Translate

Mesti Baca

Jumaat, 24 Januari 2014

Lu Jangan Menyibuk Ler, Mahathir.

Tun Dr Mahathir Mohamad menyampaikan ucapannya di Pusat Islam, Kuala Lumpur. – Gambar The Malaysian Insider oleh Nazir Sufari, 24 Januari, 2014.Kenyataan Mahathir telah menunjukkan akan kejahilan beliau tentang kalimah 'Allah' kerana beliau tidak layak bercakap tentang perkara yang berkaitan Islam. Dulu bila orang tanya beliau tentang Islam, beliau kata yang beliau pun ada membacanya tetapi dalam terjemahan bahasa English. Pada gua orang nak guna ada gua kesah tetapi jangan sesekali hina atau mempersenda-sendakan kalimah 'Allah'tanpa mengira apa bangsa lu. Bila lu faham apa makna "Allah' lu kena pegang kuat-kuat dan jangan setakat mempertahankan malah wajib diamalkan.

Adakah seorang yang secara terang-terangan menghina hukum Allah layak diambil sebagai rujukan sebagaimana beliau menuduh yang Hukum Hudud adalah ciptaan ahli-ahli fekah atau dalam al-Quran tafsiran bahasa English tiada ayat-ayat berkaitan hukum potong tangan, berzina mencuri, meminum arak dan sebagainya. 

Jika apa yang beliau katakan itu betul, adakah pengikut (Hawwari) Nabi Isa a.s. tidak pernah menyebutnya kerana beliau berkata sebelum 1,400 tahun dulu. Tidakkah Mahathir seorang munafik dan percakapan orang-orang tidak boleh di guna pakai walau sehebat mana pun si munafik itu. Gua ingatkan apabila umur beliau sudah hampir senja beliau akan berubah tetapi jika dah munafik sampai bila-bila pun munafik. 

Kenapa gua kata begitu kerana kenyataan beliau tentang Hukum Hudud rekaan ahli Fekah adalah kenyataan terbaru beliau. Bagi gua, Mahathir sendiri pun mungkin tidak tahu apa itu makna 'Allah' jika tidak percaya lu tanya beliau dan pasti lu akan terkejut beruk dengan jawapan yang akan beliau berikan. Andainya beliau benar-benar mengamalkan al-Quran pasti lu akan lihat kehidupan anak-anaknya.

Seorang pemegang syer syarikat yang berteraskan arak, riba dan judi. Seorang bersama Ngo yang menentang keras Islam Dua anak angkatnya yang berasal dari Pakistan telah menjadi rosak akhlaknya hasil dari didikan Islam yang Mahathir berikan sehingga menjadi Ostadah lesbian yang kaki arak dan sorang lagi Ostak kaki gay. 

Mungkin jika 2 anak angkat beliau masih di negara mereka sendiri, sekurang-kurangnya mereka ada jugak pegangan agama walau pun mungkin tidak dapat belajar keperingkat tinggi  tetapi apabila dapat kat tangan Mahathir hancur terus akhlak mereka. Yang pasti kita sendiri tidak mengetahui tentang perancangan Allah yang Maha Bijaksana. 

Lihatlah generasi sekarang yang mana ia adalah produk keluaran Mahathir yang sudah ada di depan mata lu all. Para pendakwah terpaksa bekerja keras untuk menyedarkan kembali mereka tentang Islam. Tidakkah Allah itu Maha Mengetahui dengan menghantar pendakwah-pendakwah yang berwibawa dan kita boleh dikatakan beruntung.

Tetapi manusia bongkak seperti Mahathir masih lagi cuba untuk menyesatkan umat Islam dengan menunjukkan kesombongannya yang beliau masih lagi hebat tanpa menyedari detik demi detik masa berjalan menunggu kedatangan Malaikat Izrail a.s. dan Malaikat Mungkar dan Nakir a.s pula menunggu untuk menyoal beliau. 

Mustajab sungguh doa al-Marhum Ustaz Fadhil Noor agar umurnya di panjangkan untuk beliau melihat sendiri kerosakan yang beliau lakukan terhadap agama dan negara. Adakah sekarang ini beliau berasa takut? Selagi namanya Tun Dr Mahathir Mohamed, beliau tetap dengan sikap angkuh, sombong dan berlagak. Gua tetap doakan agar beliau sempat bertaubat sebelum beliau di jemput oleh Malaikat Izrail a.s.dan lu baca petikan daripada TMI kat bawah./GANR

DR MAHATHIR: KRISTIAN ADA NIAT TERTENTU GUNA KALIMAH ALLAH

Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini menegaskan kalimah Allah hanya eksklusif kepada umat Islam dan percubaan pihak tertentu untuk memperkenalkan penggunaannya di semenanjung dalam Bible berbahasa Melayu adalah bagi memuaskan agenda tersendiri.

Bekas perdana menteri itu berkata, perkataan Arab tersebut tidak pernah digunakan oleh penganut Kristian sebelum kedatangan Islam 1,400 tahun dahulu.

"Ia tidak pernah digunakan dalam Bible, tidak kira dalam bahasa apa sekali pun," katanya pada sidang media selepas menyampaikan ucapan di Pusat Islam, Kuala Lumpur hari ini.

Dr Mahathir berkata, kalimah Allah juga digunakan oleh sesetengah pihak untuk mengkristiankan umat Islam.
"Saya berpandangan kalimah Allah adalah hak orang Islam, tidak bukan Islam," katanya.

Beliau berkata, semasa menjadi perdana menteri dahulu, beliau menyelesaikan kes tersebut tanpa sebarang konflik.

"Dulu kita dapat selesaikan, tiada masalah. Jadi mengapa sekarang?" katanya.

Dr Mahathir berkata, pihak berkuasa mesti memastikan Bible dalam bahasa Melayu hanya terhadap digunakan di Sabah dan Sarawak supaya tidak terlepas kepada umat Islam di Malaysia. - 24 Januari, 2014. TMI

Tiada ulasan:

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...