Translate

Mesti Baca

Selasa, 14 Ogos 2012

Kafir Harbi Ini Tidak Meruntuhkan Masjid Bujal Di Kemaman.


Inilah keilmuan yang disampaikan oleh seorang yang mengaku beliau adalah seorang ulama, tuan guru dan juga pengasas pondok. Mungkin orang Kelantan cukup mengenali makhluk yang bernama Abdullah Saamah yang cuba menunjukkan keilmuan beliau yang maha hebat sehinggakan Rasulullah s.a.w. datang dalam mimpinya. Bukan sekali atau dua kali tetapi berbelas-belas kali yang mana Rasulullah s.a.w. telah memberi tahu akan kebenaran beliau dalam menyampaikan segala fatwa-fatwanya. Inilah kehebatan yang dimiliki oleh Abdullah Saamah kerana Iman-Iman Besar terdahulu yang mengarang beratus-ratus kitab pun belum tentu dapat bertemu Rasulullah dalam mimpi mereka hatta sekali pun.

Maka bersoraklah para pencacai Umno dengan kehebatan Abdullah Saamah yang telah mengatasi kehebatan Ayah Pin dengan kerajaan langitnya. Fatwa beliau ke atas DAP dengan gelaran 'Kafir Harbi' itu bernilai RM50,000 yang disumbangkan oleh Timbalan Najib dengan menggunakan dana rakyat. Selepas ini akan ada lagi fatwa-fatwa yang baru dari beliau kerana satu fatwa akan dibayar RM50,000 oleh Umno.

Antara sebab beliau mengeluarkan fatwa kafir harbi terhadap DAP ialah kerana kerajaan Pulau Pinang yang dipimpin oleh kafir harbi DAP memberi semula geran kepada sekolah agama rakyat yang sebelum ini disekat oleh bekas PM, Mahathir. Memberi bantuan setiap tahun kepada semua sekolah agama yang berada didalam negeri. Kafir harbi kerana Ketua Menterinya, Lim Guan Eng menjadikan Khalifah Umar Abdul Aziz sebagai idola beliau untuk mengurus pentadbiran kerajaan negeri. Kafir harbi kerana mereka tidak merobohkan masjid-masjid yang berada di Pulau Pinang sebagaimana Idris Natang merobohkan Masjid Bujal di Kemaman semasa beliau menjadi Menteri Besar Terengganu.

Gua ada dengar serba sedikit tentang beliau (Abdullah Saamah) dan pondok Getingnya, gua pun tak pasti masih wujudkah Pondok Geting yang mana ianya disanjung itu. Mungkin bagi Utusan Meloya, Pondok Geting adalah pusat ilmuan sepertimana Universiti Al-Azhar di Mesir dan Abdullah Saamah adalah Sheikhnya. Inilah kegilaan sesetengah manusia yang akan melakukan apa sahaja demi mencari nama dan harta. Jalan paling mudah ialah menghentam PAS atau DAP dalam masa yang sama menjadi penjilat punggung Umno.

Ahad, 12 Ogos 2012

Mahathir Bukan Kafir Harbi Kerana Menyatakan Malaysia Negara Islam.


Gua tak faham atau Ular Mamat besar lagi tersohor Umno, Abdullah Sa'amah adalah seorang yang jahil. 'Kafir Harbi' yang bermaksud kaum yang wajib diperangi oleh umat Islam atas dasar menolak 'Hudud PAS'. Maka umat Islam diharamkan memberi undi kepada DAP yang dasar perjuangan mereka ialah 'Malaysian Malaysian' dan dasar itu pun telah dilaksanankan oleh pemerintahan Umno.

Kenyataan Ular Mamat tersohor Umno itu telah disokong oleh Mufti Pahang dengan menambahkan bahawa haram dan berdosa menyokong parti yang terang-terang menentang penubuhan negara Islam dan hukum hudud seperti memotong tangan kepada pencuri. Lu agak-agak mana parti yang menghampiri perkara yang dikatakan oleh Mufti Pahang itu.

Apakah dosa-dosa Mahathir akan terampun dengan mengikrarkan bahawa Malaysia ialah sebuah negara Islam walaupun beliau menentang 'Hudud PAS' kerana 'Hudud Umno' belum didrafkan lagi malah buku untuk mendrafkan hukum Hudud belum beli kat kedai buku lagi. Jangan kata setakat menolak dan menghina firman-firman Allah yang jelas sejelas-jelasnya, malah beliau membuat ugutan kepada kerajaan PAS Kelantan dan Terengganu jika melaksanakannya semasa beliau adalah Maha firaun ketika itu.

Mungkin Ular Mamat Abdullah Sa'amah telah membersihkan dosa-dosa Mahathir dengan mengeluarkan fatwa bahawa Mahathir telah bersih dari dosa kerana mengucapkan bahawa Malaysia adalah negara Islam. DAP patut diperangi kerana mengatakan Malaysia negara sekular maka haram memberi sokongan kepada DAP yang kafir harbi. Harus memberi undi kepada MCA, MIC dan Gerakan kerana mereka sependapat dengan Mahathir/Umno yang Malaysia negara Islam walau pun mereka juga menentang hukum Hudud.

Sesiapa ahli dan pemimpin Melayu/Umno yang membuat penghinaan terhadap hukum Hudud dengan kata-kata akan habis batu kerana merejam, ramai yang akan kudung tangan dan kaki, pelabur akan lari dengan berkata-kata akan ia dalam keadaan sedar lagi waras akan ia, maka terampun akan dosa-dosanya atas kata-katanya dengan hanya berikrar bahawa 'Malaysia adalah negara Islam. Mungkin inilah ajaran yang beliau ajar kepada pelajar-pelajarnya di Pondok Geting.

Betapa hinanya Islam di sisi para penyembah Umno yang menyamakan ucapan ahli Syurga (ucapan Salam) sama dengan ucapan 'Selamat Pagi, Petang atau Malam'. Tidak cukup dengan itu, ucapan salam pun telah ditukar kepada 'Salam 1Malaysia'. Mungkin inilah salam yang diberikan selepas membaca tahyat akhir oleh penganut ajaran sesat Mahathirlisme. 

Maka benarlah perkataan, 'Kita menentang Umno bukannya kerana namanya Umno, kita menentang Umno kerana mereka berjuang atas dasar keBANGSAtan'.

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...