Translate

Mesti Baca

Jumaat, 23 Disember 2011

Skandal NFC: Memang Lu Isteri CEO NFC....!!!!!


Semua orang tahu yang lu adalah isteri CEO NFC tetapi lu tak boleh lepas tangan ajer wahai Shahrizat. Jika lu bukan Ketua Wanita Umno dan seorang menteri kabinet, adakah lu punya suami dan anak-anak akan dapat dana RM 250 juta secara mudah?. Memang RM 250 juta itu adalah pinjaman daripada kerajaan tetapi ia adalah satu pinjaman mudah dengan faedah tak sampai 2 % setahun. 

Sedangkan rakyat marhaen yang memohon pinjaman sebanyak RM 25,000 melalui IKS pun bukan main susah prosedurnya walau pun mereka yang memohon lebih layak dan mempunyai perniagaan yang sudah bertapak, tapi lu punya suami dan anak-anak ada kelayakan ker untuk buat projek lembu. Gua rasa lembu pun lu punya keluarga geli geleman nak pegang kerana lu punya keluarga semuanya berasal dari kayangan.

Gua rasa lebih baik lu letak semua jawatan yang lu pegang disebabkan lu memang sudah menjadi liabiliti kepada negara. RM 250 juta bukannya jumlah yang sikit, jika diagihkan kepada para perternak lembu duit sebanyak itu gua pasti akan lahir 500 tauke lembu yang pasti bergelar jutawan. Bila belum dapat duit RM 250 juta, macam-macam janji ditaburkan oleh lu punya suami dan anak-anak yang tidak pernah terlibat dalam bidang perternakan. /Baca lagi........

Tiada ulasan:

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...