Translate

Mesti Baca

Selasa, 1 Mac 2011

Panas : Kenapa Umi Hafilda Tidak Di Dakwa..

 Srikandi yang masih dara bergetah-getah lagi. Jika ada sesiapa yang berminat, masuklah meminang dan dijamin dara oleh baginda
Jika tidak silap, Umi Hafilda mula menulis didalam blog yang diberi nama Srikandi 7 pada 11/12/10. Setelah lama menghilangkan diri, tiba-tiba beliau muncul dengan pendedahan-pendedahannya yang paling mengarut berkaitan DSAI dan abang beliau sendiri, Azmin Ali.

Yang menjadi kemusykilan ialah kenapa selepas lebih 10 tahun, baru beliau melalak seperti orang yang hilang akal. Disini saya ingin mendedahkan sedikit maklumat kenapa beliau tanpa segan silu mengutuk dan mengaibkan keluarganya sendiri.

Untuk makluman semua, pada 15 Ogos 2006 bekas Ketua Pegawai Operasi (COO) Pembangunan Pelancongan Nasional (Pempena) Sdn.Bhd, Mohammad Rosly Md.Selamat dan bekas Ketua Pengawal Kewangan Pempena, Lim Khing Tai telah dituduh atas pecah amanah yang melibatkan RM 169,770.

Mereka dengan curangnya membuat pembayaran melalui empat keping cek Bumiputera Commerce Berhad sebelum mendapat kelulusan daripada Ahli Lembaga Pengarah Pempena Sdn.Bhd. Mereka didakwa melakukan kesalahan itu di pejabat syarikat tersebut di tingkat 29 Menara Dato Onn, Pusat Dagangan Dunia Putra.

Apa pula kaitan kes ini dengan Umi Hafilda, yang mana kedua-dua tertuduh telah dihadapkan ke mahkamah pada Ogos yang lepas. Empat keping cek tersebut sebenarnya telah diserahkan kepada Umi Hafilda yang kononnya untuk penajaan bagi penganjuran konsert penyanyi, Amr Diab.

Yang menjadi kemusykilan ialah, kenapa Umi Hafilda tidak diseret bersama dengan dua tertuduh tersebut. Apakah ini adalah satu permainan politik diantara Umi Hafilda dengan Rosmah Mansor melalui Rais Yatim. Macam kata Najib yang cukup terkenal,'Gua tolong lu, lu tolong gua'.

Apakah Umi Hafilda sudah terlalu terdesak sangat hinggakan hinggakan RM 169,770 pun nak ditibainya. Umum mengetahui bagaimana beliau mendapat projek iklan di Putrajaya yang bernilai RM 10 juta daripada Daim sebagai ganjaran menjatuhkan DSAI.

Mungkin fitnah-fitnah dan ceramah-ceramah yang beliau lakukan itu adalah hasil perjanjian sulit agar beliau tidak didakwa. Mustahil jika tiada siapa dibelakang beliau untuk kerja-kerja kotor beliau beliau ini kerana hanya ada seorang sahaja di Malaysia yang pakar bab-bab ini. Anda faham apa yang saya maksudkan itu.
Apakah kerja yang beliau lakukan sehingga sanggup mengaibkan keluarga sendiri tidak mendapat apa-apa ganjaran. Sikap boros beliau sama seperti Bik Mama, tanpa fulus beliau tidak akan kemana-mana sedangkan beliau bukanlah seorang usahawan berjaya seperti beliau laung-laungkan itu.

Bayangkan hampir semua bank-bank yang berada di KL sentiasa memburu beliau diatas sikap beliau yang suka berhutang tetapi tidak mahu membayar sehinggakan sanggup menipu bapanya sendiri. Kesudahannya, kereta bapanya dijual hasil tipu muslihatnya.

Inilah manusia yang mak baju merah dan puteri baju pink suka sangat dengar penipuan-penipuan dalam ceramah Umi Hafilda. Salah satu sikap bangang orang-orang Umeno ni ialah tidak boleh membezakan diantara realiti dengan khayalan. Dah nak buat macam mana kalau ilmu agama tiada dihati masing-masing pasal hari-hari kena kencing oleh pemimpin Umno terutama Bik Mama.

Bila kita kata pada diri mereka kurang agama, mereka marah, memaki hamun dan mencemuh, ada akal letak kat kepala lutut, bodoh tak boleh diajar cerdik tak boleh diikut. Dah Allah letak akal ditempat yang paling tinggi, oleh kerana sikap bodoh sombong mereka letak kat tapak kaki. 

Apa sahaja Allah ciptakan semua tak sesuai, ada kening, kening dicukur...... ada tudung, bukan mereka pakai dibaginya TV dengan Sofa pakai. Dah bagi muka elok-elok, dicucuk atas bawah dengan botox. Inilah hasil tarbiah Mahafiraun dan Rosmah 1 Malaysia hinggakan tidak boleh membezakan diantara politik dengan agama. 

Andai kita Islam yang ada sedikit iman dihati, kita akan pulang apabila tukang ceramah dok menghina, memfitnah dan mengaib keluarganya sendiri. Ini tidak pada pemimpin dan ahli Umno, kalau bak aib-mengaib suka bebenorlah mereka sampai merah tapak tangan duk bertepuk........ lagu ni ke orang yang mengaku Islam !!!!!

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Blogger baru...tahniah bro..gua dh bookmark..gua penggemar blogger haluan PR..semoga tidak berputus asa dan sentiasa korek rahsia kerajaan bn...

Ropi berkata...

Ingat Najib...ingat Altantuya

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...