Translate

Mesti Baca

Isnin, 14 Mac 2011

MahaFiraun Yang Mudah Lupa: Selama 22 Tahun Merosakkan Malaysia.

Diberitakan buku The Memoirs Of Tun Dr Mahathir Mohamad telah diulang cetak sebanyak 20,000 naskah. Apa yang gua boleh bagitahu ialah cetakan terbaru itu adalah daripada individu yang disembunyikan indentitinya. Ianya bukan kerana sambutan terhadap buku tersebut, tetapi ialah untuk dibahagi-bahagikan kepada semua pemimpin BN disemua peringkat. Maka jadilah ia sebagai best sellers. Kena kelentong lagi, hari-hari lu orang kena kelentong oleh Najib, Bik Mama, Mahafiraun and her son.

Membaca A Doctor In The House seperti lu melihat betapa bersih, suci dan maksumnya seorang makhluk yang bernama Mahathir si Firaun. Tiada yang jahat, melainkan semuanya baik-baik belaka. Tiada keburukkan yang beliau lakukan selama 22 tahun memerintah Malaysia.

Bagi yang berakal (tidak termasuk blogger celaka, pencacai dan fasik), bagaimana lu mahu memikirkan betapa Firaun di zaman Nabi Musa a.s. adalah seorang pemerintah yang maha adil seadilnya. Jika ada kekejaman, pejahatan, penindasan, pemenjaraan atau penyeksaan dalam pemerintahannya itu, semuanya dilakukan oleh pencacai-pencacainya. 

"Lihatlah tanganku ni, tiada setitik darah pun berada ditanganku", kata MahaFiraun. "Tiada sesekali ku menganayai walau seorang pun selama 22 tahun pemerintahku". Malah dengan nada sombong beliau berkata, "Tiadaku tahu ada pembunuhan keatas rakyatku di Memali kerana ketika itu ku berada di negara China".

"Selama 22 tahun ku disegani bukan ditakuti oleh orang bawahanku dan sesiapa pun. Tiadaku suruh 'Ops Lalang' dilakukan walau pun ku sendiri yang menangani perintah penahanan di bawah ISA. Malah ku sendiri ingin menghapuskan ISA, tapi apakan daya tangan ku terikat kepada Polis". MahaFiraun berdalih.

"Ku bukan anti Islam, kerana itulah ku perbanyakkan pusat-pusat hiburan, ku luluskan lesen judi, ku perbesarkan kilang-kilang arak semata-mata kerana ku ingin menguatkan iman Islam dengan menguji mereka dengan maksiat". Ulang MahaFiraun lagi," Jika tiada ku uji dengan itu semua, pasti umat Islam akan lemah imannya".

"Ku membantu umat Islam agar dapat berdaya saing, kerana itulah ku membantu Mirzan, Mokhzani, Mukhriz dan koncu-koncuku dengan khazanah yang ku kawal. Semasa krisis kewangan melanda Asia, ku dengan senang hati membantu MSC yang hampir muflis dengan mengarahkan Petronas agar membeli kepentingan MSC sebanyak 2 bilion walaupun nilai sebenar tidak sampai pun 700 juta kerana ia adalah milik Mirzan Mahathir. Kenapa ku tolong, kerana beliau ialah seorang Islam, tidakkah ku telah berjasa kepada umat Islam".
Memoirs Of MahaFiraun Oleh gua.
Kalu lu all suka dengan memoirs gua ini, gua akan sambung tapi kalu lu all tak suka maka inilah penamatnya.
Gerakan Anti Najib/Rosmah

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

den ghaso kau patut buek n3 50 dalil kenapa UBN wajib digulingkan dalam PRU 13 nanti..dan jadikan n3 ini n3 utama yang sentiasa dibaca sehingga PRU 13..

Gerakan Anti Najib/Rosmah berkata...

Gua sudah ada 40 dalil kenapa Umno/Bn paling digulingkan. Gua belum siarkan lagi, lu tunggulah dulu.

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...