Translate

Mesti Baca

Ahad, 24 Jun 2012

Lepas Jawatan KSN Jika Ingin Berpolitik.
Baru dilantik sebagai Ketua Setiausaha Negara, DS Dr Ali Hamsa sudah mula berpolitik untuk Umno celaka yang semakin nazak. Apakah beliau ini seorang yang bodoh atau kurang cerdik dengan kenyataannya agar kakitangan awam menyokong Barisan Nasional. Jika gatal sangat nak berpolitik, lepaskan jawatan KSN yang baru disandangnya secara terhormat dan berpolitiklah sampai ke mampus untuk Umno celaka.

Memang kakitangan awam yang berjumlah 1.4 juta akan menyokong kerajaan tanpa berbelah bagi, bukan hanya kepada BN tetapi kepada siapa yang akan memerintah selepas PRU 13 nanti dan sekiranya Pakatan Rakyat menang, beliau patut menghantar notis 24 jam kerana beliau adalah balaci Umno celaka dan tidak sesuai untuk bersama kerajaan Pakatan Rakyat.

Memang betul kata-kata mantan Perdana Menteri Mahathir bahawa pemimpin yang Umno celaka ada sekarang ini semuanya bodoh-bodoh belaka kerana yang bijak pandai semuanya sudah bersama Pakatan Rakyat yang diterajui bersama antara PAS, PKR dan DAP. Kemasukan bekas-bekas pegawai tinggi kerajaan dan artis-artis benar-benar mengerunkan Umno celaka.

Inilah tanda-tanda awal bagaimana Barisan Nasional yang dikepalai oleh Umno celaka akan tumbang menyembah bumi setelah 55 tahun memerintah secara diktator. Kerana terlalu fobia akan terlepas dari berkuasa, Umno celaka mula membuat kerja dan kenyataan yang mengarut. Bila Bersih 3.0 melakukan demontrasi, mereka kata Pakatan Rakyat cuba mengulingkan kerajaan sebagaimana 'Arab Spring'. Tengok tiang lampu pun mereka kata mereka nampak hantu Mak Limah.

Umno celaka jangan bimbanglah kerana Pakatan Rakyat memang akan mengulingkan kerajaan dan ia adalah matlamat utama mereka tetapi melalui pilihan raya yang bersih. Tak payah nak hantar balaci yang baru dilantik untuk mengugut kakitangan awam. Kakitangan awam bukannya bodoh macam balaci dan pencacai Umno celaka yang mana akal fikiran mereka dah jadi biru kerana ketakutan. Kakitangan awam lebih bijak menilai yang baik dan yang bodoh macam Umno celaka.

Patut ler Ali Hamsa dilantik menjadi Ketua Setiausaha Negara yang baru, rupa-rupanya beliau adalah barua Umno celaka. Nampaknya bolehlah beliau menjadi jurucakap Umno celaka kerana mungkin celaka-celaka dan sial-sial yang lain tak boleh diharap untuk ugut kakitangan awam. Memang lu betul-betul celakalah Hamsa.

Tiada ulasan:

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...