Translate

Mesti Baca

Sabtu, 5 Mac 2011

Orang Umno Geng Gua Tapi Rosmah Musuh Gua Yang Paling Nyata Di Alam Ini.

 Ini olang tatak baik punye olang ma....mayak sewel ma
Izazil adalah makhluk paling alim diantara malaikat sebelum Allah s.w.t. ciptakan Nabi Adam a.s. walaupun beliau bukan dikalangan malaikat yang diciptakan daripada cahaya. Apabila Allah s.w.t. menyuruh para malaikat sujud kepada Nabi Adam a.s., para malaikat sujud melainkan Izazil (Iblis) engkar akan arahan Allah s.w.t.

Iblis dengan sombong menyatakan Nabi Adam a.s. tidak setanding dengan beliau kerana Nabi Adam a.s. diciptakan daripada tanah yang hitam lagi busuk. Diatas keingkarannya, Allah s.w.t. melaknat Iblis diatas keingkarannya  dan neraka adalah balasannya.

Lalu Iblis Laknatullah memohon kepada Allah s.w.t. supaya dipanjangkan umurnya agar beliau dapat menyesatkan cucu cicit Nabi Adam a.s. dan permintaan beliau telah dimakbulkan oleh Allah s.w.t. dengan berfirman bahawa iblis Laknatullah tidak akan dapat sesekali menggoda hamba-hambaNya yang beriman.

Daripada cerita ini ialah, jika kita digoda dan dihasut oleh Iblis Laknatullah dan bala tenteranya yang terdiri daripada para syaitan-syaitan. Siapa pula yang menghasut Iblis Laknatullah sehingga beliau berani menentang Allah s.w.t. sehingga beliau dilaknat sedangkan beliau adalah seorang yang alim lagi warak.

Kenapa pula setiap kali bulan Ramadhan kita telah diajar/diberitahu bahawa para syaitan dan Iblis laknatullah dibelenggu tetapi kita masih juga melalukan kemungkaran. Jika hendak tahu siapa yang menghasut Iblis Laknatullah, tanya sama Rosmah kerana beliau boleh habaq. Beliau sememangnya seorang yang arif bab-bab ini sehingga bekas isteri Najib dituduh gila dek kerana kehandalan Rosmah.

Beliau memecah tembok sebagai isteri Perdana Menteri yang paling berani sehinggakan beliau memberi amaran sesiapa calon umno celaka yang tak buat kerja, habaq kat dia. Mak Najib (Tun Raihah) sendiri tidak seberani Rosmah semasa Tun Razak menjadi perdana Menteri.

Jika hendak tahu, inilah penangan Nafsu yang ada pada diri beliau dan mungkin Iblis Laknatullah sendiri tutup sebelah lagi mata beliau (yang sebelah dah buta) bila berhadapan dengan Rosmah. Mungkin juga Iblis sendiri pun naik segan nak goda Rosmah, pasal pada pandangan Iblis Laknatullah Rosmah sudah cukup sifat.

Rosmah binti Mansor akan melakukan apa sahaja tanpa mengira halal haram dalam usaha mencapai cita-cita beliau. Oleh itu gua menyeru kepada para pengundi dun Merlimau dan Kerdau agar menghantar satu mesej kepada Najib One Malaysia bahawa Malaysia akan hancur sekiranya Rosmah dibiarkan.

Jangan lu orang menyesal dikemudian hari bila mendengar Rosmah mempunyai aset berbilion-bilion kat luar negara. Lu sudah tengok dihadapan mata lu sendiri bagaimana berkuasanya Rosmah sekarang ini sehinggakan Mahafiraun yang mudah lupa pun tidak berani menegurnya.

Jika lu nak harap pemimpin umno celaka, maka lu orang bermimpi disiang hari pasal mereka-mereka semua sudah hilang teloq-teloq. Bukan mereka tak ada teloq, tetapi apabila sebut je nama Rosmah semua teloq-teloq mereka tengelam.

Lu orang boleh tengok bagaimana kementerian-kementerian yang dikatakan lubuk emas dipegang oleh orang-orang yang menjadi kepercayaan Rosmah walaupun orang-orang tu pernah disabitkan atas kesalahan rasuah. Rosmah mesti dihalang jika lu orang tak mau saudara-mara lu orang tiba-tiba hilang baik lu orang bertindak sekarang.

Lu orang boleh merubah dengan tidak mengundi calon umno pasal lu orang takkan  tak tahu bagaimana setiap kali pilihan raya, lu orang kena kencing. Bila ada pilihan raya, lu boleh nampak lu punya tok wakil, lepas pilihan raya 5 tahun lu tak jumpa itu tok wakil, wa gerenti punya.

Itu dun Merlimau cakap Melaka negeri maju 2010, tapi balu dua hali ada bas ulang alik. Dia punya bau kaw-kaw bau balu keluar kilang ma, tapi lu ingat belapa bulan moleh tahan. Ini bas  gua gerenti lepas pilihan raya dia olang mesti tukar bas burok pasal dia olang punya perinsip 'pemimpin didahulukan rakyat diabaikan' pasal itu prinsip bukan Najib bikin tapi Rosmah bikin ma.

So... besok pastikan pangkah bulan pasal bulan cukup penting, bila olang taya ini hali belapa hali bulan. Orang tatak tanya hali ini belapa hali dacing, lu punye bini mengandung pun olang taya sulah belapa bulan tapi olang tatak tanye belapa dacing. Tatak dacing kita tatak susah tapi kalu tatak bulan mayak susah ma.

Umno Dah Lama Dah Sesatnya.

MELETAK KALUNGAN BUNGE DI TUGU PERINGATAN ADELAH HARAM HUKUMNYE

bukah kew kite sume merase heran yg Khalifah Agung Ulama Dato Sri Abuya Ustaz Bro Muajib Gadazak, perdane menteri sekular 1mesia mengalungkan bunge sebagai tande peringatan dan bertakafur utk mustafa kemal ataturk ? 

sebagai mane yg kite sume ketahui.. mesia adelah subuah negare sekular kapitalis yg teragung di asia ternggare.. jadi lu olang kene pahem pemimpin2 umngok sudey semestinye menjadikan kemal ataturk sebagai IDOLA dan sebagai sumber dalam memerintah mesia.. dah di sebabkan muajib gadazak dan partinye iaitu umno apco mengamalkan undang2 sekular yg kemal ataturk sebagai rujukan, jadi lew cem mesia sikalang nie beb.. Islamnye Telah terabai selame 60 tahun, 

sedangkan mufti harus sane sini tidak plop menFATWAkan ape2 mengenai kalungan bunge oleh Ketuanye itu.. TAKUT KEW ATAU TELO KENE IKAT ? mane gnye agame lu ? LETAK KEK LUBANG BONTOT ? dan kite sume juge tak lew rase heran bile muajib gadazak kate ulama dunia sebagai PENGGANAS.. nie soal MUNAFIKUN beb.. lu olang kene pahemkan betul2 lakonan2 PEMUNAFIK ISLAM INI.. mereke lew yg telah melenyapkan jiwe islam di kalangan olang2 islam di mesia selame ini. mereke juge lew yg mrngasingkan agame islam dalam pemerintahan mesia.. mereke juge lew yg menjadikan bape sekular turki sebagai rujukan agong..(Sumber)

Kalau Pemgundi Tak Berubah Juga, Sah Orang Itu Memang Celaka Pasal Kena Tipu Umno Yang Celaka.

PAS membuat dakwaan terbaru bahawa arisan Nasional (BN) menawarkan “habuan” kepada penuntut Institut Pengajian Tinggi (IPT) untuk mengundi mewakili pengundi tertentu — bertindak sebagai “pengundi hantu” di kerusi Merlimau esok.

Pengarah Pilihan Raya PAS pusat Datuk Halim Abdul Rahman berkata, pihaknya mendapat maklumat BN telah memberi “habuan” yang besar kepada 750 pelajar untuk menjadi “pengundi hantu”.

“Kita dapat maklumat ada pelajar telah dibayar oleh BN untuk mengundi pada pilihan raya kecil esok.

“Pelajar ini dari sini (Merlimau), saya terima maklumat pelajar ini telah ditawarkan habuan untuk jadi pengundi, kira-kira 750 pelajar akan mengundi mewakili pengundi Merlimau,” katanya kepada The Malaysian Insider.

Selain pelajar, jelas Halim, ada juga pihak tertentu yang turut ditawarkan dengan “habuan” yang tinggi.

“Maklumat kita dah terima yang mana ia juga ditawarkan kepada orang lain juga.
“Kesemua mereka ini akan mengundi menggunakan kad pengenalan orang lain iaitu kad pengenalan pengundi Merlimau, katanya.

Beliau berkata “pengundi hantu” itu melibatkan kesemua semua daerah mengundi di Merlimau.

Kata Halim, pihaknya masih belum mengetahui jumlah “habuan” yang ditawarkan.

DUN Merlimau mempunyai tujuh daerah mengundi termasuk Ayer Merbau, Chinchin, Jasin Lalang, Merlimau Utara, Merlimau Pasir, Permatang Serai dan Pengkalan Samak.

Pilihan raya kecil DUN Merlimau menyaksikan pertarungan satu lawan satu antara calon BN Roslan Ahmad dan Yuhaizat Abdullah dari PAS.

Sebelum ini PAS mendakwa BN telah menjalankan kempen ala samseng dengan mengugut pengundi di DUN Merlimau, namun dinafikan Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Mohd Ali Rustam.

Ditanya mengenai program anjuran pertubuhan misteri 1 Malaysia, Halim menyifatkan satu bentuk rasuah terhadap pengundi di Merlimau.

“Ini adalah gejala rasuah terhadap pengundi, ini yang diamalkan BN sama ada melalui pertubuhan... tapi saya yakin itu adalah siri rasuah dan ia sepatutnya tidak berlaku.

“Malam ini mereka akan bagi duit kepada pengundi sebagai rasuah,” katanya.

Jelas Ahli Parlimen Pengkalan Chepa itu, pihaknya berharap supaya BN mengamalkan kempen yang bersih bukan menawarkan “habuan” kepada pengundi.

Kewujudan pertubuhan misteri yang menggunakan nama 1 Malaysia ketika kempen pilihan raya kecil DUN Merlimau menimbulkan pelbagai persoalan besar mengenai motif sebenar badan itu.

Difahamkan pertubuhan itu beroperasi atas nama 1 Malaysia dan hanya muncul dalam kempen pilihan raya kecil untuk mengagihkan barangan keperluan termasuk mengedarkan kemeja-T tertera logo 1 Malaysia kepada pengunjung khususnya pengundi kawasan Merlimau yang hadir.

Pertubuhan ini dikatakan mengadakan makan tengah hari dan makan malam secara percuma kepada pengundi. Difahamkan program itu dihadiri pengundi bukan Melayu yang jumlahnya begitu ramai.(Sumber)

Blogger Umno Celaka mesti Berbulu Same Gua.

Blog Melayuraya Daily masih lagi berada didalam senaraian TRO ditangga ke 249 dengan 6,617 mata tetapi blog Aku Yang Gambi telah terkeluar dari senaraian. Dalam TOP 400 kali ini, ada satu blog yang boleh dikatakan cepat meningkat iaitu blog Gerakan Anti Najib/Rosmah. Walaupun baru tujuh hari berada dialam siber, blog tersebut telah berada ditangga ke 343 dengan 12,947 mata.
342
KAMI SOKONG PAS
12,884
343
GERAKAN ANTI NAJIB/ROSMAH
12,947
344
CHEGU BARD
13,051
345
AR RAYAH
13,140


Gua memang betoi-betoi nak bantai habis-habisan para blogger fasik, blogger celaka dan blogger pencacai. Gua tak mau main PRK-PRK nih, pasal gua simpan untuk PRU 13 nanti.  Lu tau pasal ape, pasal gua sendiri mau luduk kat Putrajaya. Apa pun gua tetap bagi sokongan pada petugas-petugas yang kerja tak tentu masa, soru pun boleh miss, tidur pun tak selesa sebab nak hadapai umno-umno yang celaka tuh.

Selepas ini gua akan serang itu blog-blog celaka, gua talak takut pasal gua satu olang pun gua kasi langgar. Target gua punye musuh ada tiga ekor itu blogger celaka, satu itu gomo taik, satu itu kari basi lagi itu satu ape olang cakap gap. Ini tiga ekor gua kira jerung tapi lia punye gigi talak. Itu lain-lain blogger gua kasi same member-member gua belasah.

Maka Bersumpahlah Ratu Sesumpah Di Merlimau.

Ratu Sesumpah telah memulakan ucapannya dengan bersumpah, bersumpah dan bersumpah kerana itulah  Umno celaka suka dengar. Elok sangatlah yang pakat-pakat dengar ceramah Ratu Sesumpah, tak pasal-pasal dapat dose kering.
Ikut pesan orang-orang tua, sekali bersumpah bohong maka bersumpahlah selama-lamanya. Apa sahaja yang dilakukan mesti bersumpah,
kalau orang tanya mai dengan ape, 'sumpah saye mai tumpang kereta orang'.
kalau orang tanya dah makan ker, 'sumpah saye dah makan'.

Sumpah.... sumpah....... sumpah....... kalau tak percaya tanya saya.  mai dekat-dekat sikit tengok muka saye ni. Adakah muka ni nak tipu tuan-tuan dan puan-puan, adik kakak semua, saya ni muslimah sejati.
Kalau tak percaya juga, mai tanya saya. Pasal sayalah Ratu Sesumpah kerana untuk melekatkan Raja dan Ratu Sesumpah dalam Umno, saya sanggup berganding peha dengan Raja Sesumpah iaitu Ezam.

Jumaat, 4 Mac 2011

Umno Celaka Semakin Terdesak Di Kerdau.

UMNO Perompak Wang Rakyat
 
umno main kasar nampaknya, kata kubu kuat tapi perangai macam celaka. akibat mendapat asuhan dari papagomobabi menyebabkan mereka berperangai macam pasberuk melempar batu dan menjerit jerit dan terpekik terlolong bagai terkena belacan. 
 
umno kata hebat sangat dikubu sendiri masih tak mengaku mengamalkan kempen kempen nazi di kerdau, biasanya orang yang kalah aje berperangai buang tabiat macam tu. 
 
kalau nak baling batu baling aje pada umi hafaz, ummi hafaz ni dia hafaz benda yang sama je, macam taperecorder buruk, aku duk tengok papagomobabi berselera semacam je dengan ummihafaz. 
 
jangan buat perangai pasarmalam dah le papagomobabi, sondol tengah jalan mau meraung penasihat nak cari ayat nak betulkan perbuatan hang. hang pun bangang semacam je duk tulis cerita bodoh dan bengong dikerdau.

malam sebelum tamat tempoh berkempen, suasana makin mencemarkan budi bahasa, umno ni kena layan gak sekali sekala kalau tak layan makin galak, papagomobabi pun kena layan gak mana tahu dia sondol ummihafaz kan. 
 
perangai papagomobabi dengan chua too late sama je. kalau chua halal mesti papagomobabi kata betul tak kisah islam halal ke tak kan. proses pembelian orang orang pkr berjalan lancar, semua dah dikira dan dikauntim. 
 
mahal harga kalau jual semasa ini. pekan cowboy kerdau menjadi saksi segala galanya. walaupun apa yang cuba diselindungkan oleh umno dan blogger haramjadahnya ia tetap terbukak tanpa perlu bersusah payah. 
 
sinarharian melaporkan betapa teruknya dan mundurnya pekan kerdau dibawah jagaan umno bangang. usaha usaha menambah baik untuk prk nampaknya buntu kerana pelancong politik umno dan pas dapat menyaksikan sendiri betapa jauhnya pekan kerdau dengan temerloh. 
 
kasihan pengundi disini kalau masih lagi mengundi umno bangang. papagomobabi lu boleh balik jual pasarmalam lagi baik dari duk sini. tak ada tempat nak melepas penat disini kecuali balik pokok kelapa sawit. kalau dimerlimau boleh karaoke sepanjang malam. itulah gilanya pemuda umno berkaraoke.(Sumber)

Unit Jihad Untuk PAS, Umno Pasti Tak Senang Duduk.

Oleh: WFAUZDIN NS
APABILA difikirkan semula dengan situasi dan pengalaman yang pernah PAS lalui di dalam apa jua program termasuk penyertaan PAS di dalam pilihanraya, mungkin sudah tiba masanya PAS mewujudkan satu sayap seperti Unit Amal, tetapi sayap ini lebih ke hadapan bila berhadapan dengan situasi genting.

Jika Pemuda Umno mempunyai kumpulan Gerak Gempur yang dilihat lebih radikal di dalam keadaan-keadaan tertentu terutamanya menimbulkan provokasi, maka PAS juga perlu wujudkan kumpulan yang lebih aktif dan berani mempertahankan PAS malahan juga mampu berhadapan dengan sebarang ancaman musuh terhadap Islam dan negara ini. Saya lebih suka jika sayap PAS ini diberi nama Unit Gerak Jihad.

Keanggotaan kumpulan ini mestilah terdiri daripada ahli-ahli PAS khususnya yang berani, bermoral serta sentiasa taat kewajipannya kepada Allah. Mereka mestilah dilatih dengan penuh disiplin dan tahu kewajipan mereka terhadap parti khususnya. Jika selama ini Unit Amal lebih kepada kumpulan yang bertugas melakukan kerja-kerja amal, kebajikan dan selaku pengawal keselamatan sahaja, maka diharapkan dengan adanya Unit Gerak Jihad ini mereka sukarela sanggup mempertahankan Islam terutamanya di dalam apa jua bentuk ancaman.

Unit ini bukan satu kumpulan yang ingin berperang atau memberontak seperti kumpulan radikal Islam di luar sana. Unit ini hanya berfungsi sebagai pelindung kepada PAS dan juga boleh digerakkan seandainya terdapat sebarang bentuk ancaman musuh terhadap negara ini. Mereka hendaklah diberi tarbiyyah tentang pengertian Jihad mengikut Islam. Walaupun PAS yang mewujudkan unit ini, namun objektif utama Unit Gerak Jihad ini adalah untuk keselamatan negara, amnya. Mempertahankan tanahair dari ancaman musuh itu merupakan satu kewajipan. Melindungi PAS sebagai wadah politik Islam juga satu kewajipan buat kita.

Seandainya wujud unit seperti ini, maka tiada lagi mana-mana pihak yang sewenang-wenangnya ingin menghancurkan PAS secara tidak demokratik dan negara kita juga akan terkawal dari ancaman musuh. Jangan kita hanya membiarkan puak-puak yang memusuhi Islam dan parti kita berbuat sesuka hati dan kita lebih suka mengalah.(Sumber)

Adakah Cucu Mat Kilau Sudah Belot ?

 

Seorang aktivis popular Pakatan Rakyat (bekas PKR) kini dipercayai telah 'hilang' sejak tengahari kelmarin. Beliau yang sebelum ini terkenal dengan sikapnya yang 'mesra PAS' langsung GAGAL dihubungi oleh rakan-rakan blogger dan pimpinan. Kehilangan beliau yang dianggap misteri itu mula dirasai apabila kelibatnya yang sentiasa ada di markaz induk PAS kini terus gagal dikesan. Malah telefon bimbitnya ditutup.

Beliau (yang dikenali dengan nama pena 'cucu mat kilau')seorang blogger, dan juga seorang bekas calon pernah bertanding mewakili PR atas tiket keadilan pada PRU12 lalu sebelum ini, telah berjumpa dengan Datok Tuan Pesuruhjaya PAS Pahang dan ada menyatakan hasratnya untuk menjadi ahli PAS beberapa hari lalu. Dari sumber sebelum ini beliau dikhabarkan akan menyerahkan borang masuk PAS malam ini kepada Dato Seri Presiden Tuan Guru Abdul Hadi bin Awang di satu majlis ceramah mega di Kerdau. (baca Lagi)

Malaysia Perlu Di Selamatkan Dari Umno Yang Celaka.

PREMIS PERNIAGAAN / PENJAJA TANPA LESEN
DAN BINAAN TAMBAHAN TANPA KELULUSAN

DI `LITTLE HADYAI’ DI TAMAN PELANGI

Majlis Perbandaran Seberang Perai telah menjalankan penguatkuasaan
ke atas tempat perniagaan yang dikenali sebagai ’Little Hadyai’ di Taman
Pelangi tanpa memilih kasih. Penguatkuasaan ke atas ’Little Hadyai’
dijalankan terhadap premis perniagaan / penjaja tanpa lesen yang
dijalankan oleh warga tempatan dan warga asing. Pihak Majlis telah
menerima sebanyak 66 aduan berkenaan perkara tersebut sejak 2004
sehingga kini dan kebanyakannya ialah daripada penduduk tempatan dan
di Rumah Pangsa Kos Rendah di Taman Pelangi.(baca lagi)

Ayam Betina Pencen Syok Sendiri..... Orang Pi Dengar Pasal Nak Tengok Tahap Kebodohan Beliau

Oleh: WFAUZDIN NS

GAMAKNYA apabila kempen-kempen dari Pak-Pak Menteri sudah tidak laku, tidak diyakini lagi oleh pengundi-pengundi di Merlimau dan Kerdau, maka di`import' beberapa `ekor' ayam jantan dan `seekor' ayam betina untuk mencuba minda serta pemikiran masyarakat di kedua kawasan PRK tersebut. Maka, Rahimi serta Rashid dibawa masuk sekandang dengan makcik Umi yang masih `dara' itu.

Najib, Muhyiddin, Ali Rustam, Nan Yaakob, Ezam Sesumpah, KJ dan beberapa lagi orang kuat Umno telah mencuba untuk mengetahui bijak atau tidak masyarakat di Merlimau dan Kerdau. Mereka masih belum berpuas hati kerana masih ramai yang celik mata dan hati menilai apa yang mereka lontarkan. Justeru itu, dibawa `ayam-ayam' denak dan `ayam tua' ini membantu.(baca lagi)

Ini Blog Memang Blog Celaka Buat Umno Maha Celaka.

 Sayang Najib Rosmah berkata...
Berapa juta Nuar pada kau bro? Dah bnyak ke pahala kau nak digadaikan di akhirat nanti... Nilah blog paling celaka yang pernah aku jumpa!!!

Ini hari gua bangga pasal sudah umpan keluar blogger-blogger celaka bagi komen kat blog gua. Gua punya blog memang celaka buat Umno celaka. Apa lu ingat gua berblog macam lu ker, kasi upah baru jadi pencacai. Lu cayang same Najib/Rosmah boleh cium-cium ker, atau lu sudah kena makan nasik kankang. Kwek...kwek... kwek. Gua ulang, gua punye blog memang paling celaka buat blogger-blogger yang memang dah celaka dulu, kini dan selama-lamanya.

Umno Celaka Semakin Terdesak Di Merlimau.

Pilihanraya kecil Dun Merlimau menjadi medan pertarungan antara PAS dan Umno. Kedua-dua parti sibuk melakukan kempen untuk memikat hati pengundi demi kemenangan calon mereka.

Namun, suasana kempen di Merlimau tidak sunyi daripada insiden yang memalukan. Malam kelmarin, dua buah kereta telah dipecahkan cerminnya, manakala tiga buah motosikal telah dipancitkan tayarnya (dikeluarkan angin) dan kunci dua lagi motosikal dirosakkan.

Kejadian itu berlaku ketika pemilik kenderaan terbabit sedang ketika mengikuti program ceramah PAS-Pakatan Rakyat.(baca lagi)

Khamis, 3 Mac 2011

Buat Blog Celaka...... Lu Tak Takut Sama Gua Ker.

Site Information for bebaskanmalaysia.blogspot.com
Get Details
Hari ini gua punya blog baru berumur 6 hari tetapi gua akan hentam blog-blog celaka. Gua langsung tak heran lu blog ikan paus ker, ikan jerung ker tapi gua boleh gugat lu punya penguasaan dialam siber. Gua yakin ramai lagi gua punye member akan sokong sama gua.

Jom kita same-same bantai blog-blog celaka sama blog-blog fasik yang boleh merosakkan minda orang Malaysia.

Umno Celaka : Bukan Nak Cakap Sombong Tapi Gua Memang Bangga.

Top Rangking banner

Hari ini hari ke 5 umur blog gua, tapi gua punya ranking naik lagi ketangga 7,398,923 dan yang bestnya blog gua sudah berada di tangga 37,600 ranking Malaysia. Bukan senang blog ikan bilis boleh naik begitu mendadak jika hendak dibandingkan dengan blog-blog yang lebih senior. Walau pun belum boleh disenaraikan dalam TRO, gua tetap bangga dan sombong dengan blogger-blogger celaka itu semua.

Ini memang buat blog-blog celaka semakin jelous dengan blog gua yang sememangnya kerja gua untuk hentam blog-blog celaka. Jadi gua makin sombong kat blog-blog celaka upahan Umno yang memang dah celaka dari dulu kini dan selama-lamanya.

Buat blog-blog celaka yang berketuakan blogger PapaGomo yang fasik dan blogger Parpukari yang celaka, lu kena ingat sikit, nanti gua telan hidup-hidup lu punya blog. Lu jangan ingat blog ikan bilis gua boleh telan hidup-hidup walaupun lu punya blog ikan paus.

Apa pun, gua ucapkan terima kasih buat pembaca-pembaca yang memberi sokongan kat gua terutama blog-blog yang dah jadi member gua....... tanpa lu, siapalah gua dan tidak lupa kepada TRO yang banyak membantu menaikkan blog gua.

Buat TRO..... Lu masuk geng gua la, baru ada semangat sikit. lantaklah dengan blog-blog celaka semua tu. Bukannya ada faedah pun kalu tolong blog-blog celaka tu dah kedekut tahi hidung masin tapi apa pun gua hormat pendirian lu yang tidak memihak.

ParpuKari Mengaku Di Liwat Oleh PapaGomo,.... PapaGomo Adalah Peliwat Tegar.

 
Citer ini gua olah semula untuk Umno-Umno yang celaka.

Petang tadi GANR dan beberapa rakan blogger bertemu dengan saudara ParpuKari Saksi Kes Liwat PapaGomo yang sebelum ini di laporkan hilang. 
 
Dalam pertemuan tadi turut bersama dengan adalah Hamidah Osman yang juga salah seorang Saksi kes Liwat PapaGomo. 

Banyak yang di sembangkan kami para Blogger dalam merungkai kisah PapaGomo sewaktu bersama Parpukari  dan sehingga kini. Segala galanya ada di tangan kami para Blogger. He he he 

Kami akan dedahkan satu persatu sehingga PapaGomo tak lena tidor dan pastinya seluruh juak Barisan juga akan menangis tak berlagu bila di dedahkan maklumat ini. 

Apa yang GANR boleh Ulas hari ini Percayalah PapaGomo memang seorang Peliwat. Bukan Parpukari saja mangsa liwat PapaGomo namun sudah berdozen anak anak muda di ratah dengan rakus oleh PapaGomo blogger fasik.

Ingat PapaGomo ingat Liwat
Ingat PapaGomo ingat Parpukari
Ingat PapaGomo ingat tukang liwat
Ingat Parpukari ingat Kena Liwat

2 Bakal Adun Ziarah Kematian Pengundi.

JASIN, 2 MacAL-FATEHAH ... Calon Barisan Nasional (BN), Roslan Ahmad,(kiri) dan calon PAS, Yuhaizad Abdullah, (dua kiri) sama-sama mengaminkan doa yang dibaca imam selepas selesai sembahyang jenazah ke atas seorang pengundi kampung itu, Allahyarham Ali Bashah, 63, yang meninggal dunia akibat sakit jantung di Kampung Kilang Berapi di sini, hari ini.(Baca lagi)

Dunia Kehilangan Mujadid Abad 21: Allah Mengangkat Darjatnya

Saya cukup memuja akan perjuangan Prof. Nechmuddin Erbakan dan beliau boleh dikatakan orang yang memecah sumpahan Mujadid Said Nursi yang mengatakan Turki akan pulih selepas tujuh keturunan selepas jatuhnya kerajaan Ottomaniah ditangan tuhan sekular Mustafa Kamal Attaturk. Saya amat terkejut diatas berita pemergian beliau, terasa jantung ini jatuh. Sesungguhnya Allah s.w.t. amat menyayangi beliau, dari Allah beliau datang kepada Allah beliau pergi apabila SangPencipta memanggil, tiada siapa yang dapat menahan.
Walaupun beliau digulingkan oleh tentera semasa memegang jawatan Perdana Menteri Turki tetapi peranan yang beliau mainkan amat besar bagi dunia Islam dan Turki amnya. Beliau berjaya memecah tembok sekular yang dianuti oleh pemerintah Turki. Jasa beliau amat besar sehinggalah Recip Erdogan memulih kembali imej Islam kepada Turki abad 21........ Al-Fatihah, pemergianmu diratapi oleh umat islam tetapi tidak bagi Najib One Malaysia yang amat mengagungkan Kamal Attaturk Latnatullah.
Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang meminta semua ahli PAS agar menunaikan solat jenazah ghaib untuk pemimpin gerakan Islam Turki yang meninggal baru-baru ini, Profesor Nechmuddin Erbakan.

Erbakan, yang disifatkan sebagai bapa kepada gerakan Islam sedunia termasuk Malaysia meninggal dunia Ahad lepas.

Sementara itu, Dr Syed Azman Ahmad Nawawi, Pengerusi Lajnah Antarabangsa PAS telah diutuskan khas oleh Abdul Hadi untuk mewakili beliau ke majlis perkebumian Erbakan.
(Gambar: Dr Syed Azman, 2 dari kiri, bersama dengan Rachid Ganouchi yang turut serta di majlis itu)

Syed Azman melaporkan, jutaan rakyat Turki serta perwakilan gerakan Islam dari seluruh dunia menyhertai majlis perkebumian mujahid agung itu.

Suasana di Masjid Al-Fateh di tengah-tengah kota Istanbul di selubungi rasa sayu dan sedih yang amat memilukan, lapor beliau. 

Pemergian mujahid agong Nechmuddin Erbarkan di tangisi jutaan rakyat Turki serta umat Islam di seluruh pelusuk dunia. 

"Beliau pergi buat selama-lamanya meninggalkan kita," tulis beliau dari sana.
(Gambar: Rakyat Turki menangisi pemergian Erbakan)
Nechmuddin Erbarkan, seorang pejuang Islam yang gigih merupakan bapa perubahan gerakan Islam Turki yang telah merobah corak politik yang ada di Turki.
Beliau pernah di kenakan tahanan rumah, pernah keluar masuk penjara, pernah menjadi Perdana Menteri Turki dan juga amat gigih memperjuangkan reformasi politik di Turki. 

Beliau juga amat di hormati di peringkat antarabangsa serta menjadi ’bapa’ kepada pimpinan gerakan Islam di  seluruh dunia termasuk Malaysia.
Hubungan beliau yang amat rapat dengan pimpinan gerakan Islam menjadikan beliau sentiasa di rujuk dan menjadi contoh kepada gerakan Islam yang lain.
"Beliau juga mempunyai hubungan 'istimewa' dengan Presiden PAS, Datuk Sri Abdul Hadi Awang," tulis Syed Azman kepada Harakahdaily.

"Saya yang sempat hadir mewakili Presiden serta seluruh kepimpinan PAS di majlis perkebumian beliau, merasa amat pilu dan sayu apabila melihat hampir dua juta rakyat dari pelbagai lapisan masyarakat hadir untuk sama-sama bersolat jenazah di masjid Al Fateh di tengah-tengah kota Istanbul.
(Gambar: Jutaan rakyat Turki memberikan penghormatan terakhir kepada Erbakan di tengah-tengah kota Istanbul)
"Semua pejabat dan jalan-jalan di tutup dan rakyat berpusu-pusu dri pagi lagi menuju ke Masjid Al Fateh. 

Turut hadir adalah Presiden Turki Abdullah Gul dan Perdana Menteri Rechab Tayyib Erdogan. Kedua-dua mereka adalah merupakan anak murid kepada Sheikh Erbarkan," lapor beliau.

Pimpinan Gerakan Islam dari seluruh dunia juga turut hadir memberi penghormatan terakhir kepada Mujadid Agong ini, antaranya, Sheikh Rachid Ghanoushi dari Tunisia, Mohammad Nazzal dari Hamas, Sheikh Mehdi Akiff dari Ikhwan Muslimin Mesir, Qadhi Hussien Ahmed dari Jamaat Islami Pakistan serta pimpinan gerakan Islam dari Moroko, Algeria, Sudan, England, Austria dan Afrika Selatan. 

Selepas solat jenazah, beliau di kebumikan di perkuburan Negara yang terletak berdekatan dengan Masjid Al Fateh. 

"Sayu dan pilu saya melihat ribuan rakyat yang menangis terisik-isik mengiringi pemergian mujahid agong ini," katanya.

Dari anak-anak kecik kepada yang tua semua bersedih dengan pemergian pimpinan agong mereka ini. 
Sahabat-sahabat dari gerakan Islam juga tidak dapat menahan rasa sebak dan pilu mengiringi jenazah Mujahid Agong ini. 

Inilah contoh Mujahid agong yang telah pergi meninggalkan kita buat selama-lamanya. 

Airmata kesedihan membasahi semua pimpinan gerakan islam yang hadir dan pemergian beliau amat di rasai semua dan sukar di cari ganti. 

"Selamat tinggal Mujahid Agong Nechmuddin Erbarkan," tulis Syed Azman dalam laporannya.(Sumber)

Rabu, 2 Mac 2011

Tok Peti Dah Mula Berkempen Dan Mempertahankan Perbuatan Najib Di Turki.

SI JAHIL MENJAWAB HUJAH MUFTI PERAK

Oleh: WFAUZDIN NS
TUNGGU punya tunggu, akhirnya berbunyi juga Mufti Perak Harussani. Di dalam akhbar Sinar hari ini, Harussani bukan bersuara pasal Najib kalungkan bunga di Makam Kamal Antartuk, bukan pasal Najib menggelar Syeikh Yusoff Qardhawi dan Ikhwanul Muslimin sebagai pengganas dan bukan juga soal Najib merasuah pengundi-pengundi di Dun Kerdau dan Merlimau.(Baca Lagi)

TopBlog terkini Blog PR (1/03/11) - Carta DaunKari | Cénangau

TopBlog terkini Blog PR (1/03/11) - Carta DaunKari | Cénangau

Umno Bukan Sahaja Tak Berubah, Tetapi Memang Celaka.

 
Kalau kamu undi PAS, semua peruntukan kami tarik balik. Ugut-mengugut dah jadi darah daging pemimpin Umno-BN. Duit peruntukan yang memang sepatutnya rakyat dapat, depa duk jadikan umpan ugutan. Depa ingat duit tu, bapak depa punya kot.


Dah tak tahu dah bagaimana cara nak bagi rakyat jauhi PAS, ugutan lah jadi senjata utama pemimpin dan barua Umno-BN dalam pilihanraya kecil Merlimau sekarang ini.

Kerana terlampau takut sangat dengan kekalahan. Maklum sajalah, Melaka Ali Rustam anggap kubu kuat yang belum ditembusi pengaruh Pakatan Rakyat (PR). Jadi walau apa usaha sekali pun, tak kira kotor atau tidak, pasti depa akan gunakan. Yang penting, kuasa mereka kekal.

Kalau di Kerdau depa gunakan tenaga pakar dari Amerika untuk rancang strategi hadapi PAS. Hebat betul PAS, sehinggakan Umno-BN terpaksa guna tenaga dari Amerika untuk hadapi PAS. Barua-barua Umno-BN yang duk Malaysia semuanya bodoh-bodoh belaka. Bukan aku yang kata, tapi YB Umno yang duk bawak pakar Amerika datang ke Kerdau yang iktiraf. (Baca Lagi)

Inilah Celakanya Umno Tentang Islam..... Bob Lokman Bercerita....... Lu PapaGomo,Berapa Dapat ???

 
 Blogger Fasik

Pelakon, pengacara dan penulis lirik lagu terkenal yang baru menyertai PAS, Bob Lokman, mengakui pernah diupah untuk mengganggu ceramah PAS pada waktu kempen pilihan raya tetapi kini sudah insaf.

Bob atau nama sebenarnya Muhammad Hakim Lokman, 47, ketika berceramah di majlis minum petang di Desa Murni sempena Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (Dun) Kerdau semalam berkata, beliau mohon maaf atas keterlanjurannya itu.

“Saya akui pernah ganggu ceramah PAS dalam kempen pilihan raya umum 2004 dan 2008 iaitu dengan mengadakan persembahan berdekatan ceramah PAS dan terima upah.

“Tapi itu semua kenangan dulu, sekarang saya sokong parti Islam yang mahu tegakkan hukum Allah. Saya jumpa beberapa pemimpin PAS dan minta maaf,” ujarnya.

Penulis lirik lagu terkenal seperti “Isabela” dan “Pada syurga di wajahmu” itu berkata, beliau mengambil keputusan keluar daripada rancangan Raja Lawak dan menyertai PAS tanpa dipengaruhi sesiapa. 

“Barangkali keinsafan itu timbul setelah banyak mendengar kuliah Tuan Guru Nik Aziz. Tapi nampaknya tidak mudah juga apabila meninggalkan dunia glamour itu. Saya dihentam dengan tindakan sendiri.

“Ketika ini barulah saya mula terasa satu cabaran. Kalau tidak hidup saya happy tanpa merasakan sesuatu yang perlu diberi perhitungan,” kata cicit kepada tokoh Islam terkenal tanah air, Tok Kenali itu.
 

Bob menyertai PAS secara rasmi ketika menyerahkan borang keahlian semasa program Himpunan 30 Ribu Pemuda PAS di Kedah bulan lalu.

Mengenai pergaulan barunya, Bob kerkata beliau nampak dalam PAS tidak ada protokol sangat. 
“Semasa saya bergaul dengan orang Umno dulu, pemimpinnya jangan kata nak duduk di kalangan orang ramai, tempat nak sembahyang pun nak tempat elit... kecualilah bila tiba musim PRK macam ni,” tambahnya disambut gelak ketawa pendengar.

Mengenai masa depannya, Bob berkata beliau kini dalam proses belajar ilmu-ilmu agama dan bercita-cita untuk menjadi pendakwah pada masa depan.

Sebab saya percaya golongan muda mahukan Islam, sebab jiwa mereka mahukan keadilan, kebaikan dan kebebasan. Tetapi mereka tak faham tentang keadilan Islam atau tak diberitahu tentang kebaikan dan kebebasan dalam Islam.”

Selongkar kembali : Siapa Rosmah Puaka Sebenarnya..!!


Rakyat Malaysia kini semakin ternanti-nanti seorang manusia yang bakal ditabalkan sebagai Perdana Menteri Malaysia yang baru. Jika dulu ayahandanya Tun Razak menjadi Perdana Menteri Ke-2 selepas Tunku Abd Rahman Putra Al-Haj dan bergelar “Bapa Pembangunan”, maka tidak lama lagi anakandanya iaitu Najib Tun Razak bakal menjadi orang nombor satu negara. Biarpun pedih dihati, namun hakikatnya perlu ditanggung juga. Najib bakal mengambil alih kepimpinan negara menerusi agenda “peralihan kuasa” Pak Lah yang dijangka bermula Mac 2009 ini. Maka itu, hebohlah rakyat Pahang memperkatakan hal ini. Ada yang seronok dan berbangga dengan kenyataan ini, malahan ada pula yang mencemuh dan tidak tergamak menerima Najib sebagai seorang Perdana Menteri Malaysia yang baru. Namun begitu, dalam ramai-ramai rakyat Malaysia yang menantikan detik bersejarah ini namun terdapat seorang manusia yang khabarnya sudah tidak dapat tidur lena.

Siapa lagi kalau bukan Rosmah Mansor, wanita yang senantiasa mendampingin Najib walau dalam apa jua keadaan sekalipun. Jarang benar kita melihat Rosmah, meninggalkan Najib hatta dalam majlis-majlis rasmi sekalipun. Malahan kita juga selalu melihat kelibat beliau ketika majlis sidang media ataupun ketika Najib menyampaikan hadiah dan cenderahati di atas pentas. Rosmah seolah-olah menbayangi Najib. Beliau seakan takut Najib tersilap langkah, maka buruk padahnya. Umum mengetahui bahawa Rosmah terlalu “boros berbelanja”, bahkan ada yang menyamakan beliau dengan bekas Presiden Filipina Imelda Marcos. Sikap beliau yang senantiasa disisi Najib membuatkan ramai yang mengganggap bahawa beliau “queen control”. Apapun hanya Najib sahaja yang tahu sikap sebenar isteri kesayangannya itu.

Ramai yang tidak tahu kisah sebenarnya bagaimana Rosmah berjaya mendapatkan Najib dari bekas isterinya Tengku Puteri Zawiah iaitu seorang kerabat raja sebuah negeri di Pantai Timur. Ketika itu Najib adalah MB Pahang pada usia mudanya. Menurut maklumat Rosmah senantiasa berkunjung ke pejabat MB untuk bertemu Najib. Beliau dibawa oleh rakan karibnya iaitu Maznah Mazlan yang kini menjadi Timbalan Menteri dan ADUN Muadzam Shah. Khabarnya, boleh dikatakan setiap hari Rosmah mengadap Najib, dan setiap kali itulah hanya Rosmah yang dibenarkan naik ke Pejabat MB, lain-lain orang tidak dibenarkan. Kejadian itu berlaku agak lama, hinggakan MB Najib ketika itu terpaksa mengarahkan pihak-pihak tertentu mengalihkan kenderaan MB untuk membuktikan beliau tiada di pejabat setiap kali Rosmah datang. Peliknya, Maznah hanya menunggu di lobi Wisma Sri Pahang tempat kejadian ini berlaku.

Hubungan pelik Rosmah yang datang ke Pejabat inin berlarutan agak lama, hinggalah ditemui isteri Najib dikatakan terkena penyakit misteri yang sukar diubati. Maka itu akhirnya, Najib menceraikan isterinya dan sanggup berkahwin dengan Rosmah setelah membayar sekian harga kepada pemilik Rosmah ketika itu (seorang selebriti terkenal-pembaca berita RTM ). Entah berapa harga yang dibayar kita pun tidak pasti, mungkin ratus ribu atau juta agaknya. Akhirnya berjayalah Rosmah memiliki Najib, dan menurut maklumat maka bermulalah agenda Rosmah untuk menjadi orang nombor satu. Ini didedahkan kepada rakan-rakan rapatnya dan juga Maznah Mazlan. Berbanggalah Rosmah kerana memiliki lelaki seperti Najib Razak, seorang anak bekas Perdana Menteri yang amat disayangi rakyat dulu.

Hasratnya menjadi nombor satu tercapai seketika tatkala isteri Perdana Menteri Pak Lah, iaitu Hindon meninggal dunia akibat penyakit barahnya. Namun, perjalanan Rosmah sedikit terhalang selepas Pak Lah berkahwin kali kedua dengan Jeane Abdullah. Akhirnya hajat itu terbantut, namun usahanya tetap berjalan. Beliau terus melangkah dan melangkah, segala yang menghalang Najib pasti akan diketepikan. Maka wujudlah berbagai skandal yang mengaitkan namanya seperti kes Altantunya, isu pembelian kapal selam dan jet sukhoi, isu pakaian seragam pelatih PLKN dan banyak lagi. Perjalanan Rosmah sedikit terencat dengan isu-isu ini. Namun, baginya perjalanan semakin hampir cuma masanya belum tiba.

Akhirnya kini, Rosmah sudah hampir berada dikemuncaknya. Kelibat beliau lebih hebat dari mana-mana isteri raja-raja Melayu atau Perdana Menteri sebelum ini. Kemana Najib pergi, maka beliau tetap akan mengekorinya. Beliau terlalu marah jika wajahnya tidak dipaparkan dimedia ketika beliau berada bersama Najib dalam mana-mana acara rasmi. Pernah terjadi sebuah stesyen televisyen swasta di beri surat “tunjuk sebab”, gara-gara mengambil gambar Najib dengan ternampak hanya tangannya sahaja di kaca TV. Rosmah tidak suka ini terjadi, beliau memberi amaran “tunggulah beliau jadi wanita nombor satu negara nanti”. Katanya itu masih terpahat dikalangan wartawan media terbabit. Mereka takut dengan amaran Rosmah. Beliau kini sedang mengatur strategi agar tidak ada orang yang menggagalkan rancangannya itu. Jika ada pasti “dipastikan” mereka akan gagal termasuklah Pak Lah, Anwar dan lain-lain lagi. Masa semakin tipis dan beliau harus berwaspada. Khabarnya beliau sudah mula berangan-angan untuk berada di Pejabat Perdana Menteri, bukannya Najib.

Bagi memastikan semua pihak berbuat baik dengannya, maka itulah beliau telah membelikan jam-jam tangan yang nilainya jutaan ringgit untuk diberikan kepada isteri-isteri pembesar negara dan raja-raja Melayu. Beliau sanggup lakukan semua ini demi mendapat sokongan dan yakin Najib akan menjadi orang nombor satu negara dan beliau bakal ditabalkan sebagai “wanita nombor satu”. Apakah hasratnya itu akan tercapai?. Rakyat dapat membayangkan, apakah akan terjadi jika beliau berjaya dengan impiannya ini?. Ada yang gusar dan takut apakah yang akan berlaku kepada rakyat terutamanya musuh Najib dalam pakatan pembangkang. Semua ini bakal terjawab dalam masa terdekat ini. Apapun, tidurnya sedikit “tidak lena” bila melihat mahkamah membicarakan Kes Hasutan Raja Petra yang kini ditahan ISA. Apakah ini maknanya Rosmah dan Najib akan dipanggil sebagai saksi selepas ini?. Terdapat juga khabar angin, Mahathir ada memberi “kata dua” kepada Najib, jika beliau ingin mengejar impiannya itu beliau harus “lepaskan Rosmah”. Ini kerana Mahathir tahu siapa Rosmah dan apakah kaitannya dengan skandal-sakandal yang dimaksudkan. Apapun, sama-samalah kita nantikan perjalanan Rosmah sebagai “wanita nombor satu” selepas ini.

[Terkadang kita naik hairan dan pening melihat kelibat Rosmah yang senantiasa disisi Najib. Beliau seolah-olah takut najib akan meninggalkannya atau melakukan sesuatu yang akan menggagalkan hasratnya itu. Sama-samalah kita berdoa agar Rosmah akan diberikan kesedaran untuk kembali ke pangkal jalan dan mengenali dirinya sebelum beliau menjaga perasaan rakyat. Bagaimana harus Najib dan Rosmah menjadi "nombor satu" sedangkan dalam masa yang sama rakyat diseluruh pelusuk negara baik di kampung, di bandar dan di desa mula sangsi akan penglibatannya dalam kes-kes berkenaan. Beliau tidak mahu ke mahkamah, hanya ahli parlimen BN sahaja yang mempertahankan bahawa Najib sudah mengaku tidak bersalah maka kenapa lagi mahu dituduh !. Punyalah bangangnya ahli parlimen BN ini. Jika begitu Anwar pun kata dia tak bersalah, kenapa pula mahkamah mendakwanya? Bezanya rakyat tak percaya kes Anwar tetapi yakin dan percaya kes Najib](Sumber)

Rosmah Sememangnya Seorang Penipu.... Baru Sedar ke !!!

 
“Sama ada benar Rosmah seorang penipu atau tidak, hanya dia tahu kebenarannya,” kata Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin.

Beliau menyatakan demikian sebagai membalas kenyataan isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor dalam laporan “Rosmah: I don't look like a liar, do I? ” dalam portal Malaysiakini pada 27 Februari (Ahad) yang dilihat sebagai suatu kenyataan membangga diri yang melampau dan menunjukkan bahawa sebenarnya Rosmah kini dalam tekanan dan ketakutan apabila semakin hari semakin banyak kebenaran didedahkan Pakatan Rakyat.

Katanya, secara statistik kebanyakan penipu, pembunuh, pengebom mahupun perogol tidak kelihatan seperti seorang penjenayah sekalipun.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Ampang menambah, kebanyakannya berperwatakan mesra dan penampilan yang boleh dipercayai, sebelum akhirnya segalanya didedahkan.

“Saya juga ingin mengemuka suatu bukti, yang mampu menjawab pertanyaan Rosmah, adakah beliau seorang penipu?” soalnya dalam kenyataan kepada Harakahdaily.

Katanya lagi, pada Mac 2010, 3 orang wanita Sarawak telah menyerahkan petisyen dan Laporan Pasukan Petugas Penan secara peribadi kepada Rosmah dalam usaha untuk mendapatkan ihsan sokongannya selaku isteri PM bagi bersama membela hak wanita dan kanak-kanak Penan yang telah dianiayai dan menjadi mangsa rogol oleh pembalak yang tidak bertanggungjawab.

Jelas, ujarnya respon Rosmah ketika itu bahawa beliau berjanji akan mengambil perhatian terhadap isu ini bersifat politik semata-mata, kerana sehingga kini setelah setahun tiada satu tindakan pun yang diambil oleh beliau bagi menyelesaikan masalah itu.

Beliau juga mempersoalkan mengapakah peruntukan yang terlalu melampau, iaitu sebanyak RM24 juta boleh diluluskan buat Sidang Kemuncak “Anak Hari Ini, Pemimpin Hari Esok” walhal masalah Penan ini tidak diselesaikan lagi.
 
Katanya, peruntukan RM24 juta yang dibazirkan itu mampu digunakan untuk membina lebih 50 buah sekolah di kampung-kampung luar bandar Sarawak dan mampu digunakan selama 20 tahun buat tujuan pendidikan kanak-kanak Sarawak.

“Sehubungan itu, saya mendesak agar segera disiasat ketelusan pengaliran kedua-dua dana ‘istimewa’ ini, dan menggesa agar peruntukan RM111 juta buat Permata dapat disalurkan sedikit buat Kumpulan Sokongan Penan untuk disalurkan buat pendidikan anak-anak Penan khasnya, dan anak-anak Sarawak amnya,” katanya(Sumber)

Hello Faqar....... Lu Sape Mahu Sentuh Bik Mama.

"Wahai Che Pakaq oooooiiiii, kenapa hang tulis tentang aku...?"

Bekas wartawan Harakahdaily dihubungi Polis lewat petang tadi kerana dipercayai mengaitkan isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor ketika melaporkan suatu skandal membabitkan Perkorporatan Lembaga Kemajuan Perindustrian (MIDA) pada Julai dan Ogos dua tahun lalu.

Dzulfikar Mashoor atau nama sebenarnya  Zainulfaqar Yaacob dipanggil membantu siasatan ekoran dari dua laporannya –  Pengkorporatan MIDA dalam proses, tetapi… bertarikh 9 Julai  2009 dan  MIDA diselubungi rasuah selepas dikorporat? bertarikh 17 Ogos tahun yang sama di sesawang media milikan PAS.

Sehingga kini, kedua-dua laporan tersebut masih boleh diakses di Harakahdaily.
Dalam laporan pertama, Zainulfaqar melaporkan bahawa pemberi maklumatnya tidak menolak kemungkinan bahawa pengkorperatan MIDA ekoran pengarahnya Datuk Jalilah Baba mempunyai hubungan erat dengan Rosmah sebagaimana dipetik semula seperti di bawah:
Dakwa mereka lagi, posisi Jalilah sendiri sebenarnya mempunyai hubungan istimewa dengan keluarga Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hatta merentasi profesionalisme beliau dengan MITI.
“Sebelum makan malam 30 April lepas, bisik pada Najib, Najib terus setuju (korporat MIDA),” ujar mereka sambil tidak menolak kemungkinan bahawa Jamilah turut mempunyai hubungan yang erat dengan isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor.
Dalam laporan kedua pula, Zainulfaqar melaporkan sekali lagi hasil dari sumber pemberi maklumat di dalam MIDA sendiri.
Langkah perkorperatan itu, dilaporkan mendorong pasukan Jalilah hanya akan mengekalkan 300 orang dari 800 pekerja keseluruhannya hatta membimbangkan kakitangan bawahan MIDA sekarang.
Langkah perkorperatan yang dilaporkan turut mendapat sokongan langsung Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak serta isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor dijangka akan menjadi topik penting pada sidang Dewan Rakyat November (2009) ini.
Ketika dihubungi oleh Pegawai Penyiasat (IO) Isp. Asyraf dari IPD Brickfield Kuala Lumpur, Zainulfaqar berkata, “saya akan memberi jawapan (untuk membantu siasatan) tengah hari esok, itupun selepas mendapat konsultansi peguam saya.”

Isp. Asyraf dalam reaksi spontan dilaporkan berkata, “kami hanya mahu merakam keterangan mengenai laporan MIDA sahaja, abang boleh untuk menjawab atau tidak jawab…”

Dalam perkembangan berkaitan, Zainulfaqar pada 18 Mei tahun lalu pernah dipanggil ke Bukit Aman bagi merakam keterangan mengenai laporannya berhubung pembabitan agen Israel dalam pasukan polis, seperti didakwa Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Sehingga kini, laporan berjudul Isu perisik: Wartawan Harakah dipanggil polis masih di sesawang malaysiakini.

Dua peguam – Puspawati Rosman dan Murnie Hidayah Anuar menemani Zainulfaqar ketika Polis merakam kenyataannya mengenai Asiasoft: Ujian genting bagi Hishammuddin.

Seperti rakaman siasatan sebelum ini, Zainulfaqar dijangka disiasat di bawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 kerana terbabit “penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian” walaupun siasatan kes sebelum ini tergantung begitu sahaja.

Zainulfaqar dijangka merakam keterangan seawal-awalnya pada Khamis ini.(Sumber)

Selasa, 1 Mac 2011

Terima Kasih TRO.... You Are The Best.

Top Rangking banner

Blog ini baru 3 hari beroperasi, tanpa mempunyai apa-apa pautan. Pada pagi blog ini diterbitkan, tiada siapa yang tahu akan kewujudannya. Pada tengah hari saya telah menghubungi Webmaster TRO yang pada pandangan saya beliau adalah seorang peramah dari segi percakapannya melalui talipon dan saya memberitahu beliau yang saya baru sahaja membina satu laman blog.

Saya meminta nasihat daripada beliau atau sebenarnya meminta pertolongan daripada beliau bagaimana cara untuk saya menghebahkan blog baru saya ini. Dengan senang hati beliau menawarkan khidmatnya untuk mewar-warkan di TRO. Nasihat beliau kepada saya, jangan terlalu mengharapkan kedudukan blog saya dalam senaraian memandangkan blog satu adalah blog baru tetapi beliau akan membantu seboleh yang mungking.

Hari pertama saya cuba-cuba melihat akan kedudukan ranking blog saya di Alexa, jawapannya tiada dalam senaraian dunia kosong tiada satu angka pun. Saya mula memapar artikel-artikel didalam blog saya, baik yang ciplak mahupun yang saya tulis sendiri. Pada petang hari kedua saya cuba melihat ranking di Alexa, ranking saya sudah ada di Alexa pada tangga 25,732,693, biasalah blog baru.

Tetapi hari ini benar-benar mengejutkan saya kerana ranking saya di Alexa ialah 10,196,377, ini bermakna dalam masa tiga hari sahaja blog saya telah naik melebihi 15 juta anak tangga..... biar betul. Lima kali saya memasukkan url saya kedalam Alexa untuk mencari kepastian, kut-kut tersilap. Kerana tidak berpuashati, maka saya call Webmaster TRO untuk mengesahkannya.

Jawapan yang beliau berikan ialah blog saya memang berada di tangga 10,196,377 walau bari tiga hari berada di alam siber. Saya tanya beliau bagaimana beliau melakukannya, tetapi beliau cuba mengelak dengan memberi sedikit nasihat kepada saya cara terbaik berblog. Sampai sudah beliau tidak memberi tahu bagaimana beliau melakukannya, jawapan beliau ialah ada yang boleh diceritakan dan ada yang terpaksa dirahsiakan.

Apa pun bagi pandangan saya, jika beliau boleh melakukan kepada ranking blog saya bermakna beliau juga boleh mengawal ranking-ranking yang ada di Malaysia. Itu hanyalah pandangan saya sahaja dan saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada TRO diatas segala usaha beliau. Sebagai tanda sokongan, saya memasukan RM 50 je kedalam tabung TRO walaupun beliau tidak pernah meminta. Itu sahaja yang saya mampu dermakan kerana saya bukan blogger belaan yang hidup dengan kemewahan.

For Webmaster TRO....... You are the best dan teruskan usaha anda membantu blog-blog yang baru bertatih.

Sistem Yang Amat Memalukan; Polis Kurung DSAI Sehari Semata-Mata Untuk Mengambil DNAnya.

Seorang pegawai polis memberitahu Mahkamah TinggiKuala Lumpur bahawa pihak polis hanya membekalkan berus gigi, ubat gigi, tuala kecil dan sabun mandi kepada setiap tahanan polis di mana-mana lokap. 

NONETimbalan Pegawai Turus Bahagian Siasatan Jenayah Berat (D9) Polis Kontinjen Kuala Lumpur DSP Yahya Abd Rahman (kiri) berkata, Ketua Pembangkang Datuk Seri AnwarIbrahim juga dibekalkan dengan barangan yang sama ketika beliau ditahan dilokap IPK Kuala Lumpur pada 16 Julai, 2008. 

Bagaimanapun, beliau telah menggunakan budi bicaranya untuk membenarkan Anwar membawa dua tuala dan sebotol air mineral ke dalam lokap di Tingkat 7 bangunan IPK berkenaan.

Ketika pemeriksaan utama oleh Timbalan Pendakwa Raya Datuk Nordin Hassan dalam kes perbicaraan Anwar yang menghadapi pertuduhan meliwat pembantunya Mohd Saiful Bukhari Azlan, adakah tahanan lain bersama Anwar di dalam sel lokap sama pada hari itu, Yahya berkata hanya Anwar seorang sahaja di sel berkenaan.

Beliau berkata Anwar telah dibawa keluar pada keesokkan hari (17 Julai 2008) dan beliau telah mengarahkan dua anggota polis untuk mengunci sel berkenaan.

NONESaksi pihak pendakwaan ke-17 itu juga memberitahu mahkamah bahawa ketika beliau membuat pemeriksaan dari luar sel selepas itu, mendapati ada sebotol air mineral, tuala dan berus gigi di dalam bilik itu.

Ketika pemeriksaan balas oleh peguam yang mewakili Anwar, Karpal Singh yang merujuk kepadagambar-gambar yang diambil di sel berkenaan seolah-olah seperti kandang haiwan, Yahya berkata keadaan itu adalah kerana bangunan sudah lama.

Bagaimanapun ketika pemeriksaan semula oleh Nordin, saksi itu berkata bilik sel memang dibersihkan dan ia nampak kotor disebabkan catnya sudah meluntur.

NONEUntuk satu soalan lain oleh Karpal adakah kamera litar tertutup (CCTV) berfungsi di tingkat 7 banguan itu, Yahya berkata kamera tersebut memang ada dipasang tetapi tidak berfungsi.

Karpal juga menanyakan secara bertalu-talu siapakah sebenarnya mengeluarkan arahan untuk menahan Anwar.

Karpal: Siapa arahkan DSAI dimasukkan ke dalam lokap?
Yahya: Tak pasti.
Karpal: Pegawai atasan ataupun arahan sendiri? Nyatakan dengan tepat arahan siapa?
Yahya: DSP Judy Blacious Pereira.
Karpal: Bila arahan itu dibuat?
Yahya: Sewaktu berbincang selepas penahanan Anwar, di bilik mesyuarat D9.
Karpal: Anwar tidak dibekalkan katil, bantal dan selimut, kenapa tidak, beliau adalah manusia bukan?
Yahya: Memang tidak dibekalkan, itu merupakan amalan standard untuk semua tahanan.
Karpal: Adakah semua balai di negara ini tidak membekalkan katil, selimut dan bantal?
Yahya: Saya tidak boleh menjawab.

NONEAnwar, 63, dituduh meliwat Mohd Saiful, 25, yang merupakan bekas pembantu peribadinya, di Unit 11-5-1 Kondominium Desa Damansara di Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, antara 3.01 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun 2008.

Sebelum itu, Ketua Bahagian CSI Makmal Polis Diraja Malaysia di Cheras Supt Hamidon Adnan memberitahu mahkamah bahawa beliau telah memeriksa dua unit di Kondominium Damansara pada 17 Julai 2008.

Katanya, beliau telah menemui sehelai bulu di unit 11-5-1 dan seterusnya telah merampas satu karpet dan satu selimut tebal.

NONEKetika disoal oleh Nordin kenapa beliau mengambil bahan-bahan bukti berkenaan, Hamidon berkata ia untuk tujuan penganalisaan DNA.

Saksi pihak pendakwaan ke-15 itu juga memberitahu mahkamah bahawa beliau juga telah diminta menyiasat sel lokap di mana Anwar ditahan dan telah menemui sehelai rambut, berus gigi, sehelai tuala kecil di atas lantai.

Hamidon berkata, sebotol air mineral berjenama cactus di atas tembok berhampiran dengan tandas lokap.

Perbicaraan di hadapan hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah disambung petang ini.

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...