Translate

Mesti Baca

Khamis, 17 Mac 2011

Kesian Srikandi........ Inikah Tahap Layanan Umno Terhadap Bintang...!!!!!


Gua dah tak tahu nak kata apa terhadap 'Bintang Umno' yang semakin malap laksana pelita minyak tanah yang hampir kehabisan minyak. Gua nak tunjuk kat lu all apa yang tak kena dengan gambar ini. Apa.... lu cakap lu nampak tudung srikandi terlodeh, lu betul. Lu cakap srikandi pegang akhbar, lu lagi betul. Lu tengok srikandi sedang sedang berceramah, lu kurang betul pasal tak ada pengapit di kiri kanan srikandi.

Yang betulnya, lu semua silap walau pun apa lu tengok semuanya ada. Yang sebenarnya, lu tengok betul-betul srikandi berucap kat pentas ke.... no..... no..... nooooo..... srikandi sedang berucap kat kedai runcit ala kawasan pendalaman. Kalau mini market, pasti barang kat belakang srikandi tersusun rapi. Lu pun boleh agak kalau susunan barang kat belakang srikandi, tahap macam mana kedai tersebut.
Inilah tahap layanan first class umno celaka terhadap star mereka yang diusung ke hulu ke hilir. Sampai hati lu umno layan star pujaan gua sebegini rupa. Tak kan lu tak mampu nak sediakan pentas macam lu sediakan untuk bik mama semasa bik mama bagi kuliah kat surau.
Lu tengok bik mama pun ada standard bila bagi ceramah, tak cukup tinggi depa bagi kotak untuk meninggikan bik mama supaya orang ramai boleh tengok keayuan bik mama. Apakah umno celaka dah kering tabung untuk sediakan pentas buat star pujaan gua.

Tentang tabung umno celaka tu gua percaya dan gerenti, kalau masuk banyak mana pun pasti kering kontang sekontang-kontangnya. Pasal apa lu tahu, pasal tabung umno celaka bocor, lubang besar sangat bak kata orang-orang tua,'siapa cepat dia dapat.

Kalau tak, tak kan blogger-blogger celaka, fasik dan pencacai marah sangat kat UMB, semua pasal tabung yang bocor. Lu tangkas, lu duduk kat hotel 5 star, lu lembap, lu tidur dalam kereta la. Apa.... lu tak percaya, kalau tak percaya lu tanya UMB, BPN, Nadi Rakyat dan jangan lupa tanya blogger-blogger nyamuk yang baru nak jadi celaka.

Tiada ulasan:

Catatan Paling Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...