Translate

Mesti Baca

Isnin, 10 Februari 2014

Boleh Menulis Tapi Tak Boleh Lihat Blog Sendiri.

Kalu rugi bolehkah Telekom memiliki bangunan sehebat ini... Celaka
  Telekom Malaysia Berhad (TM) Company Profile - CorporateInformation ...
Adakah buktinya belum cukup untuk menunjukkan betapa untungnya Telekom Celaka nih

Apa punya sial bila blog sendiri tak boleh dibuka tetapi gua boleh hantar artikel gua untuk pembaca. Mula-mula blog Addin gua tak boleh nak buka dan gua andaikan mungkin masalah internet standard Malaysia yang lajunya boleh selari dengan semut atau mungkin semut pun lebih laju. Dah ler gua ambil packed mahal dari Tahikom, apa punya sial dengan pengkhidmatan yang tidak sepadan dengan bayaran yang gua bayar tiap-tiap bulan. Gua tak pernah miss buat bayaran bro kerana gua tidak pernah dapat surat merah atau dipotong kerana tidak membuat bayaran. Url baru blog Addin ialah http://addindeen.blogspot.com.

Kalu gua maki lu marah, kalu tak maki gua pula sakit hati memang celaka ler yang monopoli talipon rumah nih. Dah ler setiap sukut tahun umum untung berbilion-bilion tetapi perkhidmatan macam celaka. Gua ingat gua sorang jer yang alami tetapi ramai yang mengeluh, kalu macam ni ler perkhidmatannya jangan dok berangan nak jadi negara maju. Berbanding dengan negara-negara yang lebih mundur pun Malaysia masih tertinggal kat belakang.

Macam nih nak naik taraf ke 4G dari 3G jika nak buka mana-mana media elektronik pun makan masam berjam-jam. Adakah kerana Tahikom yang kerajaan pusat memegang 1 saham penentu maka Taikom akan dipergunakan dengan menyasarkan blog-blog yang bagi mereka cukup panas telinga sehingga berasap apa membacanya.

Gua dah lama tahu yang blog gua dah beribu kali di intip dengan menggunakan berbagai kaedah oleh kerajaan Malaysia mahu pun dari negara yang mengaku sebagai Polis Dunia. Gua bukan cakap sombong kerana bukan blog gua ajer yang kena tetapi banyak blog-blog yang telah di intip. Bagi mereka blog yang mengisukan laporan salahgunakuasa, rasuah, rompakan harta negara adalah blog duri dalam daging kerana laporan-laporan berserta bukti amat memeritkan mereka.

Satu lagi isu ialah yang mereka intip tentang Islam  dengan gelaran extrem Islam. Isu ini adalah kerjasama kerajaan dengan Polis Dunia (Amerika/Israel) konon-kononnya untuk membendung pelampau agama yang mana nama-nama itu adalah dari rekaan mereka sendiri. Sebagai mana kita dengar tuduhan-tuduhan yang sengaja dikenakan kepada umat Islam dengan bermacam-macam nama yang gua sendiri pun tak pernah dengar akan kewujudannya demi mengISAkan mereka kerana memang mereka langsung tiada bukti untuk mendakwa.

Demi menjaga hubungan dengan sepenjajah negara umat Islam nih maka mereka tanpa merasa bersalah telah menggunakan ISA, undang-undang rimba tanpa mengira untung nasyik keluarga yang mereka tuduh. Semoga tangan-tangan mereka yang bergelumuran darah umat Islam akan menjadi saksi di Padang Mahsyar nanti. Sebagaimana Raja Saud haramjadah yang memberi bantuan kewangan berbilion USD kepada musuh Islam pemerintah yang condong kepada Islam dinyahkan dari berkuasa, penjara buat pemimpinnya dan jika perlu bunuh semua para penyokong yang mahukan Islam. 

Jahanam lu keturunan Saad dan yang bersekongkol dengan mereka.dan apakah kamu mengira semua harta, pangkat yang kamu rampas secara paksa akan membantu kamu di alam kubur. Gua sendiri pun tidak hairan dengan apa yang mereka miliki hatta dunia ini sekali pun kerana bagi gua gua pun sudah cukup dengan apa yang Allah S.W.T berikan kepada gua. Gua ada beberapa persoalan buat lahanat lagi celaka nih dari Bani Saud yang hanya sebuah negara di dunia ini menggunakannya sebagai nama sebuah kerajaan iaitu Saudi Arabia yang kononnya diberi gelaran 'penjaga 2 Tanah haram' tetapi bila berada diluar negara, apa jenis maksiat yang mereka tidak lakukan hasil kekayaan yang mereka rompak harta milik rakyat mereka sendiri..
  • Jika kamu benar kaya, bolehkah ciptakan tangan yang serupa dengan ciptaan Allah SET  yang sempurna ini kepada yang tidak memiliki memilikinya.
  • Bolehkah mengupah para saintis agar mencipta setitik darah yang sama dengan gua.
  • Bolehkah kamu gerakan kaki gua dengan perintah lu.
Lu boleh berbangga dengan apa yang miliki dengan beribu-ribu kereta mewah, beratus-ratus istana di seluruh dunia, memiliki beribu-ribu syarikat yang cukup besar dan dengan timbunan wang, pertama, belian, emas, perak kerana lu memang dari sisa zuriat Qorun. tetapi ingatlah buat semua pemimpin yang sedang berasa di puncak baik negara ini mahu pun di seluruh negara umat Islam, bahawa janji Allah S.W.T itu adalah benar kerana umat Islam ketika ini menanti makhluk yang bernama Shalahudin Al-Ayubi untuk menghumbangkan harta-harta hasil rompak dibaling oleh rakyat marhaen.

Akan bersambung 2 Tempat Paling Suci Mula Dirobohkan sedikit demi sedikit atas nasihat ulam-ulam yang mengelar diri mereka Salafi kerana gua ada cerita untuk penganut fahaman yang mereka agungkan iaitu WAHABI./GANR
BERSAMBUNG

Tiada ulasan:

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...