Translate

Mesti Baca

Khamis, 17 Januari 2013

HKR112: Tahap Pemikiran Pencacai Najib/Rosmah.Isunya ialah bagaimana pemikiran para pencacai Najib/Rosmah dan Umno berkaitan Himpunan Kebangkitan Rakyat di KL112 mengatakan yang perhimpunan itu adalah untuk mengulingkan kerajaan korup BN. Apa para pencacai ini ingat HKR112 diadakan kerana nak sokong kerajaan ker, nama pun Kebangkitan Rakyat. Memang perhimpunan ini nak gulingkan kerajaan kerana rakyat sudah naik meluat dengan segala penyalahgunaan harta dan kuasa seperti ia milik mak bapak mereka.

Berapa jumlah peserta bukan menjadi soal kerana semua pihak mengakui yang perhimpunan ini berjaya walau pun angkanya tidak mencecah 1 juta. Jika 10 peratus kehadiran pun dah dikira sebagai berjaya kerana rakyat yang datang bukan dibayar RM50, bas percuma, penginapan 5 bintang, makan tanggung atau diberi hamper untuk dibawa pulang. Mereka datang dengan belanja sendiri tanpa surat perkeliling, malah dengan ikhlas menderma wang tunai atau barang kemas demi perjuangan untuk menumbangkan kerajaan yang sedang memerintah.

Inilah pertama kali dalam sejarah lautan manusia membanjiri ibukota dengan penuh aman apabila tiada provokasi dari pihak yang tidak bertanggungjawab. Kerana kejayaan inilah yang membuatkan para pemimpin Umno/BN, Mahathir, Najib/Rosmah dan para pencacai tahap celaka tidak senang duduk. Mereka sedar yang kuasa yang mereka miliki selama 55 tahun akan berkubur pada PRU13 nanti. Rakyat Malaysia sudah matang dalam berpolitik dan pasti akan mengulingkan kerajaan melalui demokrasi dan mereka tidak akan melakukan sepertimana Arab Spring kerana rakyat masih percaya kepada demokrasi walau pun ia sentiasa dimanipulasikan oleh Umno/BN dan SPR. Kenyataan Sekretariat HKR112 boleh dibaca dibawah...


KUALA LUMPUR: Sekretariat Himpunan Kebangkitan Rakyat (HKR112) menegaskan kehadiran 500,000 ke himpunan Sabtu lalu merupakan amaran akhir rakyat kepada kerajaan BN.

Pengerusi HKR, Mohamad Sabu berkata, himpunan tersebut jelas menggambarkan amaran rakyat agar kerajaan menjalankan Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 dengan telus.


"Himpunan baru-baru ini merupakan amaran kepada BN agar melakukan pilihan raya dengan telus dan adil.


"Kalau berlaku penipuan, rakyat akan keluar ke jalan raya lagi untuk humban mereka," kata beliau dalam sidang media di Pejabat Agung PAS, Jalan Raja Laut hari ini.
(Gambar atas)
 
Mohamad juga berkata, pihaknya sudah membuktikan bahawa mereka memberikan kerjasama kepada pihak polis dan bersedia untuk terus bekerjasama dengan pihak keselamatan.


"Pihak sekretariat beri kerjasama sebelum, semasa dan selepas himpunan ini pun kita akan terus bekerjasama dengan polis," katanya sambil merakamkan ucapan penghargaan kepada Polis DiRaja Malaysia (PDRM) dan semua pihak yang terlibat menjayakan HKR.


Menjawab tuduhan sesetengah pihak bahawa HKR bertujuan menggulingkan kerajaan, beliau berkata perkara itu akan dilakukan dalam PRU ke-13.


"Ya, memang kita mahu menggulingkan kerajaan. Kita akan gulingkan kerajaan melalui peti undi dalam PRU ke-13," katanya.


HKR berjaya membuat kutipan derma dari rakyat berjumlah RM268,802.10.


Wang itu  akan digunakan bagi menampung perbelanjaan HKR yang telah dianjurkan di seluruh negara.


"Dengan ini saya merayu orang ramai agar terus menghulurkan sumbangan kepada kami ke akaun "Tabung Impian Rakyat Malaysia" Maybank 562106235615," katanya. Sumber

Tiada ulasan:

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...