Translate

Mesti Baca

Khamis, 17 Mei 2012

Selamat Hari Guru Dan Jangan Berguru Dengan Yang Buat Senaman Punggung.

Jom guru-guru kita turunkan boneka Rosmah ini pada PRU akan datang.

Mungkin gua terlambat sikit untuk mengucapkan hari guru kepada 412,720 warga pendidik dan juga guru-guru pra-persekolahan. Jasa lu all memang besar buat rakyat Malaysia dalam membawa negara ke era perubahan dari rejim Najib/Rosmah dan para kroni-kroninya yang semakin hari semakin celaka. Gua berani kata, bekas-bekas tentera yang melakukan senaman punggung di hadapan kediaman Ambiga bergurukan pencacai Umno. Siapakah bekas-bekas tentera yang telah memalukan anak-anak mereka di khalayak ramai ini dengan diketuai oleh seorang askar pencen yang membeli gelaran 'Datuk' dengan harga RM250,000 ?.

NONE 
 Askar pencen yang diketuai oleh Mohd Ali Baharom, juru jual gelaran 'Datuk'.

Guru yang baik adalah guru yang mengajar dengan kebenaran dan bukannya guru munafik yang menjadi pencacai kepada rejim Najib/Rosmah dan kroni-kroni celakanya demi sedikit habuan dan pangkat. Laungan berani 'Bersih' terhadap Najib di London oleh beberapa individu menunjukkan yang mereka mempunyai guru yang bagus. Memang Najib patut dimalukan walau pun ada suara-suara sumbang yang menyarankan agar siasat individu dan jika pelajar tajaan, para barua ini menyuruh kerajaan tarik balik tajaan. Apa dia ingat duit tajaan itu mak bapak dia punya ker, konon memalukan nama Malaysia. Kalau laungan 'Bersih' tiada kedengaran pun, nama Malaysia tetap dah busuk seperti bangkai.

Tetapi sayang sungguh dengan guru-guru yang telah dikerah kudrat mereka dengan berbagai pekerjaan yang mengalah buruh kasar. Mereka dipergunakan mengikut kehendak sesetengah pengetua yang kononnya untuk kecemerlangan sekolah masing-masing sehingga pelajaran murid terabai demi memburu nama sang pengetua. Ada pengetua yang langsung tidak masuk mengajar dan kerjanya ialah memburuh paksakan para guru sepertimana yang dilakukan oleh rejim Najib/Rosmah. Lu pandai bodek pengetua, maka senanglah lu dengan waktu mengajar akan dipendekkan dan lu punya beban pun akan kurang,

NONE
 

 Inilah Mahaguru Umno paling hebat dan setiap kata-katanya menjadi rujukan penganut Umno celaka. Gua punya anak pandai berniaga, lu pasal dia boleh beli kilang arak.

Gurulah yang menjadi tukang kebun, buruh am dan juga kerani. Ada setengah kerani sekolah pula mengalah pengarah lagaknya sedangkan guru adalah pegawai mereka jika mengikut pangkat. Gua banyak mendengar keluhan guru-guru yang tertekan dengan kerja-kerja pentadbiran yang terpaksa mereka lakukan yang mana ianya adalah tugas kerani sekolah. Gua tak boleh bayangkan jika kerja 9 jam untuk guru-guru menjadi kenyataan. Lu nak harapkan Muhyiddin Yassin, jangan harap ler kerana beliau bukannya tahu apa itu tugas guru. Semua kerjanya dilakukan oleh para baruanya dan jika beliau benar-benar perihati tugas guru, beliau patut turun padang mendengar sendiri keluhan para guru tanpa kehadiran pengetua.


Inilah guru contoh yang berjaya mendidik anak mengikut lunas-lunas Islam.

Guru sentiasa mengajar kita agar amanah, bukannya buat rasuah. Guru mengajar kita agar jujur, bukannya menjadi penipu sebagaimana yang dilakukan oleh pemimpin Umno/BN. jika guru itu alim, mereka melarang kita melakukan perkara-perkara yang ditegah oleh Islam tetapi lihatlah bagaimana kehidupan pemimpin Umno, isteri-isteri mereka, anak-anak mereka, kroni-kroni mereka dan para pencacai-pencacai mereka yang bergelombang dengan maksiat. Anak-anak mereka pula macam celaka dengan lagak yang amat meloyakan, tanpa rasa malu tangan berpeluk dengan betina jalang dan tangan kiri memegang wiski. 
Ada duit bagi jangan tak bagi nanti tak mampu nak Botoxkan wajah.

Bagi mereka, ajaran baik guru-guru sudah ketinggalan di era moden dan sudah tiada perkataan haram dalam kamus hidup mereka kerana yang ada hanyalah 'Halang' sahaja. Jika mengikut agama, maka hidup akan mundur dan inilah waktunya untuk berfoya-foya tanpa mengira muda atau tua bangka. Kerana meninggalkan ajaran guru-gurulah para pemimpin rejim Najib/Rosmah menjadi penyamun terhormat dengan menabur hasil rompakan kepada kaum kerabat, perempuan simpanan, jantan simpanan dan sebagainya.

Lu sendiri fikir ler wahai rejim Najib/Rosmah kerana lu pasti akan diadili oleh rakyat pada pilih raya sebelum lu diadili di Padang Mahsyar nanti. Bagi gua, guru adalah aset yang penting demi kesenambungan hidup selagi kita mengikuti ajaran para guru dan alim ulama. Jangan jadi macam para pencacai rejim Najib/Rosmah demi kemegahan yang sementara. Gua tabik spring kat guru-guru.

Tiada ulasan:

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...