Translate

Mesti Baca

Rabu, 22 Ogos 2012

Karpal Singh Dan Umno Adalah 1Malaysia.


Sudah tiba masanya para pemimpin DAP memberi amaran yang keras terhadap Pengerusinya, Karpal Singh yang semakin hari semakin angkuh. Gua boleh jamin ada pemimpin dan ahli DAP sendiri tidak setuju dengan kenyataan-kenyataan melampau beliau terhadap hukum hudud. Memang beliau seorang peguam yang cukup handal di Malaysia yang mengamalkan perlembagaan Reid dan beliau bercakap atas kapasiti sebagai seorang peguam sekular.

Apa pun hujah beliau berkenaan undang-undang sekular yang digubal oleh penjajah British dengan Lord Reid sebagai pengerusi, ia bukannya tiket untuk beliau terus menghina hukum hudud. Bagaimana jika ada usul agar kaum Sikh diharamkan dari memakai tarban (lilitan di kepala), adakah beliau berdiam diri. Pasti beliau akan melenting kerana mencampuri urusan agama Sikh.

Begitu juga perasaan umat Islam apabila hukum Allah dihina sebegitu rupa oleh Benggali tua yang hanya menunggu masa sahaja untuk di langkah mayatnya jika keluarganya membenarkan, gua akan tumpang sekaki. Bagi Melayu Umno pasti bersorak kerana suara Karpal Singh benar-benar mewakili perjuangan mereka sejak ditubuhkan pada 62 tahun lalu.

Tetapi Umno dilihat semakin celaka cuba menipu rakyat konon-kononnya memang mereka mahu menegakkan hukum hudud tetapi PAS adalah penghalang kepada usaha murni mereka itu. Sepertimana Maha firaun mahu PAS keluar dari Pakatan Rakyat untuk bersama-sama dengan Umno melaksanakan hukum hudud.

Gua tak pasti siapa sebenarnya yang memerintah Malaysia sekarang ini atau 54 tahun yang lepas, Umno atau PAS. Jika nak seribu daya tak nak seribu dalih kerana Maha firaunlah penghalang besar kepada hukum hudud semasa beliau berkuasa sehingga memberi amaran kepada kerajaan PAS Kelantan dan Terengganu agar undang-undang itu tidak di laksanakan.

Bagi gua, pergi mampus Karpal Singh, Umno, MCA dan yang sewaktu dengannya tanpa mengira apa ideologi lu all. Gua tabik kepada pemimpin DAP yang tidak mengeluarkan kata-kata seperti Karpal Singh dan pemimpin MCA yang semakin celaka. Gua dah baca kenyataan para pemimpin PAS berkenaan kenyataan Benggali tua ini tetapi gua belum dengar kenyataan pemimpin Umno terhadap kenyataan yang dikeluarkan oleh Raja Porno tentang hukum hudud.

1 ulasan:

FZT berkata...

salam bro, lu tak lama lagi kena serang lah sebab kutuk karpal singh wakakakaa.. reform marah kutuk karpal singh.. susah nak komen ruang lu bro, hahhahaa

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...