler diri lu untuk dibaruakan. Dengan senang hati Phahrolrazi yang kemaruk jawatan yang lebih tinggi melantik alkusyen menjadi timbalan pengerusi Pasma Perak walau pun cita-cita sebenarnya untuk menjadi orang no.1 Pasma Perak. Jadilah beliau barua kepada barua demi agenda politik Nizar dan beliau sendiri.

Rupa-rupanya Nizar tidak dilantik sebagai PJ PAS Perak adalah tepat kerana banyak keburukan dari kebaikan walau pun murah dengan senyuman. Sekarang terserlah siapa Nizar sebenarnya setelah beliau dijemput untuk merasmikan Mesyuarat Agung PAS Kuala Kedah, kubu kuat Phahrolrazi. Tanpa merasa malu beliau memperlihatkan sikap munafiknya menjadi yang pengkhianat dalam PAS. Beliau menuduh PAS sebagai pengkhianat dan menghentam presidennya sendiri di hadapan perwakilan PAS Kuala Kedah, kawasan Mat Sabu kalah pada PRU13.

Di sini Allah menunjukkan betapa Ilmu Nya tiada siapa boleh mengatasinya. Apa yang menarik tentang PAS Kuala Kedah ialah kubu kuat Phahrolrazi sebagai YDP dan mengaku beliau mendapat sokongan akar umbi PAS yang membuatkan beliau menubuhkan Pasma. Kerana itulah Phahrolrazi menjemput Nizar merasmikannya dan kerana itu juga Nizar berani mengutuk PAS dan kepimpinan ulama. Ingatkan panas hingga ke petang, rupa-rupanya hujan di tengah hari. Rupa-rupanya Phahrolrazi hanya temberang sahaja dan beliau sendiri tidak bertanding dengan alasan untuk beri kepada pelapis dan menumpukan kepada Pasma sedangkan maklumat yang diterima, beliau hanya mendapat beberapa pencalonan sahaja.

Beliau menggunakan jalan selamat dengan mengundur diri daripada mendapat malu besar. Yang menakjubkan ialah para perwakilan sebulat suara mengekalkan TGHH sebagai Presiden PAS dan mencalonkan TITM sebagai calon timbalan presiden menentang penyandangnya, Mat Sabu. Perwakilan juga menyokong penuh EKJS II Kelantan dan sokongan penuh pimpinan ulama. Nizar dan Phahrolrazi telah dimalukan oleh PAS Kuala Kedah. Blogger cikgu pencen alkusyen diam seribu bahasa dalam isu ini dengan mengalih pembacanya dengan ratib UG dan Hadipobianya.

Nizar sepatutnya berambus jer dari PAS bersama alkusyen yang sanggup menjadi barua DAP demi sedikit kuasa dunia. Adakah Nizar ingin DAP yang semakin celaka akan memberi jawatan MB kepada beliau bila berkuasa sedangkan dia hanya kuda tunggangan DAP yang amat memerlukan orang seperti sebagai presiden PAS. Elok sungguh ler dengan pencalonan Ustaz Ahmad Awang untuk melawan TGHH sedangkan beliau dengan nyata menolak hukum Hudud. Mungkin ahli gelak dengan UAA yang bercita-cita menjadi presiden tetapi dalam masa yang sama menolak dasar yang diperjuangkan PAS lebih dari 60 tahun.

Isu EKJS II telah membongkar banyak perkara didalam PAS di mana para parasit mula menjelma sekor demi sekor supaya ahli PAS dan umat Islam mengenali musuh Islam di kalangan umat Islam. Gua langsung tak hairan dengan penolakan bukan Islam kerana mereka sendiri menolak arahan agama masing-masing. Kenapa DAP hanya memutuskan hubungan dengan presiden sahaja, tidak dengan PAS kerana tanpa PAS tidak mungkin mereka boleh mempertahankan kerusi yang dimiliki sekarang ini. PAS mungkin rugi dari segi kerusi tetapi sekurang-kurang tuduhan PAS menjual agama demi politik sudah terjawab.

Barua DAP di Perak, Nizar dan cikgu pencen terlebih gula alkusyen sudah menjadi juru cakap parti komunis secara rasmi. alkusyen dah naik angau dengan citer-citer lapuk pasai sokongan terhadap Pasma semakin merundung sehinggakan sejak mutakhir nih nada Phahrolrazi semakin lembut untuk menanggih kembali simpati. Gua cukup respek kat ahli PKR yang menyokong EKJS II atas sifat wajib sokong sebagai umat Islam. Cuma pemimpin-pemimpin PKR golongan elit sahaja yang kuat menentang dan mereka juga sama naik angau bila ada cabang-cabang yang bukan 'Yes Men' menyokong PAS.

Pemimpin PKR yang bercita-cita besar untuk ke Putrajaya boleh simpan dulu angan-angan mereka kerana tanpa jentera PAS mereka tidak ke mana-mana pun walau cakap bukan main gah. Bila ada yang protes atas dasar tunggu PR perintah, gua nak tanya kalu boleh perintah pun adakah DAP akan menyokong ker. Kalu jenis komunis dan ateis nih, lu bawa banyak mana dalil pun jawapannya tetap sama iaitu undang-undang manusia lebih adil dari undang-undang syariah macam kata tiub bocor.

Si Nurul pula bukan main bawa kitab karangan YQ dengan memetik beberapa baris ayat demi menghalalkan yang haram. Jika tubuh badan sendiri tak boleh nak jaga, tak malu pulak nak cakap bab Islam. PAS patut kaji balik Tahalluf Siyasi dengan PKR dan DAP kerana kerjasama politik atas dasar menentang kemungkaran dan salah guna kuasa, bukannya mencampuri urusan parti rakan. Kalau jenis tidak kenang budi, jadilah celaka dulu, kini dan selamanya.

Gua tengok antara 3 parti dalam PR, hanya PAS sahaja yang banyak mengalah dan tidak mengejar jawatan walau pun PAS memang ingin memerintah tetapi mereka boleh bersabar demi rakan pakatan. Inilah balasan yang PAS terima dari parti yang hidup segan mati tak mahu ketika bergelar PKN sebelum ditukar PKR. Alasan banjir, gst dan kesusahan rakyat perlu diutamakan dulu sebelum melaksanakan Hukum Syariah hanya keluar dari mulut-mulut pemimpin mementingkan diri sendiri. Apa kena mengena dengan banjir kerana perkara itu sudah ada badan untuk menguruskannya.

Hakikatnya hanya orang bersalah sahaja yang takut dengan Hukum Syariah kerana Hukum Allah tidak memilih bulu, lu kaya ker, lu miskin ker, lu pemimpin ker, lu raja ker tetap akan dihukum jika bersalah. Sudah terang dan nyata hukum sekular yang dah berpuluh tahun di junjung langsung tiada kesan, kenapa tidak merasa dulu keadilan hukum Islam. Pemimpin yang ego untuk menjadi hebat di mata dunia cukup senang, tentang bersungguh hukum Syariah pasti segala kemahuan akan dipenuhi. Bagi gua pergi mampus dengan DAP dan barua-baruanya yang bersarang didalam PAS mahu pun yang mengaku Islam tetapi penghinaan mereka melebihi dari orang bukan Islam sendiri. Mereka semua memang dah memiliki tiket ke Syurga yang diberi oleh DAP lahanat.

P/S : Kalu lu jumpa blogger alkusyen, lu tanya dia apa citer politik pasti dia akan mengulang-ulang ratib UG dan Hadipobia yang tidak ikhlas meletakkan calon lawan sama sendiri pada PRU lalu dan semua citer-citer lapuk macam dirinya sendiri ler. Sekarang nih barua nih dah tak jual jeruk pasai barua nih duk jual diri dengan Nizar. Lagi untung dari jual jeruk./GANR

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Gua pun dah bosan dengan alhusing blog dok jadi pemececah tandas yang dibuat untuk kuburkan sukusakat.Dia ni mungking jugak talipusat PAD kot. ada masukk.Taubatlah kita kan semakin pendek umur. Tak berapa minggu hidup melata atas planet nih..

Wan Rosli berkata...

Kita rapatkan barisan kukuhkan istiqamah.. kita bersatu di belakang TGHH..

Wan Rosli berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
IBU PUSPITA berkata...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...