Translate

Mesti Baca

Khamis, 14 Februari 2013

Adun Pulau Manis, Pekan Bersikap Biadap Dengan Mahasiswa.

Malu dan amat memalukan apabila seorang bertaraf wakil rakyat menunjukkan betapa banggangnya pemikiran dan mentaliti beliau sebagai adun. Dia ingat dengan kuasa yang sedikit dan mungkin akan berakhir tidak lama lagi membolehkan beliau mengeluarkan kata-kata yang tidak sepatutnya kepada mahasiswa. Apa dia ingat mahasiswa ini budak tadika ker dan gua boleh katakan yang beliau hanyalah berkelulusan SPM ajer atau mungkin kurang atau lebih sikit.

Inilah perangai pemimpin Umno yang terlalu bongkak dan sombong dengan kuasa yang tidak seberapa. Untuk PRU13 nanti, pemimpin-pemimpin ini patut dihumbangkan kedalam peti undi. Mungkin beliau berasakan harapan untuk menjadi calon besebelahan dengan Najib akan bertambah cerah dengan kebodohannya. Rakyat semakin bijak tetapi Umno semakin bodoh kerana hanya yang bijak pandai sahaja yang akan menyokong Pakatan Rakyat.

Seperti kata Medey, Umno busuk sampai ke usus dan semua bijak pandai sudah menyertai PAS, DAP dan PKR. Apa pun kata Medey semuanya tidak boleh dipercayai kerana beliau adalah penipu yang maha hebat pernah negara miliki. Bila beliau mengatakan lebih baik berkawan dengan syaitan yang dikenali daripada malaikat yang tidak dikenali telah menunjukkan betapa pemikiran beliau sudah gila babi kerana terlalu takut Umno?BN kalah pada PRU13 nanti.

Dulu beliau kata rakyat patut memilih calon dari parti tetapi sekarang kata-katanya diludah kelangit dengan mengatakan siapa pun calon itu, rakyat patut memilih parti biar pun calon itu adalah calon bermasalah atau kitar semula. Semasa PRU12 beliau berjanji tidak akan membantu anaknya, Mukriz berkempen di parlimen Jerlun tetapi si Medey nih bukannya orang boleh berjanji. Apabila PRU12 bermula, beliaulah orang bekerja dengan berkempen untuk anaknya. Beliau berkempen dan berkampung di parlimen Jerlun untuk memastikan anaknya Mukriz menang. Inilah perangai separuh Melayu yang mudah lupa, apabila tersepit dengan isu-isu mega beliau akan menyalahkan orang lain sedangkan beliaulah mastermindnya.


5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Anak saya terpaksa membayar PTPTN dengan pekerjaan yang rendah gaji sebab Kerajaan tidak menyediakan pekerjaan yang baik. Tapi suruh kita berhutang PTPTN dan harga barang naik mendadak. Cakap konon kita mesti berterima kasih kepada Kerajaan kerana menyediakan dana untuk bersekolah, sementara orang2 UMNO hidup dgn mewah. Tunggulah PRU13.

Gerakan Anti Najib/Rosmah berkata...

Memang patut kita kuburkan Umno kerana Umnolah bangsa Melayu mundur. Umno memang mahu Melayu mundur supaya ia boleh dijadikan modal politik mereka pada setiap PRU. Gua memang dah sponsor batu nesan untuk Umno.

Tanpa Nama berkata...

UMNO nie takut sebenarnya skrg nie..... 2 yg mcm2 diaorg wat.... aku nak tengok sangat apa jd pd org2 UMNO kalau kalah t.... just wait n see.....

Tanpa Nama berkata...

Ahli UMNO yg brutal di reman dan buka kertaskerjasoalsiasat bagi rekod segala salahlaku..

Tanpa Nama berkata...

maaf bkn terpaksa kiter mempunyai pilihan sama ada mahu meminjam dengan ptptn atau tidak...coz mara juga menyediakan biasiswa jika tak nak amik ptptn.. lgpon kalau result mmg bgus kita tidak perlu membayar ptptn.

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...