Translate

Mesti Baca

Khamis, 13 Mac 2014

MH370 : Blogger Pun Boleh Memainkan Peranan Mereka.Dengan penuh simpati terhadap keluar mangsa MH370 yang telah memasuki hari ke 6. Kita boleh melihat bagaimana para pemerintah dan pembangkang bersama-sama tanpa mengira pegangan politik mereka walau pun isu MH370 telah menjadi isu hangat di dunia sekarang ini. Tetapi adalah satu perkara yang amat apabila pihak pembangkang telah mengusulkan diadakan satu sidang tergempar parlimen dan jawapannya pun kita boleh jangka iaitu ditolak. Apa sahaja yang diisukan oleh pembangkang pasti tidak di layang oleh pendekarnya. 

Inilah sikap Speaker Dewan Rakyat yang amat memalukan kerana daripada dahulu lagi sikap mereka walau pun sudah pencen atau masih berkhidmat. Tetapi jika Umno/BN yang mengusulkan pasti diadakan dengan mudah. Sedangkan perkara ini meliputi dunia dan bantuan dari mereka bawakan bukan calang teknologi yang mana ada alatan canggih itu masih belum terjual kepada dunia itu punya besar isu ini pun. Apa pasal Pendekar Amin menolak menolak isu ini dibawa kepada parlimen.

Sepanjang yang gua tahu hanya sekali sahaja isu yang dibawa oleh PAS telah diterima. Bila kita melihat riak-riak pada wajah ahli keluarga mereka pun gua rasa amat menyedihkan dan gua akan bantu melalui melalui apa yang gua mampu. Gua harap kaum kerabat yang berada dalam MH370 tabah, berdoa dengan doa-doa mereka.

Tentang peranan para-para blogger tanpa mengira dari parti mana boleh mengguna 'Google Maps' kerana ada bukti yang Maps Google satu alat cukup berkesan disebabkan kita boleh menjarakkan dengan lebih tepat.

Marilah kita berdoa dan melakukan solat hajat semoga Allah.S.W.T menunjukkan kepada kita Maha Bijaksana dan kerja yang amat cemerlang walau pun diasak oleh wartawan-wartawan negara dan juga dari luar negara. Jika tidak dapat buat mencari, Maps boleh digunakan lebih berkegan disebatkan gambarnya cukup terang jelas./GANR

Tiada ulasan:

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...