Translate

Mesti Baca

Ahad, 12 Februari 2012

Pergi Jahanam Dengan Hak Asasi Lu Karpal...!!!!!

Menjelang 14 Februari nanti, umat Kristian akan menyambut hari kekasih atau 'Valentineday' yang mana ianya telah dibantah oleh umat Islam yang masih kuat berpegang kepada ajaran Islam. Tidak bagi Melayu/Umno yang akan mengambil kesempatan daripada penyambutan hari tersebut dengan menganjurkan bermacam-macam aktiviti yang cukup mengarut.

Bagi Karpal Singh, beliau menentang hasrat PAS dengan alasan ia melibatkan hak asasi manusia dan kebebasan bersuara amat memalukan. Persetankan dengan apa yang beliau pegangi atas dasar sebagai pengamal undang-undang sekular dulu, kini dan selama-lamanya. Di manakah pergi para pemimpin PAS dan PKR/Islam untuk menerangkan kepala Singh murtad ini agar beliau dapat diberi penerangan kenapa Islam menolak sambutan ini. 

Masih belum terlambat untuk pemimpin Islam memberi penerangan kepada beliau walau pun ramai anak-anak muda yang mengaku Islam tetapi masih mengagung-agungkan sambutan ini setiap tahun. Inilah kerja yang sepatutnya dilakukan oleh PAS kepada rakan-rakannya dalam DAP dan PKR. Mungkin beliau beliau tidak mengetahui akan penangan sambutan tersebut terhadap akidah umat Islam. Bagi gua, kesalahan ini semestinya berpunca daripada membawakan oleh Umno yang sudah cukup lama memesong pemikiran orang Melayu/Islam kerana mereka adalah legasi daripada bapak-bapak mereka (British) yang meninggalkan Malaya bersama dengan akar tunjang yang kuat kepada anak emas mereka (Umno).

Singh murtad ini melihat dari kaca mata beliau sebagai seorang yang arif dengan undang-undang sekular yang beliau sendiri agung-agungkan seperti para pemimpin Umno. Jika perkara ini pun PAS tidak dapat lakukan, maka jalan terbaik ialah PAS keluar daripada Pakatan Rakyat. Kalah kerana mempertahankan maruah Islam adalah lebih mulia daripada menang dengan mengadaikan prinsip Islam. PAS bukan baru dalam politik Malaysia dan PAS juga adalah parti yang paling senior daripada Umno kerana ia ditubuhkan sebelum merdeka dengan berbagai nama. 

Apakah cukup dengan memberi alasan yang Singh murtad ini tidak mengetahui akan selok-belok kesyumulan Islam maka beliau boleh berkata apa sahaja tentang Islam. Sebagaimana beliau berkata, 'langkah mayat beliau dulu sebelum Islam ditegakkan' boleh di lupa begitu sahaja oleh ahli PAS yang cintakan perjuangan Islam sehingga ketitisan darah terakhir. Gua boleh kata yang Singh murtad ini benar-benar tidak diberi penerangan oleh pihak PAS, jika tidak tak kan beliau berani menentang hasrat PAS dengan menggunakan alasan melanggar hak asasi sejagat kerana ia disambut oleh semua negara.

Jika perkara sekecil ini pun PAS tidak boleh menerangkan kepada Singh murtad dan orang bukan, bagaimana dengan perkara-perkara yang lebih besar lagi. Sambutan hari kekasih atau valentineday adalah perkara yang melibatkan iman dan akidah umat Islam yang tidak boleh tawar menawar seperti membeli barang keperluan seharian. Mana perginya 40 individu yang mengaku ularmamak semasa menyertai Umno untuk mengelak dari ditangkap oleh pihak berkuasa. Apakah perut-perut mereka terlalu buncit kekenyangan sampai tak bangun untuk menyuarakan teguran kepada Najib dan Rosmah.

Jangan kata nak bercakap tentang valentineday, nak menegur perbuatan Najib semasa sambutan Thaipusam pun tak berani nak angkat muka. Inilah kerja-kerja pemuda yang menganggap mereka ulama tetapi hakikatnya, merekalah sampah-sampah yang akan mempertahankan tindakan Najib yang sanggup menggadai akidah semata-mata untuk mencari undi kaum India. Bagi Najib/Rosmah, akidah tolak tepi sekiranya ia menguntungkan beliau untuk meraih undi. Kerana itulah 40 ekor pemuda ini sanggup mengadaikan ilmu mereka demi menjaga periuk nasi dan tiada tindakan akan dikenakan ke atas oleh pihak berkuasa sebelum mereka menyertai Umno. 

Jadi lu nak tahu apa kerja mereka sekarang ini dengan ilmu yang mereka belajar di Al-Azhar, Jordan, Madinah dan universiti-univisiti timur tengah, cari kesalahan Ustaz Azhar Idrus dan hentam beliau habis-habisan dari segala sudut. Cukup bulan, ambil gaji dan bagi keluarga memteketarah daripada hasil itu. Pi mampos dengan Karpal Singh, ularmamak dalam Umno dan para pemimpin PAS yang lebih mementingkan kuasa daripada akidah umat Islam. 'Lu dengan agama lu, gua dengan agama gua', habis citer.

PAS Dan Negara Haram Israel.


Bumi Palestin dimuliakan sejarahnya oleh Nabi Ibrahim A.S. Bapa kepada para nabi selepasnya yang diiktiraf oleh semua penganut agama samawi. Nabi Muhammad  S.A.W. dilahirkan daripada zuriatnya yang dihantar ke Makkah, yang dianugerah Allah kepada Ibrahim A.S. kerana jasa perjuangannya yang besar menentang syirik dan zalim oleh kuasa terbesar dunia di zamannya iaitu kerajaan Babylon yang diperintah oleh Raja Namrud.

Bumi Palestin adalah salah satu daripada tiga tanah suci bagi umat Islam, selepas Makkah yang dibuka oleh Ibrahim A.S. dan Madinah tempat Hijrah Rasulullah S.A.W. Palestin dimuliakan  kerana ramainya para Rasul dilahirkan di situ dan berpijak di atasnya  kaki para anbiya’  dan banyak darah para syuhada daripada kalangan Nabi dan ulama, kerana dibunuh oleh bangsa Yahudi  dengan zalimnya, menyebabkan mereka dilaknat Allah sehingga hari Qiamat. Allah juga menjadikan kiblat pertama bagi umat Islam di bumi Palestin. Di sini juga tampat berakhirnya  Isra’ dan bermulanya Mikraj Rasulullah S.A.W. ketika dijemput menjadi tetamu Allah. Maka  yang layak memakmurkan Palastin ialah  mereka yang beriman dan budiman.

Agama Islam mewajibkan penganutnya memegang amanah memelihara bumi Palestin dan tidak melarang  penganut Yahudi dan Kristian melakukan ibadat mengikut agama mereka dan mengunjungi tempat suci mereka. Sejarah membuktika hanya pemimpin Islam sahaja dapat menunaikan amanah memakmurkan bumi Palestin dengan memberi hak yang adil kepada semua.

Kejayaan tentera Islam di zaman Khalifah Umar bin Al Khattab R.A. membebaskan Palestin daripada penjajahan Romawi disambut oleh Paderi besarnya dengan meminta Khalifah Umar  datang menyaksikannya. Maka Khalifah Umar datang sehingga mengunjungi gereja besarnya, kemudian dimeteraikan perjanjian yang memberi hak yang adil kepada semua, kerana selama ini penjajah Romawi Byzantin yang beragama Kristian  mazhab Ortodok, tidak melayani mereka yang tidak semazhab dengannya dan kerajaan Yahudi pula menzalimi mereka yang tidak seagama dengannya. Hal yang sama berlaku dalam era kelemahan kerajaan Islam, sehingga tentera salib menakluk Palestin. Keadaan  menjadi baik semula, setelah Sultan Salahuddin Al Ayyubi daripada bangsa Kurdis dapat mengalahkan tentera Salib yang zalim dan membebaskan semula bumi Palastin. Lalu melayani semua pengunjungnya dengan adil.

Di zaman mutakhir, malapetaka menimpa bumi Palestin dengan memuncaknya keganasan, setelah Palestin dirampas dengan ganas oleh penjajah Barat yang menyimpan dendam terhadap Islam dan mengambil kesempatan daripada kelemahan umat  Islam Arab yang memperkecilkan Islam dan membesarkan kebangsaan Arab sehingga melebihi Islam dan mengatasinya. Dalam pembahagian tanah air yang dijajah di kalangan penjajah barat, maka Palastin jatuh ke dalam bahagian penjajahan British. Perjanjian Balfore dimeteraikan di antara pemimpin Zionis Yahudi dangan Menteri Luar British, Lord Balfore bagi menyerahkan bumi Palastin kepada golongan Zionis untuk mendirikan negara kebangsaan Yahudi dinamakan Israel. Kalangan penganut mazhab Ortodok Yahudi menentangnya dan memberi amaran bahawa tindakan ini bercanggah dengan ajaran mereka dan boleh menguburkan bangsa Yahudi. Kalangan sekular yang memisahkan agama Yahudi daripada politik melakukan kesalahan besar ini,  semata-mata menegakkan semangat kebangsaan dengan alasan sejarah bohong, bagi negara agung Israel yang pernah dipimpin oleh Nabi Sulaiman A.S. sehingga  menakluk dunia.

Negara bernama Israel sebenarnya tidak wujud dalam peta dunia sejak Allah mencipta bumi. Negara ini diwujudkan secara haram oleh kuasa besar dunia selepas perang dunia kedua, bagi mengotakan perjanjian Balfore  yang melibatkan British yang dibantu oleh zionis Yahudi, sejak  perang dunia pertama lagi. Negara ini hukumnya haram mengikut hukum agama dan undang-undang antarabangsa ciptaan manusia. Ini kerana ia merampas daripada penduduk asalnya dan menghalau sebahagian besar daripada mereka. Negara kuasa besar dunia yang menjajah memejam mata bagi menghilangkan sifat perikemanusiaan mereka untuk melakukan jenayah bersejarah ini demi kepentingan mereka. Bahkan sebahagian pemimpin negara itu dibantu oleh wang dan media golongan zionis untuk berkuasa.

Dalam pertarungan politik dan ekonomi antarabangsa yang didalangi oleh kuasa besar dunia pula, menjadikan negara haram Israel rakan strategik untuk menjaga kepentingan mereka dirantau paling banyak membekalkan sumber tenaga kepada dunia, dan juga bertindak menjadi polis bagi pihak Barat terhadap dunia Islam.

Perkara ini ditambah lagi dengan sikap tidak saksama negara besar  yang menghalalkan negara haram Israel  memiliki senjata pemusnah yang diharamkan kerana tanpa perikemanusiaan. Israel sudah membinanya sejak tahun enam puluhan lagi dan menghalang dengan apa cara sahaja bagi melindungi jenayah kemanusiaan yang dilakukannya. Walaupun melalui badan antar bangsa yang paling besar dan berpengaruh, sehinggalah menggunakan kuasa veto paling zalim.

Bagi umat Islam sudah menjadi perkara wajib membebaskan Palestin sepenuhnya dan membela saudara mereka yang dizalimi, sehingga menjadi fardu ain kepada penduduk tempatan dan yang berjiran dan wajib mengikut kedudukan masing-masing di tempat yang jauh. Haram menerima kewujudan negara haram. Maka PAS yang berdasarkan Islam menolak penyelesaian wujud dua negara, satu untuk rakyat Palestin dan satu lagi bernama Israel untuk Yahudi Zionis. Bagi kami, hanya satu negara Palestin sahaja bagi penduduknya yang berhak.

Walau pun banyak kalangan negara Arab menerima penyelesaian secara mewujudkan dua negara, ketahuilah bahawa Palestin bukan hak orang Arab sahaja. Palestin adalah hak umat Islam seluruhnya. Kalangan penganut agama Yahudi yang kuat berpegang dengan agama Yahudi menolak wujudnya negara Israel dan menghukumnya dosa besar kerana tindakannya adalah menggali kubur untuk kaum Yahudi  sendiri, yang disedari melakukan jenayah dosa besar, membasahi bumi Palastin dengan darah para anbiya dan ulama yang soleh.

Bagi Penganut Islam, bacalah firman Allah dalam beberapa surah. Di antaranya firman Allah:
وَضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الذِّلَّةُ وَالْمَسْكَنَةُ وَبَاءُوا بِغَضَبٍ مِنَ اللَّهِ ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ كَانُوا يَكْفُرُونَ بِآَيَاتِ اللَّهِ وَيَقْتُلُونَ النَّبِيِّينَ بِغَيْرِ الْحَقِّ ذَلِكَ بِمَا عَصَوْا وَكَانُوا يَعْتَدُونَ (61 ) البقرة.
61.  Lalu ditimpahkanlah kepada mereka nista dan kehinaan, serta mereka mendapat kemurkaan dari Allah. hal itu (terjadi) karena mereka selalu mengingkari ayat-ayat Allah dan membunuh para nabi yang memang tidak dibenarkan. demikian itu (terjadi) karena mereka selalu berbuat durhaka dan melampaui batas.
Firman Allah:
إنَّ الَّذِينَ يَكْفُرُونَ بِآَيَاتِ اللَّهِ وَيَقْتُلُونَ النَّبِيِّينَ بِغَيْرِ حَقٍّ وَيَقْتُلُونَ الَّذِينَ يَأْمُرُونَ بِالْقِسْطِ مِنَ النَّاسِ فَبَشِّرْهُمْ بِعَذَابٍ أَلِيمٍ (21) أُولَئِكَ الَّذِينَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فِي الدُّنْيَا وَالْآَخِرَةِ وَمَا لَهُمْ مِنْ نَاصِرِينَ (22 ) آل عمران .
21.  Sesungguhnya orang-orang yang engkar kepada ayat-ayat Allah dan membunuh para nabi yang memang tak dibenarkan dan membunuh orang-orang yang menyuruh manusia berbuat adil, maka gembirakanlah mereka, bahawa mereka akan menerima siksa yang pedih.
22.  Mereka itu adalah orang-orang yang lenyap (pahala) amal-amalnya di dunia dan akhirat, dan mereka sekali-kali tidak memperoleh penolong.

Bagi penganut Islam yang mendirikan solat lima waktu yang diwajibkan, memanjatkan doa pada tiap-tiap rakaat sembahyangnya supaya dijauhkan bersifat golongan yang dimurkai Allah, maksudnya seperti golongan Zionis Yahudi tersebut.

Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang,
Presiden PAS

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...