Translate

Mesti Baca

Sabtu, 3 November 2012

Dr Mahathir: Contoh Kejayaan Zionis Mencorakkan Kehendak Mereka.


Siapa yang tidak mengenali individu separuh Melayu/Islam yang memerintah negara selama 22 tahun. Beliaulah pemimpin pertama Umno Baru selepas berjaya menghancurkan Umno yang diasaskan anak emas penjajah British pada 1946 atas nama bangsa Melayu dengan slogan 'Hidup Melayu' dan 'Tanah Melayu masih memerlukan British sebagai pentadbir'. Pemerintahannya selama 22 tahun amat digeruni oleh kawan dan lawan kerana tiada siapa yang boleh menyanggah segala arahan dan cita-citanya. Sekiranya ada pemimpin Umno yang berani menentang beliau, mereka umpama mengali kubur sendiri dan kerana itulah beliau mempunyai 3 Timbalan Perdana Menteri sebelum kuasa beliau diserahkan secara paksarela kepada Timbalannya yang ke 4, Pak Lah. ISA Laknatullah adalah senjata beliau untuk pemimpin pembangkang yang berani mencabar beliau.

Setiap pemimpin yang tidak sehaluan dengan beliau akan ditendang keluar dan sekiranya ada melawan, maka beliau akan menabur fitnah terhadap pemimpin itu dengan niat mengaibkannya dan suku sakat sampai tidak boleh bernafas. Strategi beliau cukup senang, kengkang akhbar yang tidak mengikut cita rasanya supaya senang media-media pencacai seperti RTM, TV3, Utusan, B.Harian dan yang sewaktu dengannya menjalankan propaganda kerana beliau tahu rakyat hanya boleh mendapat berita dari media pencacai sahaja. Tetapi kuasa Allah tiada siapa boleh mencabar dan rakyat masih boleh mendapat maklumat yang benar walau pun beritanya lambat sampai kepengetahuan mereka.

Melayu Mudah Lupa

'Melayu Mudah Lupa' adalah sajak yang sinonim dengan beliau yang beliau lontarkan kepada pewakilan Umno sebelum beliau melepaskan tahtanya dengan airmata lakonan. Beliau cuba menunjukkan betapa beliau amat mengambil kira sosioekonomi orang Melayu yang tidak mampu bersaing. Tetapi beliau mungkin buat-buat lupa bagaimana anak-anaknya yang bukan ahli perniagaan boleh menjadi anak-anak Melayu terkaya di Malaysia. 

Beliau lupa, siapalah Mirzan, Mukhriz, Mohzani, Marina dalam dunia korprat jika tidak kerana berbinkan Mahathir Mohamed, Perdana Menteri dan Maharaja Malaysia. Apabila anak-anaknya berjaya dengan kontrak-kontrak runding terus, beliau menghebohkan yang anak-anaknya memang dilahirkan pandai berniaga. Tetapi apabila syarikat-syarikat anak-anaknya hampir muflis, beliau menyalahkan Soros seorang peniaga matawang berbangsa Yahudi.

Siapa yang menjadi mangsa untuk menyelamatkan syarikat-syarikat milik anaknya yang sudah pun muflis sehingga kembali menjadi kaya-raya jika tidak Petronas. Apakah beliau sudah lupa sebagaimana bait-bait sajak beliau yang bertajuk 'Melayu Mudah Lupa' itu. Inilah sikap hipokrik yang dimiliki oleh insan asuhan Zionis. Beliau cukup pandai berlakon dengan menghentam Yahudi tetapi dibelakang rakyat, beliau sendiri berurus niaga dengan rejim Zionis.

Kenapa Kematiannya Ditangguhkan Oleh Allah

Beliau boleh menjaja kepada pemujanya yang beliau seorang menitikberatkan kesihatan dengan dikelilingi oleh doktor-doktor Pakar yang mengawasinya 24 jam sehari. Tetapi beliau memang mudah lupa bahawa kepanjangan umurnya adalah sebagai satu hukuman buat beliau dari Allah yang mahu beliau melihat sendiri kerosakkan yang telah beliau lakukan terhadap Islam, rakyat dan negara. Adakah beliau mengambil ikhtibar akan perkara ini, jawapan tidak malah beliau bertambah sombong dan angkuh dengan dirinya sedangkan Malaikat Maut hanya menunggu lampu hijau sahaja untuk mencabut roh dari jasadnya.

Umat Muhammad s.a.w. adalah sebaik-baik umat tetapi adakah beliau layak mengaku yang beliau juga umat Muhammad atas kapasiti seorang Melayu yang menjadi pegangan beliau dan pengikut-pengikutnya iaitu, 'Melayu itu Islam, Islam itu Melayu'. Walau pun beliau adalah Bapak Munafik yang begitu lancang menghina hukum Allah dan dengan berani beliau menyatakan yang hukum itu adalah ciptaan para ulama. 

Dengan jelas beliau mengatakan bahawa didalam al-Quran tiada disebut tentang Hudud walau pun ianya dijelaskan dengan firman Allah s.a.w. tentang hukuman rejam, mencuri, berzina, menutup aurat tetapi beliau tetap menolaknya kerana beliau mengaku yang beliau pun ada membaca tafsir al-Quran berbahasa Inggeris. Bagi kita yang jahil ini dan mempercayai Rukun Iman, maka apakah tidak layak kita menghukum beliau sebenarnya sudah lama Murtad kerana didalam Rukun Iman antaranya percaya kepada kitab-kitab dan sekiranya kita tidak mempercayai satu ayat atau pun satu huruf sekali pun maka jatuhlah Iman kita. Tidakkah itu jelas mengikut apa yang Allah dan RasulNya perintahkan.

Contoh Kejayaan Zionis Keatas Mahathir Dan Keluarganya

Umum mengetahui yang Mahathir adalah penyanjung Mustafa Kamal Atarttuk, Bapa Sekular Turki Moden yang mana jasadnya sehingga kini tidak diterima oleh bumi. Allah mengazab beliau sehingga tiada siapa yang dapat membantu untuk mengurangkan azab kesakitan yang dikenakan terhadapnya. Beliau amat bersetuju dengan ideologi sekularisme Mustafa Kamal yang mana negara akan mundur jika Islam dijadikan pedoman. Kerana itulah beliau penentang keras hukum Hudud dengan menuduh hukum itu adalah ciptaan PAS tetapi sampai sekarang pun satu perenggang pun belum ditulis walau beliau pernah berjanji untuk melakukannya.

1964 : Mahathir dilatih oleh CIA selama beberapa bulan di Harvard, Amerika Syarikat dalam seminar anjuran Asia Foundation oleh Dr. Henry Kissinger, Setiausaha Negara Amerika dan pakar strategi Yahudi. Hubungan Mahathir sangat akrab dengan Kissinger lebih-lebih lagi sejak beliau berjaya dilantik sebagai Perdana Menteri/Presiden UMNO (pada 16 Julai 1981) sehingga sekarang. Bahkan perlantikan 'luar biasa' Dr. Mahathir ke jawatan TPM oleh Dato' Hussein Onn pada Mac 1976 juga menimbulkan pelbagai tandatanya. Sebelum itu, ketika berkrisis dengan Tunku Abdul Rahman dahulu dan kerana takut ditangkap, Mahathir melarikan diri ke Thailand dan kemudiannya mendapat perlindungan 'asing' di Australia. Dr. Mahathir bekerja di sana di samping menulis dalam akhbar luar negeri mengecam Tunku. Mahathir hanya kembali setelah Tun Razak jadi PM. Dengan strategi licik pihak-pihak tertentu (termasuk mereka yang dikaitkan dengan agen perisikan asing) akhirnya Tun Razak terpedaya untuk menerima semula Mahathir dan memberikan tempat kepadanya dalam Kerajaan walaupun sudah diingatkan oleh orang-orang yang mengetahui identiti sebenar Mahathir. Ajal telah menghalang Tun Razak dari bertindak terhadap Mahathir setelah beliau menyedari kesilapannya kerana terpedaya dengan perancangan licik Mahathir untuk menguasai UMNO dan Kerajaan.

10 September 1982: Mahathir bercakap panjang lebar menafikan beliau dan Setiausaha Politiknya adalah ahli dan penyokong gerakan sulit Yahudi iaitu Freemason. Ini juga merupakan ucapan dasar sulung Mahathir di Perhimpunan Agung UMNO ke-33 selaku Presiden. Dikatakan bahawa ahli Freemason telah menjadi pekerja sukarela pilihanraya UMNO sejak 1974 lagi. Pertubuhan Freemason di Malaysia adalah didaftar di bawah Akta Pertubuhan 1966. Pada tahun 1977 ia mempunyai 55 perkumpulan (lodges) dan 2,984 ahli. Malah ketika menjawab soalan Tuan Guru Nik Abdul Aziz (PAS-Pengkalan Chepa) di parlimen pada 25 Oktober 1978, Datuk Husein Onn berkata Kerajaan hingga kini tidak bercadang untuk mengharamkan pertubuhan (Freemason) itu walaupun mengakui ianya bercanggah dengan aqidah Islam dan ramai golongan elit dan berpengaruh dari kalangan umat Islam negara ini yang menyertainya.

1986: Mahathir/UMNO membayar berjuta-juta ringgit kepada sebuah Syarikat Yahudi, Satchi & Satchi untuk membantu Mahathir/UMNO merangka strategi pilihanraya umum 1986. Sebelum itu, syarikat terbabit telah membantu kempen pilihanraya Margaret Thatcher di Britain dan Ronald Reagan di Amerika Syarikat. (Dr. Kissinger, orang besar Yahudi dan rakan karib Mahathir juga merupakan penasihat belakang tabir Presiden Reagan). Pada tahun ini, Mahathir mengambil sikap membisu di atas keputusan Singapura mengundang ketua negara Israel Chaim Herzog sambil membiarkan pesawat Israel itu melintasi ruang udara Malaysia untuk ke Singapura. Segala tentangan umat Islam di Malaysia tidak diendahkan oleh Mahathir.

1986: Mahathir mengadakan pertemuan sulit dengan Dr. Kissinger di New York. Ini disahkan sendiri oleh Ketua Pengarah ISIS yang juga merupakan 'anak didik Kissinger'.


6 Mac 1987: Dr. Henry Kissinger mengadakan perbincangan tertutup sehari di pejabat Perdana Menteri. Perbincangan ini dikendalikan oleh ISIS dan dikenali sebagai "Perbincangan Meja Bulat Kuala Lumpur". Menurut Ketua Pengarah ISIS, Dr. Noordin Sophie, Dr. Mahathir dan Kissinger merasa perlu bagi para 'intelek' Amerika yang terkemuka dan ulung memahami dengan lebih mendalam masalah yang dihadapi oleh negara-negara Asean.


Mei 1994: Parlimen telah meluluskan Akta Larangan Import (pindaan bil.7) yang menarik balik sekatan import terhadap barangan Israel dan Afrika Selatan.


6-9 Julai 1994 : Mahathir mengadakan pertemuan sulit dengan PM Israel, Yithzak Rabin dan Menteri Luarnya, Shimon Peres yang sama-sama menginap di Hotel De Crillion, Perancis. Pertemuan ini dilaporkan oleh TV Israel dan dipetik oleh AFP. Bila berita ini sampai ke Malaysia, Mahathir seperti biasa segera menafikannya dengan alasan beliau ke sana semata-mata kerana lawatan rasmi ke Perancis, lagipun katanya beliau tinggal di tingkat 3 manakala Rabin berada di tingkat 2. Akhirnya Mahathir mengakui bahawa beliau ada juga berhubung dengan Rabin, tetapi hanya melalui surat!.


16 Julai 1994: Pengerusi Kumpulan Melewar Corporation Bhd. dan MBf, Tunku Abdullah Tuanku Abdul Rahman yang juga proksi perniagaan terpenting UMNO dan rakan karib Mahathir telah membuat pengakuan bahawa beliau telah berkunjung ke Israel pada bulan Jun 1994. Sebenarnya Malaysia di bawah Kerajaan Perikatan/BN telah lama mempunyai hubungan dagang dengan negara haram Israel. Dalam tahun 1967, import Israel dari Malaysia meningkat lebih sekali ganda dari 272 ribu dolar Amerika dalam tahun 1966 kepada 565 ribu dolar Amerika dalam tahun 1967. Dalam waktu yang sama eksport Israel ke Malaysia bertambah hampir-hampir dari 1.1 juta dolar Amerika kepada hampir 1.7 juta dolar Amerika.


17 Julai 1994: Berita Harian melaporkan Tunku Abdullah sebagai berkata :"Ketika di sana, saya dijemput menemui Rabin dan Peres". ..."Kita juga mengenalpasti potensi pelancongan terutama bagi rakyat Malaysia mengunjungi Masjid al-Aqsa".


13 Oktober 1994: Far Eastern Economic Review melaporkan: "Perdana Menteri Malaysia telah memberitahu bahawa pengiktirafan (Israel) tersebut adalah bergantung kepada sejauh mana rakyat Palestine dan negara-negara Arab telah berpuas hati terhadap perlaksanaan perjanjian damai dengan Tel Aviv. Israel telah pun menghantar pemerhati khas ke Kuala Lumpur sejak awal tahun ini dalam rangka menjalinkan perhubungan diplomatik."


Disember 1996 : Mahathir menyeru supaya Negara-negara Arab tidak berperang dengan Israel bagi menyelesaikan masalah di Timur Tengah. Kenyataan Mahathir ini cuba meminta Umat Islam seluruh dunia supaya ditutup seruan jihad dari kamus umat Islam dan ia juga dipercayai ada hubungkaitnya dengan ura-ura Kerajaan Malaysia mahu mengiktiraf Israel melalui proses damai anjuran Amerika.


Januari 1997: Mahathir menghadiri satu majlis yang dianjurkan oleh Mayor (Datuk Bandar) berbangsa Yahudi, Tom Levyn dan turut dihadiri oleh 'masyarakat Yahudi' yang terdiri daripada tokoh hiburan dan karyawan filem di Beverly Hills, Los Angeles. Dalam pertemuan tersebut Mahathir meminta supaya diwujudkan taman hiburan/perkampungan industri perfileman ala Hollywood yang dimonopoli oleh Yahudi di Amerika itu di tapak MSC, Sepang. Penubuhan MSC di Malaysia juga sebenarnya telah dicadangkan dan diilhamkan oleh pihak asing kepada Mahathir. Perancangan Mahathir/Yahudi/kuasa asing ini akhirnya berjaya direalisasikan apabila Mahathir pada 9 Julai 1999 setelah mengadakan perbincangan dengan Panel Penasihat Antarabangsa (IAP) untuk projek MSC, bahawa Perkampungan 'Hollywood' akan diwujudkan di Cyberjaya.


21 Mac 1997: Mahathir membenarkan pasukan kriket Israel datang ke Malaysia untuk menyertai kejohanan kriket antarabangsa (ICC). Umat Islam yang membantah kehadiran pasukan Israel di bumi Malaysia ini diganyang, ditangkap dan didakwa di mahkamah oleh regim Mahathir. Mahathir berkata tujuan beliau membenarkan pasukan Israel datang ke Malaysia adalah untuk menunjukkan bahawa umat Islam di Malaysia bersikap 'terbuka'.


Tahun 1997 juga digemparkan dengan pengakuan terbuka Mahathir, bahawa beliaulah yang membenarkan rombongan pelajar-pelajar Israel untuk melawat negara kita dan bertukar-tukar fikiran dengan pelajar-pelajar di beberapa buah sekolah di ibunegara. Sebelum ini, lawatan pelajar Israel yang diaturkan secara sulit oleh Kementerian Pendidikan ini, telah didedahkan sehingga memaksa Mahathir untuk membuat pengakuan dan mengatakan bahawa ianya bertujuan untuk 'menginsafkan' pelajar Israel betapa baiknya umat Islam (terutama di Malaysia) yang boleh hidup dengan harmoni dengan rakyat berbilang kaum dan agama.


1998: Mahathir mengambil syarikat dan spekulator matawang Yahudi, Solomon Smith & Barney sebagai penasihat kewangan negara dan bon Malaysia dijual kepada pelabur Yahudi di Amerika / Eropah.


September 1999 : Menteri Luar Malaysia iaitu Datuk Syed Hamid Albar, telah mengadakan pertemuan dengan Menteri Luar negara haram Israel iaitu David Levy di New York. Di dalam pertemuan tersebut juga, Mahathir telah mengucapkan tahniah kepada Perdana Menteri Israel iaitu Ehud Barak kerana kejayaannya menjadi Perdana Menteri baru Israel.

Kehidupan Mahathir Dan Anak-Anaknya.

Keluarga Mahathir adalah contoh terbaik bagi rujukan kerana anak-anaknya menganut semua agama yang pernah diturunkan oleh para Rasul-Rasul yang kemudiannya mereka mengingkari suruhannya. Dua anak angkatnya adalah legasi daripada kaum Nabi Luth yang mana anak lelaki dan perempuannya lebih menyukaan kaum sejenisnya. Marina lebih kepada mempercayai Pularisme, yakni semua agama itu sama dan beliau adalah penyokong LGBT.

Mahathir dipercayai memiliki 20 peratus saham Magnum dan Toto

Mahathir Mohamd bekas PM selama 22 tahun yang ditaati dan dianggap tokoh 'syahdu' serta dianggap sebagai mujadid oleh setengah glongan dalam Umno menganggap bekas PM itu sebagai terbaik apabila tidak mengumpul harta untuk dirinya sepanjang berkhidmat sebagai perdana menteri, terdedah akan kemunafikannya apabila seorang ahli korporat memberitahu Mahathir dikatakan mempunyai banyak kepentingan dalam beberapa syarikat tertentu di negara ini.

Kata ahli korport itu Mahathir mengaut keuntungan menerusi komisyen yang diberikan oleh syarikat-syarikat di mana mendapat projek bernilaian billion ringgit yang dianugerahkan olehnya. Mahathir juga mendapat komisyen (saguhati) dari setiap projek mega yang diluluskan bernilai ratusan juta ringgit.

Beliau yang mengakui menjadi senang kerana Mahathir, mendedahkan Mahathir dikatakan mempunyai kepentingan 20% dalam syarikat Berjaya Group yang turut terlibat dalam perjudian seperti Sport Toto, Magnum dan sebagainya.

"Mungkin ramai orang tidak tahu akan kepentingan Mahathir kerana kebijaksanaan beliau dalam menyembunyikan kepentingan itu," kata ahli korporat itu yang menjadi nomines kepada tokoh perniagaan terkenal dari Umno di zaman Mahathir berkuasa.

Akui beliau yang kini masih menjadi beberapa lembaga pengarah syarikat ada kepentingan dengan Umno, pandangan dan sokongannya kepada Mahathir berubah apabila mengetahui hal itu.

Jelasnya lagi selain Berjaya Group, Mahathir juga mempunyai kepentingan dalam beberapa syarikat gergasi lain. Misalnya syarikat pembinaan (kontrektor) telah menganugerahkan beberap unit banglo untuk Mahathir yang kini hasilnya dikutip dengan menyewakan dengan pendapat RM800,000.00 sebulan.

Paling mengejutkan Mahathir juga dikatakan, mempunyai kepentingan bukan dari syarikat-syarikat besar tetapi syarikat kecil juga beliau mendapat manfaatnya. Di Langkawi katanya Mahathir memiliki beberapa gerai yang disewakan kepada peniaga tempatan dengan kutipan hasil kurang RM1,000 untuk satu unit.

  
Pendedahan ini menafikan tanggapan seorang wakil rakyat yang menjual kepada orang kampung Mahathir kononnya perdana menteri yang tidak kaya dan paling bersih. Wakil rakyat yang pernah menyatakan kesanggupan untuk mencium punggung Mahathir pernah mendapat imbuhan RM1 juta tunai dari bekas PM itu, bertegas mempertahankan Mahathir paling bersih di antara pemimpin yang lain di negara ini.

Ketidakpercayaan Mahathir adalah PM Malaysia terkaya juga timbul apabila setiap kali ditimbulkan isu pembolotan harta, Mahathir berjaya meragui keyakinan orang ramai dengan jawaban yang bersifat menyinis.Apa-apa sesuatu yang benar mengenai dirinya akan diakui secara sinis menyebabkan orang tidak percaya kepada dakwaan buruk ke atasnya.

Misalnya kalau ada tuduhan mengatakan dia seorang diktator atau tidak amanah akan dijawab; iya saya memang diktator dan tidak amanah. Secara tidak langsung dengan jawaban menyinis itu Mahathir boleh mengelirukan pandangan orang terhadapnya.

Sebenarnya banyak bukti jelas menunjukkan Mahathir banyak membolot harta negara. Contohnya macam mana salah seorang anak lelakinya  boleh muncul menjadi orang yang disenaraikan 10 terkaya di negara ini. Apakah perniagaan anak lelaki beliau itu? Tidak pernah terdedah apa-apa perniagaan anak lelakinya itu seperti mana dilakukan Syed Mukhtar Al Bukhari atau orang-rang kaya lain khasnya dari kalangan Cina. 

Kekayaan anak Mahathir itu pasti akan menjadi tanda tanya. Kegagalan mencari sumbernya akan menyerlahkan bahawa kekayaan anaknya itu adalah hasil pemberian Mahathir untuk anak-anaknya. Dari mana wang itu diperolehi? Jawablah sendiri. Kata Abdullah Badawi setelah jadi PM baru dia mengetahui bahawa seorang PM mempunyai kuasa besar boleh melakukan apa saja, dan mungkin mengumpulkan harta kekayaan kemudian dicampak kepada anak beranak sendiri.


Alangkah angkuhnya anak Mahathir ini. Dalam usia hanya 37 tahun, kekayaan berbillion Ringgit yang digondolnya dikatakan hasil "usahanya" sendiri. 
 
Adakah usaha itu termasuk menipu rakyat, memaksa syarikat awam seperti PETRONAS membeli syarikat mereka yang hampir bankrap, memaksa pegawai kerajaan menganugerahkan tender kepada mereka dan memaksa para menteri tunduk menyembah mereka lantas memberi kontrak jabatan yang besar-besar?

Mokhzani kini mempunyai harta yang dianggarkan berjumlah lebih RM 2 billion, berdasarkan pegangan dirinya dan isterinya dalam 200 buah syarikat tempatan.

Doa merupakan orang ketiga di Malaysia yang paling banyak memiliki syarikat-syarikat. (Orang yang kedua ialah abangnya Mirzan bin Mahathir dan "orang" yang pertama ialah Kementerian Kewangan Diperbadankan - Minister of Finance Inc.). Hartanya di luar negara tidak dikira lagi...

Ini bermakna Mokhzani bin Mahathir mengumpulkan sebanyak RM 54 juta bagi setiap tahun yang terkandung dalam umurnya! Semenjak dia keluar dari universiti, purata keuntungan yang diperolehinya adalah RM 167 juta setahun.

Ini adalah bersamaan dengan keuntungan MAS pada seluruh tahun 1998/9 dan lebih 350 kali ganda gaji tahunan ayahandanya sebagai Perdana Menteri!

Kekayaan ini lebih menjijikkan apabila kita meneliti bahawasanya tidak termasuk kekayaan lima lagi anggota keluarga Mahathir-Siti Hasmah yang paling kaya iaitu:

A. Mirzan bin Mahathir - tuanpunya Konsortium Perkapalan, Transmile, FOMEMA dll
B. Muhriz bin Mahathir - tuanpunya lebih 55 syarikat
C. Saleha binti Mohd Ali (ipar Mahathir) - tuanpunya lebih 20 syarikat yang terlibat dalam program francais IPT
D. Hashim bin Mohd Ali (ipar Mahathir) - pengelola SUKOM98 yang gagal membawa keuntungan
E. Ahmad Razali bin Mohd Ali (ipar Mahathir) - pengurus Tabung Haji yang memesong wang penyimpan untuk menyelamatkan perniagaan anak-anak saudaranya

Siapakah Mokhzani bin Mahathir hingga beliau "berjaya" merompak begitu banyak wang rakyat?

Mokhzani adalah anak ketiga Mahathir. Dia mendapat pendidikan di universiti luar negara dan pernah bertugas dengan sebuah syarikat petroleum tempatan. 

Sewaktu di sana, Mahathir mendapati anaknya ini tidak berapa pandai, tetapi keras hati seperti ayahnya. Oleh itu Mahathir mengarahkan Qarun Malaysia Daim Zainuddin supaya "menghadiahkan" beberapa kontrak kepada anaknya.

Pada masa itu, Daim merupakan Menteri Kewangan. Mokhzani diberi peluang mendapat "saham percuma" dalam beberapa projek yang dianjurkan oleh peniaga Cina yang baru diperniagakan di BSKL. (Ini dipanggil "pink form")

Semua "kekayaan" Mokhzani adalah hasil kronisme dan penipuan Mahathir dan Daim Zainuddin.

Daim Zainuddin melakukan pemesongan wang rakyat ini bukan sahaja untuk anak-anak Mahathir tetapi juga kepada anak perempuan sulungnya (yang banyak mendapat habuan kontrak pembinaan kompleks kerajaan) dan adik serta anak Sanusi Junid dan Megat Junid Megat Ayob.

Sebenarnya Mokhzani langsung tidak ada kebolehan berniaga. Dia mengupah orang lain untuk menguruskan "perniagaannya" dan tidak pernah membuahkan ideanya sendiri.

Apabila kemelesetan ekonomi muncul, Mokhzani kerugian besar dan terpaksa meminta Mahathir merompak wang rakyat di KWSP, Tabung Haji dan PNB.

Kebolehan politiknya juga tidak ada. Kemenangannya sebagai Ketua Pemuda UMNO Bahagian Merbuk adalah hasil usaha Cikgu Arzmi Abdul Hamid, Ketua Bahagian UMNO Merbuk yang juga Setiausaha Politik Daim.

Cikgu Arzmi diarahkan membayar sebanyak RM 1.5 juta kepada calon-calon yang akan menentang Mokhzani. Akhirnya anak perompak bermisai tebal itu menang tanpa bertanding!

Mokhzani dilantik oleh Zahid Hamidi sebagai Bendahari Pemuda UMNO kerana dipaksa oleh Mahathir. Mahathir meminta Najib Tun Razak (bekas "boss") Zahid yang pernah mengambil Zahid sebagai Setiausaha Politiknya) untuk melantik Mokhzani.

Zahid patuh, tetapi senjata makan tuan. Kini Zahid merupakan ahli politik yang tidak berparti, tidak berpenyokong dan tidak berpengaruh langsung!

Mokhzani merupakan seorang anak Mahathir yang lupa daratan. Sebenarnya kekayaannya malah makanan yang disuapkan ke mulut anak dan isterinya setiap hari hasil daripada usaha ayahnya merompak wang rakyat!

Mokhzani harus dikalahkan dalam pilihanraya umum nanti. Dia akan bertanding sebagai calon Parlimen Merbuk, menggantikan Qarun Malaysia Daim Zainuddin. Pastikan Mokhzani tersungkur! Pastikan si-angkuh ini makan tanah!


 
Maizura Mahathir adalah seorang tomboy dan peminum arak.
Mashar Mahathir pula seorang gay.

Bersambung

Tiada ulasan:

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...