Translate

Mesti Baca

Khamis, 14 Jun 2012

Bravo... Umno Semakin Sial Kerana Setaraf Dengan Rejim Israel.


Kesian sungguh gua kat polis negara ini kerana demi menjaga kepentingan Umno celaka, mereka sanggup disamakan dengan kekejaman rejim Israel Latnatullah terhadap penduduk Palestin. Gua pun tahu tahap pemikiran pegawai tinggi PDRM apabila mereka diprovokkan oleh pemimpin Umno celaka yang rakyat Malaysia akan mengulingkan kerajaan pada perhimpunan Bersih 3.0 dengan botol air mineral dan garam.

Maka sebanyak 967 butir bom pemedih mata dilancarkan terhadap 3,000 (anggaran media pencacai) peserta Bersih. Tidak cukup dengan itu seramai 9,274 anggota polis telah dikerah untuk menghalang peserta  dari merampas kuasa ke atas negara yang berpendudukan seramai 28 juta. Kononnya mereka takut Arab Spring akan menjalar ke Malaysia pula selepas tumbangnya rejim Algeria, Mesir dan mungkin juga Syria.

Inilah provokasi Umno celaka sehinggakan Majlis Fatwa Kebangsaan pun diseret bersama agar mengeluarkan terhadap perhimpunan Bersih 3.0 yang dianggap tidak berjaya oleh pemimpin Umno celaka. Maka keluarlah fatwa cacarmarba yang mengatakan perhimpunan itu adalah haram disisi Islam kerana menentang pemerintahan Najib Haramjadah yang bertetapan dengan Piagam Madinah. 

Tut-tut-tut-tut, entah dari mana muncul pula kenyataan dari ustazah yang bercukur kening dengan menyatakan bahawa Bersih 3.0. tidak difatwakan haram tetapi ia adalah fatwa nasihat daripada Majlis Fatwa Kebangsaan. Ini punya kes ler yang buat gua betul-betul pening kepala memikirkannya. Inilah kenyataan banggang dari pihak Umno celaka yang kesudahannya, 9,274 anggota polis dengan kekuatan 967 bom pemedih mata dan 3,000 peserta Bersih 3.0. yang menjadi mangsanya.

Gua nak nasihat sikit kat menteri yang jaga parlimen, menteri yang jaga KDN, ustazah kening bercukur atau mana-mana pemimpin Umno celaka yang banggang, lu nak jadi bodoh jadilah selama mana pun tapi jangan lu cuba nak memperbodohkan rakyat yang semakin cerdik. Lu nak kipas sampai tercabut lengan sekali pun lantak lulah pasal lu tetap akan diangkut naik Black Maria bila sampai masanya.

Tiada ulasan:

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...