Translate

Mesti Baca

Khamis, 4 September 2014

Ketum Mahu Unity Government -Wong Chen

Ini sebahagian daripada ucapan YB Kelana Jaya berkaitan UG Ketum dengan Barisan Nasional yang kononnya mewakilan pimpinan Pakatan Rakyat. Ketum berak di belakang lorong tetapi macai-macai, barua-barua dan para celaka Ketum menuduh PAS yang berak. 

Inilah perangai Ketum yang ketika susah PAS menghulur tangan membantu dan mempertahankan fitnah-fitnah dari Tong Taik. Sekarang beliau mencuit taik yang masih berada pada dirinya pada pakaian PAS.

Lanyakkah Ketum untuk menjadi PM yang selalu dijajanya dengan sokongan PAS dan DAP tetapi semua perkara boleh berubah. Asal dari Ketum semua taiknya berbau wangi biar 4 hari tahan untuk berak.

Gua masih ingin kata-kata seorang pemimpin Umno tentang Ketum menasihat beliau agar memakai baju berlenggang panjang pada pemulaan beliau menunjukkan wajah Islamik beliau tetapi kesudahannya beliau sendiri melanggar nasihat yang beliau berikan. Semasa berjawatan no.2 beliau telah menunjukkan taringnya tetapi belum sempat panjang, Mahathir patahkan. 

Sekarang taringnya sudah mula tumbuh kembali, maka jaga-jagalah wahai rakyat Malaysia. Jatuhkan beliau sebelum beliau sempat cita-citanya tercapai. Ingatlah segala perancangan dan apa yang berlaku sekarang ini ada hikmah di sebaliknya. Kita hanya merancang tetapi segala perancangan kita, Allah S.W.T yang menentukannya. 

Ucapan YB Wong Chen Tentang Permintaan Ketum Untuk UG Dengan BN.

Ada beberapa isu saya hendak bangkitkan walau pun kita orang politik kita tidak bangkitkan tentang politik di masjid ini yang pertama ingin saya bangkitkan tentang isu air bagi YB Hannah Yeoh, beliau ingin saya bagi tahu sedikitlah kepada penduduk di kawasan Subang Jaya masalah ini kita akan uruskan secepat mungkin. 

Kita sudah bercakap dengan Syabas 3-4 bulan lalu di mana YB Hannah dan saya berjumpa dengan orang-orang Syabas dan kita berbincang selama 3-4 jam terdapat 3 perkara yang kita minta Syabas buat. Tetapi yang tidak baik itu kita, dia cuma buat satu benda sahaja jadi kita akan puss lagi untuk buat erly warning yang itu yang paling penting ini untuk memastikan kejadian krisis air tidak berlaku lagi. 

Erly warning sistem kalau tahap turun ke bawah 1.5 meter kita minta Syabas beri tahu rakyat supaya jangan guna air berlebihan dengan cara komunikasi dengan cara water crisis.

Dan isu yang kedua oleh kerana ini berdekatan dengan hari merdeka kita parti saya iaitu DSAI, ketua parti saya telah meminta BN dan juga kerajaan BN untuk mempertimbangkan satu Unity Government (UG) maknanya kita tidak naklah politik berpanjangan lagi, kita tak nak isu-isu berbangkit-bangkit tak habis-habis.

Pilihan raya sudah habis kerja saya sebagai Parlimen Member Kelana Jaya saya kena turun padang buat bekerja jadi kita tak nak bincang panjang lawan-lawan tentang politik kalau boleh kita akan cuba minta BN bekerjasama dengan PR buat satu UG untuk kebaikan rakyat.

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

maka bertambah pening la ketum dengan ulama ulama pas

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih, bro. minta copy and paste ye.

XUMNO berkata...

DNA bapak turn ke anak. Umno suka tuduh parti lain buat sesuatu yang dia sendiri dah buat supaya rakyat marahkan orang lain dan umno ketawa berdekah2. Sekarang anaknya PKR pun dah tiru gaya bapak dia. Buat benda jahat kemudian minta media2 upahan dan macai2 tuduh kaw2 yang Pas buat. Masalahnya ramai pemimpin2 Pas dan ahli2 Pas sendiri bangang ikut rentak munafik PKR marahkan pemimpin2 yang tak berdosa!! Tolong sebarkan video ini seluas2nya supaya ahli2 Pas yang terminum air ketum PKR terjaga dan sedar doasa yang mereka dah buat kat Hj Hadi.

dinSerati berkata...

PAS hanya dua pilihan ;
1- Keluar dari PR dan kekalkan TGHH sebagai presiden parti.
2- Kekal bersama PR dgn TGHH berundur dari presiden parti.
Sebagai parti yg beribawa, PAS berhak membuat pilihan tanpa dipengaruhi sesiapa. Kebetulan muktamar PAS yg akan berlangsung merupakan medan untuk membahaskan agenda ini.
Jika PAS menangguhkannya keadaan dlm PAS sendiri yg kelam kabut dan memberhaya kepada masa depan parti.
Ahli PAS mesti bertegas dan menjadi jantan untuk meletakan agenda ini sebagai keutamaan. Perasaan malu alah dan menghormati individu tertentu mesti diketepikan. Bagi seorg pejuang masa depan parti dan perjuangan mengatasi segalanya.
Tuduhan keatas kelompok tertentu dlm parti yg gagal memberi wala' kpd parti mesti diselesaikan segera. Sementara kelompok yg ingin membawa PAS menjadi abdi kpd UMNO mesti dihapuskan dari parti. Kerana mereka terang-terang menentang keputusan muktamar dan sengaja membelskang kan keputusan ahli parti.

Gerakan Anti Najib/Rosmah berkata...

din serati... adakala gua sokong dengan ideal lu.

abuamir berkata...

Siapa pun ingin bersama umno, rakyat akan tolak sebab itu rakyat sokong PR.

Ingat ABU- Asal Bukan umno.

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...