Translate

Mesti Baca

Isnin, 17 Oktober 2011

Betapa Borosnya Rosmah, Harta Rakyat Macam Mak bapak Dia Punya.

 Sebanyak 25,000 naskhah buku berkaitan dakwaan pemborosan isteri perdana menteri Rosmah Mansor akan diedarkan kepada orang ramai, terutamanya di kawasan pedalaman Melayu, kata penerbitnya NGO Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM).

NONEBuku nipis 16 halaman bertajukPenjelasan Isu Cincin: Imelda Rosmah Boros itu dilancarkan di Pejabat PKR di Rembau semalam.

Pengerusi NGO yang dekat dengan Pakatan Rakyat itu Badrul Hisham Shaharin berkata, buku itu menjelaskan urutan peristiwa berkaitan cincin RM24.45 juta yang memuatkan jawapan terhadap dakwaan beliau cuba memburukkan imej Rosmah.

Badrul Hisham juga menyenaraikan beberapa soalan yang didakwanya hanya Rosmah dan Jabatan Kastam Diraja dapat menjawabnya.

"Saya juga melampirkan bukti baru terhadap dakwaan saya berkenaan cincin tersebut dalam buki ini," Badrul Hisham yang juga bekas pengerusi Majlis Pimpinan Pusat PKR.

Malaysiakini

PAS Mula Mengibar Panjinya Di Terengganu.

Inilah pertama kali gua menyertai satu perhimpanan besar yang dianjurkan oleh PAS pada Himpunan Kebangkitan Rakyat dengan temanya 'Terengganu Maju Islam Berdaulat Negeri Kebanjikan' pada 14&15 Oct 2011 di Pantai Pandak, Cendering, Terengganu. Ianya hanya kebetulan kerana pada tika itu gua mempunyai urusan di Negeri Terengganu. Gua hanya berkesempatan melihat program yang dianjurkan oleh PAS pada hari ke 5, iaitu 15 Okt yang mana pada malam tersebut PAS melancarkan 5 daripada sebahagian manifestonya,gua tidak langsung membawa peralatan gua dan yang hanya gua bawa ialah hp gua aje. Di bawah lu baca sendiri ler manifesto PAS Terengganu.....
  1. Melaksanakan pengecualian cukai kediaman.
  2. Menyelesaikan isu tanah yang dirampas/diambil oleh kerajaan BN.
  3. Cuti bergaji 30 hari kakitangan kerajaan kematian suami.
  4. Menyediakan 17,000 peluang kerja dalam 3 tahun kepada rakyat Terengganu.
  5. Merakyatkan ekonomi dan menyediakan skim khas rakyat miskin. Baca seterusnya
Apa gua dimaklumkan inilah program kali ke 3 dan terakhir dengan slogan 'PAS Ganti Umno' yang mana poster, banner, signboard telah dipacak sepanjang perjalanan gua di Negeri Terengganu Darul Iman. Gua malas nak ulas perkembangan politik di Terengganu walau pun banyak maklumat yang gua dapat dari pihak PAS dan Umno celaka. Gua akan tulis apabila waktu mengizinkan kerana ia amat menyeronokkan dalam senario politik Terengganu yang gua nampak cukup hebat ini.

Gua selitkan sikit video 'PAS Ganti Umno celaka'


Inilah kerja barua umno celaka dalam usaha mereka untuk menyekat kebangkitan PAS di Terengganu.
Hello bro,  Apa lu tengok, ada nampak gunung Rosmah puaka ker...!!!!

Apakhabar Mat Said???. Gua belum sempat jumpa lu lagi nanti gua call lu, kita jumpa di tempat biasa. Gua tak sempat merasai air Zam-Zam yang lu agihkan kat rakyat Terengganu tetapi berkotak-kotak masih berada dirumah JKKKKKK lu,

Ahad, 16 Oktober 2011

Siapakah 3 Menteri Kabinet Yang Terlibat Untuk Menjatuhkan Rejim Najib/Rosmah.... ????


Isu lama mula diungkit, gerak kerja mula diatur dan berita mula tersebar satu gerakan yang dinamakan 'Gerakan Bersihkan Najib' mula bergerak. 3 Menteri kabinet beliau telah mula mengerakkan perang saraf diperingkat akar umbi untuk menjatuh rejim PM dan RM yang amat gua sayangi kerana sifat boros dan menyalahguna kuasanya.

Apa yang boleh gua lakukan untuk mempertahankan rejim PM dan RM dari dijatuhkan masih dalam kajian. Perkara ini benar-benar membimbangkan gua yang amat sangat, kerana andainya PM dan RM jatuh, maka berakhirlah hayat laman gua ini.

Gua tidak boleh menyebut nama 3 Menteri kabinet beliau itu untuk keselamatan gua yang diugut, ditekan dan sebagainya. Ini adalah permulaan untuk artikel kerana gua masih dalam persembunyian daripada pihak yang mengetahui maklumat gua dan kerana itulah gua kurang melakukan update.
Bersambung.........

Apa Hujah Umno Celaka Dengan Kenyataan Ini....!!!!!!

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...