Translate

Mesti Baca

Isnin, 17 Mac 2014

Bodoh, Bangang Dan Celaka.


Mungkin orang akan marah bila baca tajuk di atas kerana sejak isu MH370 dengan 239 penumpang hilang, ramai yang mula melakukan perkara-perkara yang bangang seperti 'Raja Bomoh Sedunia Nujum Vip'  yang melakukan ritual-ritual memalukan umat Islam. KJ kata satu Malaysia nak tampar Raja Bomoh bila beliau diugut tampar oleh bomoh itu. Apa dia ingat ini cerita seribu satu malam ker sampai boleh teropong guna buluh dan naik tikar terbang bersama dengan pengikut yang dua kali bangang. Gua memang sokong kenyataan yang dikeluarkan oleh KJ terhadap Raja Bomoh kerana ada lagi jahiliah pada dirinya, apatah lagi dengan meletakkan dirinya sebagai ketua bomoh yang ada di dunia.

Yang bodohnya siap bagi gelaran pada dirinya sendiri dan bila gua tengok gelarannya pun buat gua takut. Gua takut dia bagi penampar kat gua dengan tamparan batinnya yang maha hebat itu dan siapa ler Menteri celaka yang menjemput Raja Bomoh itu. Inilah jadinya bila Islam/Iman duduk dibawah tampak kasut dan khurafat/memuja/bernujum pula ditempat teratas. Bomoh yang hebat tidak akan sentiasa rendah diri, bermegah, menonjolkan diri, bernujum kerana ia jelas diharamkan dalam Islam disebabkan akidah betul-betul di hujung tanduk.

Gua nih bukannya pandai sangat walau pun gua pernah berkhalwat di dalam hutan seorang diri dengan berbagai ujian dari celaka-celaka alam ghaib. Tiada pula gua dapat ritual-ritual seperti bomoh bangang yang cuba meraih populariti murahan. Apa yang gua dapat ialah rahsia-rahsia yang berada dalam diri dengan 100 peratus berpandukan kepada al-Quran dan Sunnah tanpa ada mengunakan seruan yang karut-marut itu.

Walau pun begitu dalam ilmu kebomohan ini memang ada yang jahat dan baik kerana mengikut yang gua tahu jangan kata patung, tahi lembu pun kalau dipuja pun boleh berhantu. Ada yang bela jin dengan tujuan jahat demi memuaskan nafsu dan kekayaan tetapi apa yang gua nampak, ramai bomoh-bomoh yang gua kenal tak kaya-kaya walau pun dah berpuluh tahun menjadi bomoh melainkan Raja Bomoh. 

Mungkin ini bomoh yang paling dicari-cari oleh VVIP apabila ada pemilihan Umno kerana beliaukan tukang nujum untuk memenangkan calon-calon berjumpa dengan beliau. Gua nak nasihat sikit kat Raja Bomoh nih, tinggallah perkara khurafat lu amalkan kerana lu dan gua dah meniti senja. Gua takut tak sempat nak buang dah jalan kerana kita hidup dua kali jer di mana yang pertama kita disuruh mencari bekalan untuk hidup kali kedua./GANR
Doa Buat Penumpang MH370
( Yasiin) 

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...